Αγώνας δρόμου για την υλοποίηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ
Πολιτική

Αγώνας δρόμου για την υλοποίηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ

Σε αγώνα δρόμου και επιτάχυνση ενεργειών έχει επιδοθεί η δημοτική αρχή του Δήμου Πεντέλης προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Όπως μας ενημερώνει σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο των οδηγιών του δημάρχου, Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, για επιτάχυνση των διαδικασιών έναρξης των προγραμμάτων ΕΣΠΑ του Δήμου Πεντέλης, ο νέος θεματικός αντιδήμαρχος με στελέχη των Διευθύνσεων του Δήμου συναντήθηκαν με τους υπεύθυνους των αρμοδίων φορέων (ΚΑΠΕ, ΕΕΤΑΑ, ΥΠΕΚΑ, Αποκεντρωμένη Διοίκηση) και εξασφάλισαν την ομαλή συνέχεια των ενταγμένων και υπό ένταξη χρηματοδοτούμενων έργων ΕΣΠΑ.

Η υλοποίηση ήδη ξεκίνησε με το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ Ι και αφορά στην πράξη «Εξοικονόμηση ενέργειας Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης» συνολικού προϋπολογισμού 667.979,16 ευρώ, που περιλαμβάνει έργα εξοικονόμησης ενέργειας της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων στα σχολεία και παρεμβάσεις στις οδούς Πίνδου και Ροδώνης.

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2014, ο Δήμος Πεντέλης υπέγραψε εργολαβική σύμβαση με την εταιρεία ΓΑΙΑ ΕΠΕ, συνολικής συμβατικής δαπάνης 401.465,53 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), η οποία αφορά στην υλοποίηση του υποέργου 2 της σχετικής πράξης.

Ενδεικτικά, η ανακοίνωση αναφέρει ότι, η συγκεκριμένη σύμβαση περιλαμβάνει εργασίες κατασκευής εξωτερικής θερμομόνωσης και αντικατάστασης κουφωμάτων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων και στο 1ο Γυμνάσιο Μελισσίων, καθώς και φύτευση των δωμάτων και αντικατάσταση του καυστήρα πετρελαίου με καυστήρα Φυσικού Αεριού στο κτήριο του Α΄ Παιδικού Σταθμού Μελισσίων.

Η υπογραφή της δεύτερης εργολαβικής σύμβασης για την ανάπλαση των οδών Πίνδου και Ροδώνης σε ήπιας κυκλοφορίας, ύψους 191.064,66 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), έχει ήδη δρομολογηθεί, όπως μας ενημερώνει ο Δήμος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet