Συνεδρίασε ενόψει χειμώνα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Συνεδρίασε ενόψει χειμώνα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης

Συνεδρίασε στις 5 Νοεμβρίου 2019, υπό την προεδρία της δημάρχου Πεντέλης, Δήμητρας Κεχαγιά, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης, με αντικείμενο τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων για θέματα σχεδιασμού και δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση φαινομένων πλημμυρικών, χιονοπτώσεων, παγετού και σεισμικών, εν όψει της χειμερινής περιόδου που ξεκινά, με έμφαση στα μέτρα πρόληψης που έχει ήδη λάβει ο Δήμος.

Η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, στην τοποθέτησή της ευχαρίστησε τους παρισταμένους και τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων για την επιτυχία αντιμετώπισης της αντιπυρικής περιόδου 2019. Έδωσε κατευθυντήριες γραμμές για την καλύτερη προετοιμασία του έμψυχου δυναμικού, του υλικοτεχνικού και μηχανολογικού εξοπλισμού και των οχημάτων που διαθέτει ο Δήμος. Επεσήμανε με έμφαση το γεγονός ότι τα περιστατικά πυρκαγιών που ξεκίνησαν ήταν άνω των 30, κανένα δεν επεκτάθηκε χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τον Δήμο, το ΣΠΑΠ και τους εθελοντές.

Στη συνέχεια η δήμαρχος ανέλυσε τον σχεδιασμό της νέας διοίκησης για την Πολιτική Προστασία. «Βασική αρχή είναι το Κέντρο Επιχειρήσεων (Κ.ΕΠΙΧ.) να λειτουργεί υπό τον συντονισμό του Δήμου τόσο με υπηρεσιακούς παράγοντες όσο και με εθελοντές. Επιπλέον δρομολογείται η δημιουργία ομάδας εργασίας αποτελούμενη από τους εμπλεκόμενους φορείς με επικεφαλής και συντονίστρια τη δήμαρχο. Δημιουργείται τέλος, ειδικό συνεργείο πολιτικής προστασίας που θα αποτελείται από  το προσωπικό του Δήμου με 10 τακτικά μέλη και τα αντίστοιχα αναπληρωματικά μέλη το οποίο θα έχει προληπτικό και κατασταλτικό ρόλο» τόνισε.

Όσον αφορά στον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των φαινομένων πλημμυρών, παγετού και χιονοπτώσεων η δήμαρχος ανέφερε:

«Έχει ήδη δοθεί εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για την καταγραφή των μέσων πολιτικής προστασίας και την κατάσταση συντήρησής τους. Στόχος μας η άμεση επικαιροποίηση των σχεδίων που υπάρχουν ανά κατηγορία κινδύνου και η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών καθώς διαπιστώθηκε έλλειμμα στον τομέα αυτό.

»Σύμφωνα με τον χάρτη πολιτικής προστασίας η επικινδυνότητα του Δήμου μας αφορά περισσότερο στις χιονοπτώσεις και τον παγετό και λιγότερο στα πλημμυρικά φαινόμενα. Ωστόσο, τα καιρικά φαινόμενα είναι ισχυρά θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Θα πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στην προστασία και την ασφάλεια τόσο των εργαζομένων όσο και των εθελοντών».

Στη συνέχεια έγινε εκτενής παρουσίαση των μέσων που διαθέτει ο Δήμος και των μέτρων που έχουν ληφθεί από τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και κατόπιν ακολούθησαν τοποθετήσεις των παρισταμένων.

Κλείνοντας τη σύσκεψη η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και εξέφρασε την ελπίδα ότι με τις προσπάθειες των εθελοντών, των υπηρεσιών του Δήμου και τον σωστό συντονισμό θα αντιμετωπιστεί κάθε έκτακτο καιρικό φαινόμενο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι: αντιπεριφερειάρχης του Βορείου Τομέα  Αττικής, Κεφαλογιάννη Λουκία, αντιδήμαρχος και πρόεδρος ΣΠΑΠ, Σιώμος Βλάσσης, αντιδήμαρχος & εντεταλμένη Δ.Σ. Πεντέλης, Κοσμοπούλου Αναστασία, δημοτικός σύμβουλος Τόλιος Νικόλαος (εκπρόσωπος μειοψηφίας), πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων, Δροσάτος Νικόλαος, πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Πεντέλης, Μιχελακάκης Εμμανουήλ, πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης, Καπράλου-Σουτάδη Χρυσούλα, υποδιοικητής του 414 ΣΝΕΝ, συνταγματάρχης (ΥΓ), Λουκέρης Διονύσιος, αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» – πτέρυγα Τσαγκάρη, Μιχαλακούκος Ιωάννης, αναπληρωτής διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής, Χαχλάκης Αναστάσιος, προϊστάμενος Πολ. Προστασίας Δήμου Πεντέλης, Ξανθάκος Ιωάννης, προϊστάμενος της  Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Χριστίδης Αναστάσιος, υποδιοικητής του Α’ Τμήματος Τροχαίας Β/Α Αττικής, αστυνόμος Α΄, Κιούσης Ιωάννης, υποδιοικητής του Β’ Τμήματος Τροχαίας Β/Α Αττικής, αστυνόμος Α΄, Καλαϊτζίδου Μαρία, αξιωματικός του Αστυνομικού Τμήματος Πεντέλης, υπαστυνόμος Α΄, Κωνσταντινίδης Θεοδόσιος, αξιωματικός του Τμήματος Ασφαλείας Πεντέλης, υπαστυνόμος Α΄, Στεφανόπουλος Αθανάσιος, υποδιοικητής του 9ου Π.Σ. Αθηνών, επιπυραγός Πετρόπουλος Γεώργιος, διοικητής του 12ου Π.Σ. Αθηνών, αντιπύραρχος Κώστας Ιωάννης, υπάλληλος του Δασαρχείου Πεντέλης, Κωτούλας Ηλίας, εκπρόσωπος του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεντέλης, Καπετανοπούλου Μερόπη, εκπρόσωπος του Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης, Αυθεντοπούλου Μαρία.

Στη  συνεδρίαση επίσης παρέστησαν: η αντιδήμαρχος Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος, Μπούσουλα-Χάνου Άντα, οι υπάλληλοι του Δήμου, Κλεφτάκης Σωτήριος, Τσισκάκης Αντώνιος, Τσιμπρικίδης Νικόλαος, Δημητρίου Γεώργιος, Σκιαδάς Αθανάσιος, ο εθελοντής βοηθός σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, Ζούνης Ιωάννης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet