Σχεδιασμός Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης
Κοινωνία

Σχεδιασμός Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης

Διεξήχθη τη Δευτέρα 14 Αυγούστου, μετά από πρόσκληση του δημάρχου Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, Δημητρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού καταστήματος Μελισσίων, έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι τοπικοί αντιδήμαρχοι των Δημοτικών Κοινοτήτων Μελισσίων, Βορέας Σεβαστός, Πεντέλης, Κολιός Μιχάλης και Νέας Πεντέλης, Κιτσούλης Ελευθέριος, ο πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Πεντέλης και του Εθελοντικού Κλιμακίου Πεντέλης, Ζούνης Ιωάννης, ο διοικητής του 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού, Κώστας Ιωάννης, εκπρόσωπος του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αρτοποιός Ιωάννης, ο διοικητής του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεντέλης Λιάκος Νικόλαος, ο διοικητής του Α.Τ. Πεντέλης Καλοπίτας Παναγιώτης, εκπρόσωπος της Τροχαίας Κηφισιάς Θ. Κατσίπης, ο υποδιοικητής του Νοσοκομείου «Σισμανόγλειο – Αμαλία Φλέμινγκ» Ι. Μιχαλακούκος, ο υποδιοικητής του Νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης» Λ. Σαριτσαβίδης, ο προϊστάμενος Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης, Ξανθάκος Ιωάννης, και υπάλληλοι του Δήμου.

Συζητήθηκαν η ισχυροποίηση των μέτρων Πυροπροστασίας – Πυρασφάλειας για τις προσεχείς ημέρες με δεδομένο το ότι η Πεντέλη δεν έχει ποτέ καεί από φωτιά που ξεκίνησε από τα όριά της, αλλά έχει καεί τρεις φορές τα τελευταία χρόνια από πυρκαγιές που ξεκίνησαν από το Γραμματικό, τη Σταμάτα και τον Βαρνάβα.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος Πεντέλης, επισημάνθηκαν και δόθηκαν επιχειρησιακές κατευθύνσεις ως εξής:

Σε πρώτο χρόνο η στελέχωση:

  • Τριών πυροφυλακίων σε 24ωρη βάση.
  • Τριών οχημάτων επιφυλακής, ένα ανά Δημοτική Κοινότητα σε 24ωρη βάση.
  • Ένα (1) όχημα επιφυλακής του ΚΕΠΙΧ σε 24ωρη βάση.

Σε δεύτερο χρόνο η διαθεσιμότητα:

  • Δύο οχημάτων από τη Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων.
  • Τεσσάρων οχημάτων από τη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης.
  • Πέντε οχημάτων από τη Δημοτική Κοινότητα Νέας Πεντέλης.
  • Ενεργοποίηση σύμφωνα με τις οδηγίες του δημάρχου.

Επισημάνθηκε η προσοχή στη λειτουργία των πυροφυλάκων, του Κέντρου Επιχειρήσεων, καθώς και η σωστή και επαγγελματική λειτουργία του δικτύου επικοινωνιών.

Ο δήμαρχος τόνισε, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δήμου, ότι για τον έλεγχο των επιχειρήσεων και την εφαρμογή της σχεδίασης είναι διαθέσιμος στον ασύρματο και στο κινητό του τηλέφωνο καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Επίσης, δόθηκαν οδηγίες για την πυροπροστασία – πυρασφάλεια των νοσοκομείων του Δήμου και τονίστηκε η ανάγκη πλήρους και συνεχούς συνεργασίας με τους 12ο και 9ο Πυροσβεστικούς Σταθμούς και το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης.

Οι τοπικοί αντιδήμαρχοι ανέλαβαν να επικαιροποιήσουν τη γνώση στην υφιστάμενη σχεδίαση πυροπροστασίας – πυρασφάλειας και να διατηρούν την πιστή και πλήρη κατά περίπτωση εφαρμογής τους.

Παράλληλα, ο Δήμος Πεντέλης καλεί τους πολίτες – δημότες του να ενεργήσουν για τη ρύθμιση και των τελευταίων λεπτομερειών πυροπροστασίας – πυρασφάλειας των ιδιοκτησιών τους σε πλήρη και συνεχή συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet