Συνεργασία Ελεύθερου Παν/μίου Δήμου Πεντέλης με το Αστεροσκοπείο Αθηνών
Κοινωνία

Συνεργασία Ελεύθερου Παν/μίου Δήμου Πεντέλης με το Αστεροσκοπείο Αθηνών

Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Πεντέλης σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών θα πραγματοποιήσει μία σειρά διαλέξεων με στόχο, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πεντέλης, τη διάχυση της γνώσης και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε φυσικά φαινόμενα που άπτονται της καθημερινής μας δραστηριότητας, όπως η ρύπανση του φυσικού περιβάλλοντος, τα καιρικά φαινόμενα, η κλιματική αλλαγή και η σεισμική δραστηριότητα, αλλά και φυσικά φαινόμενα που συμβαίνουν στο μακρινό σύμπαν, τους αστέρες και τους γαλαξίες.

Διάλεξη «Σύγχρονη θεώρηση για τη Γέννηση και την Εξέλιξη του Σύμπαντος»

Η έναρξη της συνεργασίας του Δήμου με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών θα πραγματοποιηθεί με τη θεματική διάλεξη «Σύγχρονη θεώρηση για τη γέννηση και την εξέλιξη του Σύμπαντος» και ομιλητή τον πρόεδρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και καθηγητή Παρατηρησιακής Αστρονομίας στο Τμήμα Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Εμμανουήλ Πλειώνη, τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 στις 18:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων (17ης Νοεμβρίου & Αγ. Γεωργίου).

Επιπρόσθετα, το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Πεντέλης με το Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών θα παρουσιάσουν τον θεματικό κύκλο «Περιβάλλον – Κλιματική Αλλαγή». Οι θεματικές ενότητες, οι επιστήμονες ομιλητές και το αναλυτικό πρόγραμμα του θεματικού κύκλου θα ανακοινωθούν, σύμφωνα με τον Δήμο, τις επόμενες ημέρες.

Η είσοδος στις θεματικές διαλέξεις και τους θεματικούς κύκλους είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet