Συνεδρίασε το ΣΤΟ Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης ενόψει του χειμώνα
Κοινωνία

Συνεδρίασε το ΣΤΟ Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης ενόψει του χειμώνα

Συνήλθε το μεσημέρι της Τετάρτης 15 Νοεμβρίου 2017, έπειτα από πρόσκληση του δημάρχου Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης με αντικείμενο τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων για θέματα σχεδιασμού και δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση φαινομένων σεισμικών, πλημμυρικών, χιονοπτώσεων και παγετού κατά τη χειμερινή περίοδο 2017-2018.

Ο πρόεδρος του ΣΤΟ και δήμαρχος Πεντέλης, ανοίγοντας τη συνεδρίαση, ευχαρίστησε τους παρισταμένους και τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων για την επιτυχή, όπως τόνισε, αντιμετώπιση φαινομένων κατά την αντιπυρική περίοδο 2017. Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην τραγική επικαιρότητα λόγω του πλημμυρικού φαινομένου που έπληξε τη Μάνδρα Αττικής, επέστησε την προσοχή στις Υπηρεσίες και έδωσε οδηγίες για προετοιμασία και έλεγχο του αντλητικού εξοπλισμού (αντλίες, γεννήτριες), καθώς επίσης και για τον καθαρισμό των φρεατίων αρμοδιότητας του Δήμου.

Για την αντιμετώπιση σεισμικών φαινομένων ο πρόεδρος του ΣΤΟ ζήτησε την επικαιροποίηση του σχεδίου δράσης, την αυτοψία στους χώρους συγκέντρωσης και την εξασφάλιση απαραίτητου υλικού (σκηνές, κουβέρτες, στρώματα κ.λπ.).

Με βάση τον υπάρχοντα σχεδιασμό του Δήμου για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω χιονοπτώσεων, δόθηκαν οδηγίες προς τους τοπικούς αντιδημάρχους για τον έλεγχο του μηχανολογικού εξοπλισμού. Ο δήμαρχος επέστησε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την προσοχή για την επαρκή στελέχωση των μηχανημάτων από εθελοντές και υπαλλήλους του Δήμου και ζήτησε τη συνεργασία από τους παριστάμενους εκπροσώπους της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής για τη συμμετοχή τους στο κλείσιμο των περιμετρικών δρόμων σε περίπτωση έντονης χιονόπτωσης. Επισημαίνοντας ότι για την επιτυχία του στόχου της αντιμετώπισης της χιονόπτωσης απαραίτητη προϋπόθεση είναι η άρτια λειτουργία του Κέντρου Επιχειρήσεων ζήτησε τη συνεχή επαφή όλων των εμπλεκομένων με το Κέντρο Επιχειρήσεων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσσης Σιώμος, ο τοπικός αντιδήμαρχος Δ.Κ. Μελισσίων, Σεβαστός Βορέας, ο τοπικός αντιδήμαρχος Δ.Κ. Πεντέλης, Μιχαήλ Κολιός, ο τοπικός αντιδήμαρχος Δ.Κ. Νέας Πεντέλης, Ελευθέριος Κιτσούλης, η πρόεδρος της Δ.Κ. Πεντέλης, Χρυσούλα Σουτάδη-Καπράλου, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Νέας Πεντέλης, Μανώλης Μιχελακάκης, ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», Ιωάννης Μιχαλακούκος, από την Τροχαία Κηφισιάς ο αστυνόμος Γεώργιος Δημητρακόπουλος, από τον 9ο Π.Σ. Αθηνών ο επιπυραγός Αντώνης Μαυρίδης, από τον 12ο Π.Σ. Αθηνών ο διοικητής Ιωάννης Κώστας, από το Α.Τ. Πεντέλης ο κ. Ιωάννης Γρίμας, από το Τ.Α. Πεντέλης ο κ. Φώτης Μαραζιώτης, από το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης ο κ. Νίκος Λιάκος, από τον Σύλλογο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης ο κ. Κώστας Κωνσταντάκης, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης, Ιωάννης Ξανθάκος, ο προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πεντέλης, Αναστάσιος Χριστίδης, και υπάλληλοι του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet