Στο «Παίδων Πεντέλης» μεταφέρουν τον 14χρονο από το «Αγλαΐα Κυριακού»
Κοινωνία

Στο «Παίδων Πεντέλης» μεταφέρουν τον 14χρονο από το «Αγλαΐα Κυριακού»

Δεν έχουν τελειωμό τα περιστατικά κακοποίησης παιδιών, όχι μόνο στο οικογενειακό περιβάλλον, αλλά και μέσα σε ιδρύματα και άλλες κοινωνικές δομές. Ένα από τα συμβάντα που προκάλεσε σοκ είναι κι αυτό της καταγγελίας ότι ένας 14χρονος παρενόχλησε σεξουαλικώς δύο παιδιά μέσα στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού».

Ο 14χρονος φέρεται κι αυτός να είναι θύμα κακοποίησης, βρίσκεται περίπου πέντε μήνες στο συγκεκριμένο νοσοκομειακό ίδρυμα και, σύμφωνα με μαρτυρίες, ουδείς τον έχει επισκεφθεί από το οικογενειακό περιβάλλον του. Μάλιστα, μετά το συμβάν βρίσκεται απομονωμένος και αναμένεται να μεταφερθεί στο «Παίδων Πεντέλης», όπου ήδη λειτουργεί πτέρυγα για τη φιλοξενία παιδιών με εισαγγελική εντολή, όπως είναι και ο 14χρονος.

Εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος εάν η συγκεκριμένη μεταφορά λύνει το πρόβλημα ή, απλώς, το… μετακομίζει. Και σίγουρα δικαιώνει όσους, προς τα τέλη Απριλίου, ξεσηκώθηκαν σε τοπικό επίπεδο και όχι μόνο καταγγέλλοντας την απόφαση για μετατροπή ενός χώρου στο νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης», προκειμένου να φιλοξενεί παιδιά και εφήβους μέχρι 16 ετών, μετά από εισαγγελική παραγγελία.

Μάλιστα, με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στο φαινόμενο να φιλοξενούνται μέσα σε νοσοκομεία παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα κατόπιν εισαγγελικής εντολής, όσο αναμένουν να μετακινηθούν σε προνοιακή δομή, λέγοντας ότι στο Νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης», όπου φιλοξενούνται πολλά παιδιά, έχει διαμορφωθεί ένας ειδικός χώρος που να μη θυμίζει νοσοκομείο, αλλά προφανώς δεν είναι δουλειά κανενός νοσοκομείου να φιλοξενεί αυτά τα παιδιά.

Από τις δηλώσεις όμως μέχρι την αποτελεσματική αντιμετώπιση μεσολαβούν μήνες, αν όχι χρόνια, και εν τω μεταξύ πληθαίνουν τα αντίστοιχα περιστατικά κακοποιήσεων. Άρα, ως μοναδική λύση προβάλλει η άμεση δημιουργία προνοιακών δομών για να φιλοξενήσει τα συγκεκριμένα παιδιά και να αφεθούν τα νοσοκομεία, με τα όποια προβλήματα έχουν, να κάνουν το κυρίως έργο τους…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet