Εργαζόμενοι “Αμ. Φλέμιγκ”: Απαντούν υπεύθυνα στην ανησυχία του κόσμου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Εργαζόμενοι “Αμ. Φλέμιγκ”: Απαντούν υπεύθυνα στην ανησυχία του κόσμου

Το Σωματείο Εργαζομένων του “Αμαλία Φλέμιγκ”, στα Μελίσσια, με αφορμή τον θόρυβο που ξέσπασε εξαιτίας της είδησης ότι το Νοσοκομείου θα χρησιμοποιηθεί ως κέντρο υποδοχής ασθενών που πιθανόν έχουν μολυνθεί από τον ιό Έμπολα σπεύδουν να καθησυχάσουν τους πολίτες και υπόλοιπους ασθενείς, απαντώντας -ψύχραιμα και με υπευθυνότητα- σε σειρά κρίσιμων ερωτημάτων.

Στο ιστολόγιο του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου (http://flemig-hospital.blogspot.gr/2014/10/ebola.html), όπου μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης, αλλά και να πάρετε απαντήσεις σε πιθανά ερωτήματα που δημιουργούνται, αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Ως Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, παρακολουθήσαμε με διακριτικότητα όλη τη διαδικασία, εκτιμώντας τόσο την ανάγκη να διαφυλαχτεί η ηρεμία της κοινότητας (δηλαδή του κόσμου) αλλά και των εργαζομένων. Πόσο μάλλον που δεν υπήρξε αντικειμενικός λόγος ανησυχίας.

Ωστόσο, τη διακριτικότητα που επιδείξαμε εμείς οι εργαζόμενοι και κυρίως το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, δεν την έδειξαν και οι άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς -οι εκτός Νοσοκομείου. Άλλωστε λίγοι μόνον που δεν μπορούν να αντισταθούν στην προσωπική τους (μόνο;) προβολή αρκούν για να γίνει βούκινο και το πλέον “άκρως απόρρητο” θέμα. Έτσι γέμισαν οι τηλεοράσεις συνεντεύξεις και ρεπορτάζ με ευθεία αναφορά στο “Φλέμιγκ” από εκείνους που υποτίθεται ότι έπρεπε να είναι διακριτικοί…

Ως αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης, όλοι εμείς που έχουμε σχέση με το Νοσοκομείο, από τους γραφιάδες μέχρι τους γιατρούς, έχουμε γίνει αποδέκτες της έκδηλης ανησυχίας των γειτόνων μας στα Μελίσσια, ασθενών και συνοδών, των συγγενών και φίλων, για την πιθανότητα αντιμετώπισης κάποιου ασθενή που πιθανά έχει μολυνθεί από τον ιό. Πολλοί συνάδελφοι μάλιστα έχουν την αίσθηση ότι και στο άκουσμα μόνο για κάποιο ύποπτο περιστατικό, ο κόσμος θα φοβηθεί, θα αισθανθεί κίνδυνο και απειλή για την υγεία του και θα “αδειάσει” κυριολεκτικά το Νοσοκομείο.

Έχοντας λοιπόν πλήρη συναίσθηση για τη σοβαρότητα της κατάστασης και για τη δικαιολογημένη ανησυχία του κόσμου, αλλά και για την ακρίβεια και εγκυρότητα όσων διατυπώνουμε, κάνουμε μια πρώτη προσπάθεια απάντησης σε ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα που απασχολούν όλους μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet