11 Σύλλογοι Γονέων ζητούν από το υπ. Υγείας μη διακοπή λειτουργίας της ΩΡΛ Κλινικής του Παίδων Πεντέλης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

11 Σύλλογοι Γονέων ζητούν από το υπ. Υγείας μη διακοπή λειτουργίας της ΩΡΛ Κλινικής του Παίδων Πεντέλης

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας για το ζήτημα της ενδεχόμενης διακοπής λειτουργίας της κλινικής ΩΡΛ του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης απέστειλαν στον υπουργό Υγείας έντεκα σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων σχολείων του Δήμου Πεντέλης.

Οι Σύλλογοι ζητούν από το υπουργείο να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποφευχθεί η αναγκαστική διακοπή λειτουργίας της Ωτορινολαρυγγολογικής κλινικής, αλλά και να ενισχυθεί το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης με ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό και εξοπλισμό.

Ακολουθεί η επιστολή:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με μεγάλη λύπη και ανησυχία πληροφορηθήκαμε από ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ στις 7/11/2019, ότι στα τέλη του τρέχοντος μήνα θα κλείσει η Ωτορινολαρυγγολογική (ΩΡΛ) Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Η συγκεκριμένη κλινική και γενικά όλο το νοσοκομείο εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή των Βορείων Προαστίων, αλλά επίσης τόσο την Ανατολική Περιφέρεια του Ν. Αττικής (Μαραθώνα, Σπάτα, Μεσόγεια), όσο και τη Βόρεια Περιφέρεια (Θήβα, Ωρωπός, Χαλκίδα) και δεν υπάρχει εναλλακτική λύση σε δημόσιο νοσοκομείο σε κοντινή ή εύκολα προσβάσιμη περιοχή.

Σαν γονείς και κάτοικοι της περιοχής θέλουμε να εκφράσουμε την ανησυχία και την αγωνία μας για τη διάλυση του ΕΣΥ και την απαξίωση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας της οποίας κορυφή του παγόβουνου αποτελεί το κλείσιμο της ΩΡΛ κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης ύστερα από 50 χρόνια λειτουργίας.

Ζητούμε από το υπουργείο να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποφευχθεί η αναγκαστική διακοπή λειτουργίας της ΩΡΛ κλινικής αλλά και να ενισχυθεί το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης με ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό και εξοπλισμό, ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες περίθαλψης όλων σχεδόν των παιδιών της Αττικής.

Προσβλέπουμε ακόμη στην ιδιαίτερη ευαισθησία της διοίκησης του Δήμου μας για τη διατήρηση και λειτουργία δομών υγείας στο δήμο μας, όπως για την πτέρυγα Μπόμπολα του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», ευελπιστώντας να αναληφθούν οι ανάλογες πρωτοβουλίες και επαφές για το όφελος τόσων παιδιών.

Με εκτίμηση,

 • Το Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Πεντέλης
 • Το Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Μελισσίων
 • Το Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Κρυσταλλείου Δημοτικού Σχολείου Πεντέλης
 • Το Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Πεντέλης
 • Το Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων
 • Το Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Νέας Πεντέλης
 • Το Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Νέας Πεντέλης
 • Το Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Νηπιαγωγείου Μελισσίων
 • Το Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Νηπιαγωγείου Πεντέλης
 • Η Συλλογικότητα Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Νηπιαγωγείου Πεντέλης
 • Το Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Παιδικού Σταθμού Νέας Πεντέλης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet