Τι θα πρέπει να προσέχουν οι μελισσοκόμοι στον Δήμο Πεντέλης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Τι θα πρέπει να προσέχουν οι μελισσοκόμοι στον Δήμο Πεντέλης

Από τον Δήμο Πεντέλης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση προς τους μελισσοκόμους της περιοχής:

Αγαπητοί μελισσοκόμοι,

Με την έναρξη από 1ης Μαΐου της αντιπυρικής περιόδου 2021 θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή για να αποφεύγετε δράσεις που δημιουργούν ανεξέλεγκτες πυρκαγιές με δυσάρεστα αποτελέσματα για όλους μας.

Συγκεκριμένα η άσκηση της δραστηριότητας της μελισσοκομίας θα πρέπει να συμμορφώνεται με το άρθρο 9 της με αρ. 9/2000 Πυροσβεστικής Διάταξης (ΦΕΚ 1459/Β/30-11-2000) με το οποίο προβλέπονται τα ακόλουθα:

  1. Να μην ανάβετε και διατηρείτε για οποιοδήποτε σκοπό φωτιά στην ύπαιθρο.
  2. Το κάπνισμα κυψελών που είναι μέσα σε δάση και δασικές εκτάσεις και σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από τις παρυφές των δασών επιτρέπεται μέχρι τη 12η μεσημβρινή και εάν ο δείκτης επικινδυνότητας της περιοχής είναι 1 ή 2 σύμφωνα με τον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς και θα πρέπει να συντρέχουν οι παρακάτω προϋποθέσεις:
  3. Να έχει γίνει αποψίλωση της βλάστησης του χώρου εγκατάστασης των κυψελών, σε απόσταση τουλάχιστον 5μ. γύρω από τις κυψέλες.
  4. Η ελάχιστη απόσταση του χώρου εγκατάστασης των κυψελών από τα δένδρα και θάμνους να είναι τουλάχιστον 10μ. Στον χώρο των κυψελών να διατηρείται ικανή ποσότητα νερού (τουλάχιστον 200 λίτρα νερού).
  5. Στις κυψέλες και σε εμφανές σημείο να αναγράφονται το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση και το τηλέφωνο του ιδιοκτήτη.
  6. Η φωτιά αντιμετωπίζεται πριν να εκραγεί και αυτό σημαίνει πρόληψη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet