Ολοκληρώνεται η κατασκευή του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στα Μελίσσια
Κοινωνία

Ολοκληρώνεται η κατασκευή του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στα Μελίσσια

Ολοκληρώνεται η κατασκευή του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Ο.Τ. Γ290 της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «ακόμη ένα σημαντικό έργο στον Δήμο Πεντέλης ολοκληρώνεται σύντομα με σκληρή δουλειά, με συνέπεια, με σχεδιασμό, με κοινωνική ευαισθησία και σεβασμό για το περιβάλλον».

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός, δυναμικότητος 60 θέσεων, είναι υπερσύγχρονος, με βιοκλιματικό σχεδιασμό και χρήση προτύπων εξοικονόμησης ενέργειας και οικοδομήθηκε σε ιδιόκτητο οικόπεδο, έκτασης 1190,29 τ.μ. της Δ.Κ. Μελισσίων, επί των οδών Αλεξανδρουπόλεως 24 και Σουκάκου 2 στο Ο.Τ. Γ290.

Η κατασκευή του έργου ξεκίνησε στις 3 Δεκεμβρίου 2014 και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2016.

H χρηματοδότηση του έργου έγινε κατά 1.190.331,19 ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής και κατά 123.000,00 ευρώ από ιδίους πόρους του Δήμου Πεντέλης.

Ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός, που είναι ο τρίτος στη Δ.Κ. Μελισσίων, έχει κατασκευαστεί, σύμφωνα με τον Δήμο, με τις προδιαγραφές για μέγιστη ενεργειακή απόδοση (γεωθερμία, εξωτερική θερμοπρόσοψη, φωτοβολταϊκά, ενεργειακά κουφώματα κ.λπ.) και αναμένεται στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου να εγκαινιαστεί και στο τέλος του ίδιου μήνα να δεχθεί τα παιδιά της Δ.Κ. Μελισσίων.

Όπως τονίζει και ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, «μόνιμος στόχος που πιστά τηρούμε μέχρι τώρα κανένα παιδί εκτός Βρεφονηπιακού Σταθμού στον Δήμο Πεντέλης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet