ΣΠΑΠ: Δράση ενημέρωσης παιδιών και ενηλίκων για τη διαχείριση των απορριμμάτων
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

ΣΠΑΠ: Δράση ενημέρωσης παιδιών και ενηλίκων για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) σε συνεργασία με τον Δήμο Πεντέλης και την πρωτοβουλία της «ZERO HERO», συνεχίζουν τις δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης παιδιών και ενηλίκων σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων και ειδικότερα την ανακύκλωση των πλαστικών συσκευασιών πραγματοποιώντας μία ακόμη δράση στην πλατεία της Νέας Πεντέλης με τη συμμετοχή των παιδιών και των δασκάλων του νηπιαγωγείου της Νέας Πεντέλης.

Ο ΣΠΑΠ αναφέρει ότι «οι μικροί φίλοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα οφέλη της χωριστής διαλογής απορριμμάτων και τις σωστές πρακτικές της ανακύκλωσης και να ρίξουν τα πλαστικά τους μπουκάλια σε έναν εμβληματικό κάδο συλλογής σε σχήμα ψαριού (4 μέτρα μήκος x 2 μέτρα ύψος), πριν αυτά καταλήξουν στη θάλασσα και κατ’ επέκταση στην τροφική αλυσίδα. Το μόνο …ψάρι που αξίζει να ταΐζουμε με πλαστικά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με την συμβολική και εκπαιδευτική σημασία της πολυήμερης παραμονής του ψαριού στους Δήμους – μέλη του ΣΠΑΠ, θα συγκεντρωθεί σημαντική ποσότητα πλαστικού, που θα καταγράφει και θα οδηγηθεί ως χωριστό ρεύμα στην ανακύκλωση για νέα παραγωγή. 

Με αυτόν τον τρόπο ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και οι τοπικές κοινωνίες των Δήμων-μελών, θα συμβάλλουν στον εθνικό στόχο μείωσης των απορριμμάτων πλαστικού, δίνοντας θετικό δείγμα γραφής για την μετάβαση σε Δήμους με μηδενικά απόβλητα. 

Η εντυπωσιακή μεταλλική κατασκευή βρίσκεται τοποθετημένη στην πλατεία της Νέας Πεντέλης και θα παραμείνει για μία εβδομάδα και στη συνέχεια θα τοποθετηθεί και σε άλλες πλατείες των Δήμων-μελών του ΣΠΑΠ.

«Ραντεβού στο μπλε ψάρι στην πλατεία της Νέας Πεντέλης λοιπόν, για να μοιραστούμε όλοι μαζί το ίδιο όραμα: Έναν πλανήτη που όλοι σεβόμαστε και διατηρούμε αναλλοίωτο» τονίζει ο ΣΠΑΠ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet