Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Δ.Σ. του Εθελοντικού Κλιμακίου Πεντέλης
Κοινωνία

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Δ.Σ. του Εθελοντικού Κλιμακίου Πεντέλης

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017, κατόπιν πρόσκλησης της πρώτης σε ψήφους κατά τις αρχαιρεσίες για ανάδειξη Δ.Σ. την 15η Οκτωβρίου Βασιλικής Στεργίου-Καψάλη προκειμένου να εκλέξει προεδρείο.

Την ίδια ώρα και ημέρα συνήλθαν τα τρία εκλεγμένα μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής προκειμένου να εκλέξουν και αυτά προεδρείο δυνάμει του άρθρου 22 του καταστατικού.

Η πρόεδρος Βασιλική Στεργίου-Καψάλη έθεσε το ερώτημα προς το σώμα του Δ.Σ. προτάσεων ή αυτοπροτάσεων αυτών για τις θέσεις προέδρου, αντιπροέδρου, γενικού γραμματέα καθώς και ταμία. Η προεδρεύουσα δέχτηκε την ομόφωνη πρόταση των μελών του Δ.Σ. για την ανάληψη της αντιπροεδρίας του Συλλόγου και δεν δέχτηκε την προεδρεία του Συλλόγου λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων.

Κατόπιν προτάσεων των μελών του Δ.Σ. Δημητρίου Χάλκου και Κώστα Κωνσταντάκη προτάθηκε η θέση του προέδρου για τον Χρήστο Γκολετσόπουλο, η οποία και έγινε ομόφωνα δεκτή.

Στη συνέχεια για τη θέση του γενικού γραμματέα αυτοπροτάθηκε η Λυδία Αλαϊάδη, η οποία και έγινε ομόφωνα δεκτή.

Τέλος για τη θέση του Ταμία προτάθηκε η κα Μάρθα Σταυράκη, πρόταση που έγινε ομόφωνα δεκτή.

Ακολούθως ορίστηκαν αρμοδιότητες ως εξής:

  • Υπευθύνου ΚΕΠΙΧ στον Κώστα Κωνσταντάκη.
  • Υπεύθυνης Εστίας Δωρεάν Παροχής Τροφίμων, Ειδών Ρουχισμού και Οικιακού Εξοπλισμού στη Μάρθα Σταυράκη.
  • Υπεύθυνου οχημάτων στον Δημήτριο Χάλκο.
  • Υπεύθυνης εκδηλώσεων στην αντιπρόεδρο Δ.Σ., Βασιλική Στεργίου-Καψάλη.
  • Υπεύθυνου εξοπλισμού και ιματισμού Εθελοντών στον Πέτρο Γκίκα.

Ο δήμαρχος Πεντέλης και επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, αφού συνεχάρη το νέο προεδρείο έδωσε τις ακόλουθες οδηγίες:

«Το προεδρείο είναι ένας φορέας που συνεπικουρεί τη λειτουργία του Δήμου στα θέματα Πολιτικής Προστασίας και στα θέματα Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης. Προφανώς και λειτουργεί εθελοντικά κάτω από υπηρεσιακούς παράγοντες οι οποίοι είναι καθ΄ ύλην αρμόδιοι για: θέματα Πολιτικής Προστασίας ο κ. Ιωάννης Ξανθάκος, διευθυντής Πολιτικής Προστασίας & Εθελοντισμού και για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης η κα Χριστίνα Μελιάδου, ειδική σύμβουλος δημάρχου».

Κλείνοντας, από το Διοικητικό Συμβούλιο εξουσιοδοτήθηκε ο νέος πρόεδρος Χρήστος Γκολετσόπουλος να ορίσει σε συνεργασία με το απερχόμενο Δ.Σ. ημέρα και ώρα παράδοσης σφραγίδας, βιβλίων και λοιπού υλικού του Συλλόγου από τον απερχόμενο γενικό γραμματέα και ταμία παρουσία όλου του Δ.Σ. προκειμένου να γίνει καταμέτρηση στο ΚΕΠΙΧ και στον χώρο που φυλάσσονται τα οχήματα στο πλαίσιο παράδοσης – παραλαβής και επί της παρουσίας της κας Χρυσούλας Μπάμπου, η οποία εξελέγη ομόφωνα πρόεδρος της Ε.Ε.

Παράλληλα, συζητήθηκε ότι θα πρέπει να δρομολογηθούν:

  • Προετοιμασία οχημάτων Εθελοντικού Κλιμακίου εν όψει χειμερινής περιόδου.
  • Εκπαίδευση σε οχήματα U 400 τεσσάρων νέων οδηγών εθελοντών και έκδοση της σχετικής άδειας από τη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
  • Σύσταση άτυπης επιτροπής υπό την προεδρία της αντιπροέδρου του Δ.Σ. και προέδρου Ε.Ε. για την Ετήσια Γιορτή Εθελοντισμού στις 22 Δεκεμβρίου με συμμετοχή της Λυδίας Αλαϊάδη και της Μάρθας Σταυράκη.
  • Άμεσος έλεγχος μηχανολογικού εξοπλισμού και ελαστικών των οχημάτων από τον Δημήτριο Χάλκο.

Τέλος, ο επίτιμος πρόεδρος του Εθελοντικού Κλιμακίου και δήμαρχος Πεντέλης ευχήθηκε στο νέο προεδρείο του Εθελοντικού Κλιμακίου καλή επιτυχία στο έργο του και αποχώρησε από τη συνεδρίαση που συνεχίστηκε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet