Αντιπολίτευση: Η δήμαρχος «τσουβαλιάζει» στο Δ.Σ. το θέμα για τα όρια μεταξύ των Δήμων Πεντέλης και  Ραφήνας-Πικερμίου για… ευνόητους λόγους
Πολιτική

Αντιπολίτευση: Η δήμαρχος «τσουβαλιάζει» στο Δ.Σ. το θέμα για τα όρια μεταξύ των Δήμων Πεντέλης και Ραφήνας-Πικερμίου για… ευνόητους λόγους

Η αντιπολίτευση του Δήμου Πεντέλης τονίζει ότι η δήμαρχος, Δ. Κεχαγιά, δεν σκοπεύει να πραγματοποιήσει ξεχωριστή συνεδρίαση για το θέμα της συγκρότησης επιτροπής ορίων της πόλης με τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου και ότι «“τσουβαλιάζει” στο ίδιο Συμβούλιο το σχετικό αίτημα».

Στην κοινή ανακοίνωσή τους, τα 16 μέλη της αντιπολίτευσης αναφέρουν:

«Τη διά ζώσης σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης, προκειμένου η δήμαρχος να εξηγήσει για ποιους λόγους ζήτησε να συγκροτήσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση επιτροπή ορίων μεταξύ των Δήμων Πεντέλης και Ραφήνας-Πικερμίου, ζήτησαν 16 μέλη της αντιπολίτευσης.

»Η σύγκληση του Δ.Σ. δεν γίνεται ούτε διά ζώσης, διότι δεν έχουν προετοιμάσει ακόμη τη μεικτή (ζώσης και διαδικτυακή) λειτουργία του Συμβουλίου, αλλά το κυριότερο, αντί να υπάρξουν έστω και την ίδια μέρα δύο ξεχωριστά Συμβούλια (17:00 – 19:00 το έκτακτο αιτηθέν και 19:00 – 21:00 το κανονικό), “τσουβαλιάζουν” στο ίδιο Συμβούλιο το αίτημα της αντιπολίτευσης με άλλα θέματα.

»Είναι προφανές ότι ακυρώθηκε άνωθεν η εκπεφρασμένη βούληση του προέδρου του Δ.Σ., αποτέλεσμα διαβούλευσής του με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ως νομιμοποιείται, για τον σαφή διαχωρισμό του αιτήματος της αντιπολίτευσης με τα άλλα θέματα με σύγκληση δύο διακριτών συνεχόμενων Δημοτικών Συμβουλίων.

»Οι λόγοι είναι ευνόητοι. Ένα σοβαρότατο θέμα που γνώριζε από καιρό και όφειλε να έχει παρει πρωτοβουλία η δήμαρχος να ενημερώσει το Συμβούλιο δεν μπορούσε να φανεί ως πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης. Έπρεπε να κρυφτεί μέσα στα άλλα. Η συνέχεια στο Συμβούλιο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet