30.000 κυβικά κομμένων κλαδιών απομακρύνθηκαν από τους δρόμους του Δήμου Πεντέλης μεταξύ 19 και 26/2
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

30.000 κυβικά κομμένων κλαδιών απομακρύνθηκαν από τους δρόμους του Δήμου Πεντέλης μεταξύ 19 και 26/2

Ολοκληρώνεται η απομάκρυνση από τους δρόμους του Δήμου Πεντέλης του συνόλου σχεδόν των κομμένων κλαδιών και δέντρων, που έπεσαν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας, σε δρόμους και κατοικίες ή έκοψαν, κλάδεψαν και απομάκρυναν οι πολίτες μετά τη χιονόπτωση, διαδικασία που συνεχίζεται από την πλευρά τους με αμείωτη ένταση, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Επίσης, από την περασμένη Δευτέρα 22/2 έχει επανέλθει στην κανονικότητα της και η αποκομιδή των απορριμμάτων, επισημαίνει η διοίκηση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, απομακρύνθηκαν μέσα σε μια εβδομάδα (από την Παρασκευή 19/2 μέχρι σήμερα Παρασκευή 26/2) συνολικά 30.000 περίπου κυβικά κλαδιά και κομμένα δέντρα από τους δρόμους της πόλης, όταν υπό φυσιολογικές συνθήκες η συνολική εβδομαδιαία απομάκρυνση ανέρχεται σε περίπου 1.000 κυβικά κλαδιών. Δηλαδή μέσα σε μια εβδομάδα βγήκε δουλειά ενός και πλέον εξαμήνου, αναφέρει η δημοτική αρχή.

Όπως συμπληρώνει η διοίκηση του Δήμου, η επιχείρηση απομάκρυνσης συνεχίζεται, καθώς οι πολίτες συνεχίζουν να κλαδεύουν, να καθαρίζουν και να απομακρύνουν τα σπασμένα κλαδιά από τα δέντρα που βρίσκονται στις οικίες τους.

Στην επιχείρηση αποκομιδής και στις τρεις Δημοτικές Λοινότητες, συμμετείχαν:

  • Τα δύο φορτηγά με αρπάγη του Δήμου Πεντέλης.
  • Τρία ιδιωτικά συνεργεία.
  • Ο ΣΠΑΠ και η Περιφέρεια Αττικής με φορτηγό και JCB, από το Σάββατο, 20/2 έως και Παρασκευή 26/2, έχοντας απομακρύνει, αλλά και κλαδέψει επικίνδυνα κλαδιά και κομμάτια δένδρων.
  • Ο ΦΟΣΔΑ Στερεάς Ελλάδας που διέθεσε φορτηγό όχημα με αρπάγη στις 23/2.
  • ο Δήμος Ραφήνας που διέθεσε αντίστοιχο όχημα την 25/2.

Τα κλαδιά μεταφέρθηκαν στον Σταθμό Μεταφόρτωσης του Δήμου, όπου και θα τεμαχιστούν, θα θρυμματιστούν από ειδικό κλαδοκόφτη και θα απομακρυνθούν, τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, όλη την προηγούμενη εβδομάδα, συνεργεία του Δήμου και ιδιωτικά κλαδεύουν επικίνδυνα δέντρα, καταλήγει η δημοτική αρχή.

Η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, δήλωσε σχετικά:

«Μια πρωτοφανής για τα χρονικά της πόλης μας κακοκαιρία, μας ανάγκασε να οργανώσουμε και να υλοποιήσουμε μια πρωτοφανή προσπάθεια για την όσο το δυνατό ταχύτερη απομάκρυνση των τεράστιων όγκων από κομμένα κλαδιά και δέντρα που ήταν σε όλη της πόλη.

»Δουλέψαμε γρήγορα και αποτελεσματικά και πετύχαμε να απομακρύνουμε σε λιγότερο από μια εβδομάδα όγκο κλαδιών συντριπτικά πολλαπλάσιο από ότι είναι σε κανονική περίοδο. Τα καταφέραμε με καλό προγραμματισμό και με τη βοήθεια ιδιωτικών συνεργείων και συνεργασιών με φορείς της Αυτοδιοίκησης.

»Θεωρώ ελάχιστη υποχρέωση μου να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους του Δήμου μας για την τεράστια προσπάθεια που έκαναν. Να ευχαριστήσω το ΣΠΑΠ, το Δήμο Ραφήνας και το ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδος για τη συνδρομή τους. Να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, που βοήθησαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Να ευχαριστήσω τα στελέχη του γραφείου δημότη για την καταγραφή. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, που έδωσε τον καλύτερο εαυτό του και έφερε το αποτέλεσμα αυτό».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet