Το Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης συζητά στις 31/5 για το ΣΒΑΚ
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης συζητά στις 31/5 για το ΣΒΑΚ

Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το ΣΒΑΚ αποτελεί ένα σύγχρονο εργαλείο, που πλέον αποτελεί προαπαιτούμενο για πολλά από τα προγράμματα που χρηματοδοτούν υποδομές, έργα και δράσεις που σχετίζονται με την κινητικότητα και τις μεταφορές. Έτσι το ΣΒΑΚ, θα ικανοποιήσει ένα βασικό προαπαιτούμενο για τον Δήμο για να μπορέσει να απορροφήσει ευρωπαϊκούς/κοινοτικούς πόρους και να τους αξιοποιήσει στην πόλη για έργα υποδομών, αναπλάσεων κ.λπ.

Σύμφωνα με το Σχέδιο που έχει συνταχθεί για τον Δήμο Πεντέλης τίθεται ως στρατηγική κατεύθυνση η υλοποίηση αστικών αναπλάσεων και κυκλοφοριακών παρεμβάσεων, με σεβασμό στις βασικές αρχές της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και οδικής ασφάλειας.

Το σχέδιο ξεκίνησε το 2016 και ολοκληρώνεται τώρα, μετά την εκπόνηση της τελικής μελέτης, επισημαίνει η διοίκηση για να προσθέσει ότι το 2019 και το 2020, μέσω και της διαδικασίας της δημόσιας διαβούλευσης και κατόπιν ανάλυσης της υφιστάμενης κατάστασης, των τάσεων, εξελίξεων, προβλημάτων και ευκαιριών της εξεταζόμενης περιοχής μελέτης, επιλέχτηκαν τα βέλτιστα όλων των σεναρίων και έτσι διαμορφώθηκε το Τελικό Σενάριο που περιλαμβάνει αναλυτική παρουσίαση όλων των προτεινόμενων παρεμβάσεων, σε επίπεδο στρατηγικού σχεδιασμού.

Με βάση το ΣΒΑΚ προωθείται η υλοποίηση βιώσιμης αστικής κινητικότητας, η βελτίωση της προσβασιμότητας της αστικής περιοχής του Δήμου και η διευκόλυνση των μετακινήσεων εντός, προς και από την πόλη. Στο σχέδιο δίνεται έμφαση στις πεζές μετακινήσεις, στις μετακινήσεις με ποδήλατο, καθώς και με μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, τόνισε σχετικά:

«Με το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας δίνουμε έμφαση στον άνθρωπο, στον κάτοικο, στον επισκέπτη, αλλάζοντας τη νοοτροπία και την ευαισθητοποίησή τους, ώστε να αποδεχτούν για τις μετακινήσεις τους στην πόλη, νέες εναλλακτικές λύσεις που καταναλώνουν λιγότερο χώρο, λιγότερη ενέργεια, είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον και αναβαθμίζουν την καθημερινότητα όλων όσων ζούμε και κυκλοφορούμε στην πόλη μας. Θέλουμε να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη και πιο φιλική στους πολίτες και το ΣΒΑΚ είναι ένα βασικό εργαλείο για να το πετύχουμε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet