Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης: Αργεί ακόμα η Πρωταπριλιά κ. δήμαρχε
Κοινωνία

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης: Αργεί ακόμα η Πρωταπριλιά κ. δήμαρχε

Για «απροκάλυπτο παλαιοκομματισμό»«εκμετάλλευση και διαστρέβλωση» που προσπαθεί να οδηγήσει σε «εργασιακή ανασφάλεια τους εργαζόμενους» κατηγορεί τη διοίκηση του Δήμου Πεντέλης η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης.

Απαντώντας σε ανακοίνωση Τύπου του Δήμου Πεντέλης, σχετικά με παρέμβαση του δημάρχου Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη στην εξαίρεση εργαζομένων στην Καθαριότητα Δήμων από την αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης (Δήμος: Καθοριστική παρέμβαση Δ. Στεργίου για τα ΒΑΕ εργαζομένων στην καθαριότητα), η Ο.Μ. τονίζει ότι «η προστασία των εργαζομένων είναι πάγια και αδιαμφισβήτητη θέση του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Αργεί ακόμα η Πρωταπριλιά κ. Δήμαρχε!

Μόνο σαν κακόγουστη φάρσα από το γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Δήμου προς τον δήμαρχο μπορεί κανείς να δει την ηλεκτρονική αποστολή του ΔΤ με θέμα: «Καθοριστική παρέμβαση του δημάρχου για τα ΒΑΕ των εργαζομένων στην καθαριότητα».

Από την ιστοσελίδα ενημέρωσης του Δήμου Πεντέλης, «απουσιάζει» το δελτίο Τύπου με αρίθμηση 48 με ημερομηνία 9 Μαρτίου 2016.

Κακώς, γιατί πλέον όσοι συμπολίτες μας δεν έλαβαν το σχετικό στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους, δεν μπορούν να πληροφορηθούν για το πως ο δήμαρχός μας απέτρεψε με τις ενέργειές του την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των εργαζομένων στην καθαριότητα των Δήμων, που έχουν Βαρέα και Ανθυγιεινά Ένσημα. 

Επίσης, θα στερηθούν της απολαυστικής φράσης – μνημείο στο τέλος της ανακοίνωσης, όπου αναφέρει επί λέξει:  «η καθοριστική και άμεση παρέμβασή μας, ακύρωσε στην πράξη, όπως αποδεικνύεται, την προσπάθεια της κυβέρνησης να οδηγήσει σε εργασιακή ανασφάλεια χιλιάδες εργαζόμενους» (πρόκειται για πληθυντικό… μετριοπάθειας, εννοείται παρέμβαση του δημάρχου κ. Στεργίου-Καψάλη, σύμφωνα με τον τίτλο του εξαφανισθέντος δελτίου Τύπου).

Είναι γεγονός ότι και ο Δήμος στις 8/10/2015 με έγγραφό του στο υπουργείο Εσωτερικών και το Δημοτικό Συμβούλιο στις 27/10 με ψήφισμά του, ζήτησαν την εξαίρεση των εργαζόμενων καθαριότητας από την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Το ίδιο εξάλλου έκαναν και πολλοί άλλοι μαζικοί φορείς και Δήμοι, στηρίζοντας το δίκαιο και σωστό αίτημα.

Είναι όμως επίσης γεγονός ότι η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή των διαπραγματεύσεων δήλωνε κατηγορηματικά πως θα το υπερασπισθεί, διακηρύσσοντας πως η κινητοποίηση και η παρέμβαση των κοινωνικών φορέων είναι ο πιο πολύτιμος σύμμαχός της στη συνεχή και σκληρή διαπραγμάτευση.

Και τελικά η κυβέρνηση υλοποίησε τις δεσμεύσεις της, όπως φαίνεται και από το ΦΕΚ Α΄ 94-14/8/2015 – Μέρος Β – Άρθρο 2 – Παράγραφος Ε – Υποπαράγραφος Ε3, με τίτλο: Σταδιακή αύξηση ορίων ηλικίας: «…4. Από τις ανωτέρω ρυθμίσεις εξαιρούνται οι υπαγόμενοι σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, καθώς και οι μητέρες και οι χήροι πατέρες ανίκανων για κάθε βιοποριστική εργασία τέκνων».

Γεννάται το ερώτημα: Πώς ο δήμαρχος κατάφερε τον Οκτώβρη 2015 κάτι το οποίο η κυβέρνηση είχε ήδη ψηφίσει από τον Αύγουστο 2015;

Γιατί μέσα στον Μάρτη 2016 (πονηρός μήνας γεμάτος γεγονότα, εξελίξεις, συγκρούσεις της κυβέρνησης με την διαπλοκή και την διαφθορά κ.λπ.), ο δήμαρχος προσπαθεί να μας πείσει ότι η κυβέρνηση είναι αντεργατική και αντιλαϊκή;

Ο απροκάλυπτος παλαιοκομματισμός, ο μικροκομματικός κομπασμός και η εκμετάλλευση και διαστρέβλωση, ακόμη και της χρονικής ακολουθίας των γεγονότων, σε τι αποσκοπούν;

Η προστασία των εργαζομένων είναι πάγια και αδιαμφισβήτητη θέση του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης.

Η επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, που εξαπολύεται μέσω του ΔΤ αρ. 48 (περί προσπάθειας να οδηγήσει σε εργασιακή ανασφάλεια τους εργαζόμενους), όταν επί πέντε χρόνια μνημονίων αναγνωριζόταν μόνο η «δημοσιονομική πειθαρχία» των κυβερνήσεων Σαμαρά και Βενιζέλου οι οποίοι εκτελούσαν κατά γράμμα τις επιταγές των Φούχτελ και Ράιχενμπαχ για τη διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μόνο εσωτερική μικροπολιτική σκοπιμότητα μπορεί να κρύβει.

Χαιρετίζοντας την αγωνιστικότητα του δημάρχου, θεωρούμε ότι μόλις η κακόγουστη αυτή φάρσα αποκατασταθεί, όπως και  το ΔΤ αρ. 48 στην ιστοσελίδα του Δήμου, σίγουρα θα έχει αποκατασταθεί και η αλήθεια.

Ο.Μ. Πεντέλης ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet