Τι αποφάσισαν τα ΤοΣΠΠα για τα Α.Τ. και τον καταυλισμό στην Πεντέλη
Κοινωνία

Τι αποφάσισαν τα ΤοΣΠΠα για τα Α.Τ. και τον καταυλισμό στην Πεντέλη

Τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση των Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης Παραβατικότητας (ΤοΣΠΠα) Μελισσίων και Ν. Πεντέλης – Πεντέλης, μετά από πρόσκληση του δημάρχου και προέδρου του ΤοΣΠΠα Μελισσίων Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκαν ομοφώνως τα εξής:

1. Επί του σχεδίου των συγχωνεύσεων των Α.Τ. και Τ.Α. στη Βορειοανατολική Αττική:

  • Να διερευνηθεί η δυνατότητα απόκτησης κτηρίου για στέγαση του Α.Τ. και Τ.Α. στη Δ.Κ. Πεντέλης.
  • Να διεκδικηθεί η παραμονή και στελέχωση και των δύο Α.Τ. και Τ.Α. στον Δήμο Πεντέλης και να ενημερωθεί η Κοινωνία για την ανάγκη στήριξης αυτής της διεκδίκησης.
  • Να πραγματοποιηθεί εκ νέου κοινή συνεδρίαση των ΤοΣΠΠα Μελισσίων και Ν. Πεντέλης-Πεντέλης  τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 17.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού καταστήματος (Καλαμβόκη 2Α-15127-Μελίσσια), στην οποία θα προσκληθούν οι πολιτιστικοί, εξωραϊστικοί, αθλητικοί σύλλογοι, οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου, οι επαγγελματικοί φορείς και τα ΜΜΕ, για δρομολόγηση ενεργειών παραμονής  των Α.Τ.  και Τ.Α. στον Δήμο Πεντέλης.
  • Να εξουσιοδοτηθεί ο δήμαρχος να φέρει το θέμα στην ΠΕΔΑ και στο Δημοτικό Συμβούλιο για ενημέρωση και λήψη αποφάσεων κατά κρίσιν τους.

2. Επί του θέματος του πρώην  καταυλισμού των Κούρδων στη Δ.Κ. Πεντέλης.

  • Να σταλεί έγγραφο από τις υπηρεσίες του Δήμου στην Πολεοδομία και στην Αστυνομία προκειμένου να προβούν σε αυτοψία στον χώρο του πρώην  καταυλισμού των Κούρδων στη Δ.Κ. Πεντέλης, στον οποίο έχουν κατασκευαστεί νέες αυθαίρετες κατασκευές και αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των διαμενόντων προσφύγων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet