«Ανοιχτό παράθυρο» επιστροφής στον αυτοδικοικητικό στίβο αφήνει ο Μανώλης Γραφάκος
Πολιτική

«Ανοιχτό παράθυρο» επιστροφής στον αυτοδικοικητικό στίβο αφήνει ο Μανώλης Γραφάκος

«Ανοιχτό» αφήνει το «παράθυρο» επιστροφής του στον αυτοδικοικητικό στίβο ο πρώην δήμαρχος Μελισσίων και νυν γενικός γραμματέας του Δήμου Μεταμόρφωσης, Μανώλης Γραφάκος.

Σε συνέντευξή του στο «Attica TV» (απόσπασμα της οποίας και ανάρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook), απαντώντας στο ερώτημα τι επιλέγει μεταξύ κεντρικής πολιτικής σκηνής και Αυτοδιοίκησης, ο κ. Γραφάκος απαντά ότι «είναι δύσκολο ερώτημα», για να προσθέσει στη συνέχεια ότι αυτό θα εξαρτηθεί από πώς θα επιλέξει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας να τον αξιοποιήσει. Την ίδια στιγμή, πάντως, σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι το «DNA του» είναι αυτοδιοικητικό, ενώ κάνει και αναφορά στο έργο του επί της δημαρχίας του στον πρώην Δήμο Μελισσίων.

Το βίντεο με το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης του Μ. Γραφάκου.

Ειδικότερα, σε κάποια στιγμή της τηλεοπτικής συνέντευξης ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι υπάρχουν δημοσιεύματα που φέρουν τον Μ. Γραφάκο, μαζί με άλλα στελέχη, ως υποψηφίους για την κεντρική πολιτική σκηνή με τη Νέα Δημοκρατία. Στο πλαίσιο αυτό τού θέτει το ερώτημα: «Κεντρική πολιτική σκηνή ή Αυτοδιοίκηση;», για να ακολουθήσει η παρακάτω στιχομυθία:

(χαμόγελα)… Είναι  δύσκολο το ερώτημα. Να πω καταρχήν το εξής: Στον Κυριάκο Μητσοτάκη και εγώ και οι συνάδελφοι που αναφέρονται στα δημοσιεύματα που λέτε, του έχουμε πει «εν λευκώ» να χρησιμοποιήσει τα ονόματά μας και την προσφορά μας όπου αυτός επιθυμεί.

Αν, λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρίνει ότι ο Μανώλης Γραφάκος μπορεί να πολιτευθεί στον Βόρειο Τομέα, προφανώς και θα το κάνω γιατί θα είναι επιθυμία του. Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μου πει «ξαναγύρνα στην Αυτοδιοίκηση», θα ξαναγυρίσω στην Αυτοδιοίκηση.

Εμένα το DNA μου είναι αυτοδιοικητικό. Μου αρέσει η κεντρική πολιτική σκηνή, νομίζω ότι έχω κι εγώ μια προστιθέμενη αξία για να δώσω, σαν νέος άνθρωπος, αλλά…

Από ποιο κομμάτι μπορεί να προσφέρει κάποιος περισσότερο θεωρείτε…

[…] Είναι σαφές πλεονέκτημα των αυτοδιοικητικών ότι η Αυτοδιοίκηση είναι πιο κοντά στον πολίτη. Επίσης, εγώ έχω ασκήσει διοίκηση, έχω κάνει δήμαρχος, ξέρω ποια είναι η Δημόσια Διοίκηση, έχω διοικήσει έναν οργανισμό μεγάλο και με επιτυχία και με έργα και με παρεμβάσεις, όπως πολλοί άλλοι συνάδελφοι στην Αυτοδιοίκηση.

Άρα, έχουμε μια εμπειρία που μπορούμε να τη μεταφέρουμε στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ανοίγω μια παρένθεση: σε άλλα κράτη έχετε δει ότι ακόμη και αρχηγοί κρατών έχουν περάσει από δήμαρχοι. Εμείς εδώ ακόμη απέχουμε πολύ. Θα έπρεπε οι αυτοδιοικητικοί που έχουν μια μεγάλη εμπειρία και εγγύτητα με τον πολίτη να περνούν στην κεντρική πολιτική σκηνή. Νομίζω ότι καλό θα κάνει.

Αν με ρωτάτε «εσύ τι κάνεις και πώς μπορείς να βοηθήσεις;», εγώ μπορώ να βοηθήσω σε ένα πράγμα σημαντικά: σε μια καλύτερη νομοθέτηση, μείωση του κράτους και της γραφειοκρατίας. Με την εμπειρία μου μέσα από τη διοίκηση στο Δημόσιο -έχω δουλέψει 10 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και άλλα 15 στον δημόσιο- και μέσα από μια καλή νομοθέτηση, μπορούμε να “μαζέψουμε” το κράτος και την παρέμβασή του. Άρα, και το κόστος του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet