Την πρώτη της εκδήλωση για το 2023 πραγματοποίησε η ΔΕΠΙΣ του Δήμου Πεντέλης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Την πρώτη της εκδήλωση για το 2023 πραγματοποίησε η ΔΕΠΙΣ του Δήμου Πεντέλης

Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023 η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Πεντέλης διοργάνωσε την πρώτη εκδήλωση του έτους με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες καταξιωμένων επιστημόνων εγνωσμένου κύρους του Θ. Ασκητή, ψυχιάτρου-σεξολόγου καθηγητού Ψυχιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και Προέδρου Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας με θέμα «Η στάση των δύο φύλων σήμερα: Επιθυμίες, προσδοκίες και πρέπει» και της Α. Σπυροπούλου, ψυχιάτρου-ψυχοθεραπεύτριας, μέλους ΕΔΙΠ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Ισότητας του ΕΚΠΑ, με θέμα «Φύλο και Υγεία», η οποία έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης.

Εκ μέρους της ΔΕΠΙΣ Πεντέλης, το μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας και δημοτική σύμβουλος Πεντέλης Ελένη Γκρέτσα, η οποία είχε τον συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης καλωσόρισε και ευχαρίστησε αρχικά τους ομιλητές για την ευγενική ανταπόκρισή τους, όλους τους συμμετέχοντες και τους θεσμικούς παράγοντες με την παρακάτω συνοπτική τοποθέτηση:

«Σας καλωσορίζουμε και σας ευχαριστούμε για την αθρόα συμμετοχή σας στην πρώτη εκδήλωση του έτους της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας. Η σημερινή εκδήλωση έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, την υποστήριξη και την προώθηση πολιτικών ισότητας των φύλων σε τοπικό επίπεδο.

Είναι γνωστό, ότι τα δύο φύλλα από αιώνες μέσα από την ιστορία του ανθρωπίνου γένους έχουν διανύσει μία μακρινή, απομονωμένη και πολυποίκιλη πορεία στις κοινωνικές θέσεις, στους ρόλους και κατ’ επέκταση στις αρμοδιότητες. Μέχρι πρότινος, είχαν δύο διαιρεμένες και ξεχωριστές σφαίρες δραστηριοτήτων. Με την εξέλιξη των κοινωνιών, ιδιαιτέρως τις τελευταίες 10ετίες τα δεδομένα αυτά ανατράπηκαν και αναδύθηκαν νέες τάξεις πραγμάτων οι οποίες οδήγησαν στην επανεκτίμηση των υφισταμένων αξιών στις διαφυλικές σχέσεις, λόγω των επιτευγμάτων της επιστήμης, της επιρροής των ιδεολογικών και φιλοσοφικών ρευμάτων της Δύσης αλλά κυρίως από τους συνεχιζόμενους κοινωνικούς αγώνες για την κατοχύρωση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων του γυναικείου φύλου. Είναι βέβαιο, ότι οι σχέσεις των δύο φύλων μετασχηματίζεται διαρκώς και παίρνει μορφή από τις εκάστοτε κοινωνικό-οικονομικές και ιστορικές συνθήκες, έχοντας την τάση να προσαρμόζεται στον περιβάλλοντα κόσμο με την μορφή της δυναμικής και όχι της στατικής.

Οι κοινωνικές αυτές μεταβολές είναι μεγάλες, ανατρεπτικές και μας φέρνουν όλους αντιμέτωπους με ποικίλες προκλήσεις που καλούμεθα ως κοινωνία πολιτών να διαχειρισθούμε με περίσκεψη και προβληματισμό, ώστε να απαγκιστρωθούμε από τις στερεοτυπικές αντιλήψεις του παρελθόντος και να οδηγηθούμε από τη περίοδο του πατριαρχικού παλαιού συμβατικού μοντέλου, στη περίοδο ενός πιο ισάξιου και προοδευτικού “μαζί”».

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής για την εκδήλωση

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet