Σχεδόν 1.000 ώρες θεραπείας έχει προσφέρει το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Δήμου Πεντέλης
Κοινωνία

Σχεδόν 1.000 ώρες θεραπείας έχει προσφέρει το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Δήμου Πεντέλης

Με αφορμή την Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10/10) ο Δήμος Πεντέλης αναφέρεται στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας που έχει δημιουργήσει για να στηρίξει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, αλλά και στις υπηρεσίες που παρέχει.

«Ο Δήμος Πεντέλης, έχοντας θέσει την ψυχική υγεία στις βασικές προτεραιότητες της κοινωνικής πολιτικής, υλοποιεί σταδιακά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στο πλαίσιο του οποίου εδώ και έναν χρόνο δημιούργησε και λειτουργεί με επιτυχία το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Δήμου, το οποίο είναι πλαισιωμένο με έναν ψυχίατρο, δύο ψυχολόγους, έναν παιδοψυχολόγο και μία λογοθεραπεύτρια, οι οποίοι έχουν προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες τους σε δημότες πραγματοποιώντας σχεδόν 1.000 ώρες θεραπείας», αναφέρει η δημοτική αρχή και συμπληρώνει:

Ειδικότερα έχουν παρασχεθεί:

  • Υπηρεσίες ψυχιάτρου: 168 ώρες θεραπείας.
  • Υπηρεσίες ψυχοθεραπείας – συμβουλευτικής: 336 ώρες θεραπείας.
  • Υπηρεσίες παιδοψυχολόγου: 276 ώρες θεραπείας.
  • Υπηρεσίες λογοθεραπείας: 120 ώρες θεραπείας.
  • Σύνολο: 900 ώρες θεραπείας.

Οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους και οικογένειες ενώ το θεραπευτικό πρόγραμμα διαμορφώνεται ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ατόμου. Στον τομέα της πρόληψης δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση-πληροφόρηση για θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία παιδιών, εφήβων αλλά και ενηλίκων με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπιση δυσκολιών.

Η δήμαρχος, Δήμητρα Κεχαγιά, δήλωσε σχετικά:

«Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε ολοκληρωμένη ψυχολογική στήριξη στους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη. Για αυτό είχαμε προβλέψει στο πρόγραμμά μας να λειτουργήσουμε Κέντρο Ψυχικής Υγείας στον Δήμο μας, μία δομή καινούργια που καταφέραμε και λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο.

»Μέσα από αυτό καλύπτουμε ένα σημαντικό κενό που υπάρχει και ο Δήμος μας στηρίζει έμπρακτα όσους συμπολίτες μας το έχουν ανάγκη, με τη δωρεάν παροχή, ψυχολογικής και συμβουλευτικής στήριξης, ώστε να αντιμετωπίσουν πιο εύκολα τις δυσκολίες που συναντούν στην καθημερινότητά τους.

»Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε προκειμένου να διευρύνουμε τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στους δημότες, στον τομέα της ψυχικής υγείας. Λόγω της σημαντικής ζήτησης των υπηρεσιών του Κέντρου Ψυχικής Υγείας θα προστεθούν και άλλοι ψυχολόγοι, ενώ κινούμαστε να ιδρύσουμε και μια ειδική μονάδα για ψυχολογικής υποστήριξης της σχολικής κοινότητας του Δήμου μας».

Η Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10 Οκτωβρίου) χαρακτηρίζεται και φέτος από τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες της πανδημίας της Covid-19, η οποία έφερε στο προσκήνιο εκτός των άλλων και το μέγεθος του προβλήματος σε θέματα ψυχικής υγείας. Η συναισθηματική αποσταθεροποίηση και τα περαιτέρω προβλήματα που αυτή μπορεί να πυροδοτήσει, αποδεικνύει πόσο ευάλωτη είναι η ψυχική υγεία όλων μας και πόσο εύκολα μπορεί αυτή να επηρεαστεί πέρα από την ηλικία, το φύλο και την κοινωνικο-οικονομική κατάσταση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet