Πιστοποίηση του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας θα αποκτήσουν 60 εθελοντές του Δήμου Πεντέλης
Print Friendly, PDF & Email
Πεντέλη

Πιστοποίηση του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας θα αποκτήσουν 60 εθελοντές του Δήμου Πεντέλης

Με δύο παράλληλες δράσεις ο Δήμος Πεντέλης εκπαιδεύει και στη συνέχεια πιστοποιεί τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να είναι ακόμα περισσότερο αποτελεσματικοί στις υπηρεσίες που παρέχουν προς τους δημότες.

Ειδικότερα:

  • Περίπου 60 εθελοντές του Δήμου Πεντέλης θα συμμετέχουν στην Ακαδημία Στελεχών Πολιτικής Προστασίας που οργανώνεται από το αρμόδιο υπουργείο. Μετά το πέρας της εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες θα πιστοποιηθούν ως στελέχη Πολιτικής Προστασίας. Θα αποκτήσουν ταυτότητα του υπουργείου, θα έχουν ασφαλιστική κάλυψη και θα τους παρέχεται σημαντική υλική υποστήριξη από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης του υπουργείου έχει στόχο να ενδυναμώσει τον θεσμό του εθελοντισμού στη χώρα και να δημιουργήσει νέες συνθήκες λειτουργίας των εθελοντικών οργανώσεων. Παράλληλα, θέτει προϋποθέσεις για τη λειτουργία, την οργάνωση και την πιστοποίησή τους, προϋποθέσεις που καλύπτει πλέον ο Δήμος Πεντέλης.
  • Την περασμένη Κυριακή 22/1 ξεκίνησε στο Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης η εκπαίδευση, από τον επικεφαλής ανθυποπυραγό Νικόλαο Λιάκο, 20 εθελοντών που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης περί Πολιτικής Προστασίας, που διοργάνωσε ο Δήμος.

Η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικώς:

«Στόχος μας είναι να έχουμε εθελοντές καλά εκπαιδευμένους και με πιστοποιημένες δεξιότητες. Έτσι είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη για τη μαζική συμμετοχή των εθελοντών μας στην επιμόρφωση στελεχών που οργάνωσε η Ακαδημία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Έτσι πετυχαίνουμε στην πράξη την αύξηση της επιχειρησιακής δυνατότητας των εθελοντών μας και την ενδυνάμωση του εθελοντικού κινήματος στον Δήμο μας. Δεν σταματάμε όμως εκεί. Δρομολογούμε απόκτηση νέου εξοπλισμού, τόσο από πόρους του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, όσο και από νέες δωρεές. Θέλουμε η εθελοντική ομάδα μας, σε συνεργασία με το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό, να συνεργάζονται ομαλά και να παρέχουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας στους συμπολίτες μας». 

Ο επικεφαλής του Εθελοντικού Κλιμακίου Πολιτικής Προστασίας Χάρης Νικολέτος από την πλευρά του τόνισε:

«Η συμμετοχή περίπου 60 εθελοντών από τον Δήμο μας στην εκπαίδευση, η λειτουργία του γραφείου στο ΝΙΕΝ άμεσα και η ενίσχυση σε οχήματα, είναι σημαντικά βήματα για την αναβάθμιση της Πολιτικής  Προστασίας. Πρόκειται για ένα έργο συνεχές, το οποίο υλοποιείται και θα συνεχίσει να υλοποιείται σε βάθος χρόνου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet