Τελετή Αποκαθηλώσεως στην Πεντέλη
Κοινωνία

Τελετή Αποκαθηλώσεως στην Πεντέλη

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης o δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης και πιστοί παρακολούθησαν τη Μεγάλη Παρασκευή 18 Απριλίου 2014 την τελετή της Αποκαθήλωσης του Ιησού Χριστού στην Ιερά Μονή Πεντέλης στη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης.

Πολύς κόσμος από τις γύρω περιοχές προσήλθε και φέτος από νωρίς στην Μονή για να προσκυνήσει τον Εσταυρωμένο και να παρακολουθήσει την Τελετή Αποκαθηλώσεως, όπως παραδοσιακά τελείται τα τελευταία χρόνια σε υπερυψωμένο λόφο εντός του περιβόλου της Μονής. Του Εσπερινού χοροστάτησε ο καθηγούμενος της Μονής, σεβασμιότατος μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, ο οποίος παρέλαβε το Σώμα του Ιησού κι ευλόγησε τον λαό. Σχηματίστηκε στη συνέχεια πομπή και μαζί με το Σώμα του Χριστού ο καθηγούμενος και οι υπόλοιποι πατέρες της Μονής, κατευθύνθηκαν στον τάφο που υπάρχει σε χώρο του μοναστηριού εναπόθεσαν αυτό εν καινώ μνημείω και εσφράγισαν τον τάφο.

Το βράδυ, με την περιφορά του Επιταφίου και τους κατανυκτικούς ύμνους της χορωδίας και της Φιλαρμονικής του Δήμου, κορυφώθηκε το Θείο δράμα.

Ο δήμαρχος παρακολούθησε την ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου στον Ιερό Ναό της Ζ. Πηγής στη Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων. Μαζί του στις θρησκευτικές τελετές η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μπουσίου Ευαγγελία, οι αντιδήμαρχοι Μούστρης Παναγιώτης, Μπούρας Βασίλης, Ζώης Γιάννης, Μπούσουλα Άντα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μωραΐτης Κων/νος, Κοντουλάκος Λευτέρης, Χριστοφιλοπούλου Κατερίνα και πλήθος κόσμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet