Εορτασμός 25ης Μαρτίου στα σχολεία του Δήμου Πεντέλης
Κοινωνία

Εορτασμός 25ης Μαρτίου στα σχολεία του Δήμου Πεντέλης

Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε την Πέμπτη 24 Μαρτίου, η Επέτειος της 25ης Μαρτίου σε όλα τα σχολεία της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πεντέλης.

Ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης παρέστη στους εορτασμούς του Γυμνασίου της Δ.Κ. Πεντέλης και του 4ου Δημοτικού της Δ.Κ. Μελισσίων και τόνισε μεταξύ άλλων: «Σήμερα καλούμαστε να γιορτάσουμε όλοι εδώ, να ζήσουμε αυτές τις μέρες μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο, που η τρομοκρατία συνταράσσει την Ευρώπη και το παγκόσμιο γίγνεσθαι, που  η πατρίδα μας αγαπητοί μου φαίνεται αυτήν την περίοδο ότι απειλείται από μία διαδικασία ειρηνικού εκμουσουλμανισμού, διαδικασία την οποία ορθώς ως Έλληνες τη βλέπουμε ανθρωπιστικά, αλλά θα πρέπει να αντιληφθούμε τις τεράστιες προεκτάσεις της που έχει και κυρίως απαιτείται να οδηγήσουμε, να γυρίσουμε όλοι εμείς και τα παιδιά μας στις ρίζες μας. Με αυτές τις σκέψεις και με την άποψη ότι θα πρέπει να είναι αυτός ο εορτασμός, ξύπνημα και εφαλτήριο για την άλλη Ελλάδα που ο καθένας μέσα του έχει και πρέπει να έχει, θα ήθελα να σας πω ότι αισθάνομαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος σε τέτοιες γιορτές κατά τις οποίες τιμούμε τις ρίζες μας ενθυμούμενοι  ότι εκείνοι οι άνθρωποι πέτυχαν τη λευτεριά της πατρίδας μας, γιατί μόνιασαν γιατί χρησιμοποίησαν τους άξιους, γιατί προχώρησαν μπροστά με τους γενναίους και ικανούς. Να είστε γεροί και πάντοτε να είμαστε εδώ για να γιορτάζουμε τα μηνύματα του ιερού αυτού αγώνα».

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης, η θεματική αντιδήμαρχος Άντα Μπούσουλα, ο τοπικός αντιδήμαρχος Δ.Κ. Μελισσίων Ηλίας Τσουχνικάς, ο τοπικός αντιδήμαρχος Δ.Κ. Πεντέλης Κωνσταντίνος Μωραΐτης και ο πρόεδρος της Δ.Κ. Μελισσίων Γεώργιος Βορέας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet