Τιμήθηκε η επέτειος της 25ης Μαρτίου
Κοινωνία

Τιμήθηκε η επέτειος της 25ης Μαρτίου

Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος στον Δήμο Πεντέλης η διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, μέρα τιμής και μνήμης για τους ήρωες της επανάστασης του ’21 και την απελευθέρωση της πατρίδος μας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις την 25η Μαρτίου 2014 το πρωί ξεκίνησαν με την έπαρση της σημαίας στο δημαρχείο Πεντέλης και κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση των μαθητών των σχολείων, των προσκόπων, αλλά και των εκπροσώπων από τους πολιτιστικούς, εξωραϊστικούς και αθλητικούς φορείς της πόλης. Μαθητικές παρελάσεις και καταθέσεις στεφάνων πραγματοποιήθηκαν και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Πεντέλης ξεχωριστά.

Ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης ανήμερα του Ευαγγελισμού παρακολούθησε τη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στη Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων και στη συνέχεια την επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο και τους εκπροσώπους σχολείων, τοπικών φορέων, συλλόγων και κομμάτων.

Στην ομιλία του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 ο δήμαρχος είπε, μεταξύ άλλων: «Είναι ανάγκη να πορευτούμε στο νέο, σαν ξάφνιασμα ζωής και προοπτικής για μας, τα παιδιά μας, την κοινωνία μας, εκεί που οι πανανθρώπινες αρχές και αξίες της σημερινής γιορτής μας δείχνουν. Ας πορευτούμε με μπροστάρηδες του άξιους, τους ικανούς, τους εργατικούς τους τίμιους για τη νέα Ελλάδα. Το οφείλουμε στην ιστορία μας και στη μνήμη των Ηρώων που την έγραψαν».

Τις εορταστικές εκδηλώσεις τίμησαν επίσης με την παρουσία τους η περιφερειακή σύμβουλος Μαργαρίτα Αναγνωστοπούλου, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ευαγγελία Μπουσίου, ο επικεφαλής της ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, ο επικεφαλής του συνδυασμού ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΠΕΝΤΕΛΗ ΜΑΖΙ Νίκος Τόλιος, οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Μούστρης, Άντα Μπούσουλα και Βασίλης Μπούρας, οι πρόεδροι των σχολικών Επιτροπών Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας εκπαίδευσης Ηλίας Τσουχνικάς και Χρήστος Φουφρής, oι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Αποστολάκος, Γιώργος Χειλάς, Βασίλης Κωστόπουλος, Σάββας Βορέας, Κατερίνα Χριστοφιλοπούλου, η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μελισσίων Μαίρη Δούκα και οι Τοπικοί Σύμβουλοι Εύη Ευαγγελίου και Δημήτρης Τζαμτζής, εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων και φορέων της πόλης, μαθητές και εκπαιδευτικοί και πολίτες του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet