Α. Παλαιοδήμος: Απαντήσεις προς υπηρεσιακό επικεφαλής «Δημοτικής Συμμαχίας» και μεταμελημένο άσωτο υιό
Πολιτική

Α. Παλαιοδήμος: Απαντήσεις προς υπηρεσιακό επικεφαλής «Δημοτικής Συμμαχίας» και μεταμελημένο άσωτο υιό

Απαντήσεις στην ανακοίνωση του επικεφαλής της «Δημοτικής Συμμαχίας», Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου, δίνει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και επικεφαλής του συνδυασμού «Πεντέλη 2020», Άγγελος Παλαιοδήμος, αναφορικά τόσο με τη στάση του στο θέμα της ιδιωτικοποίησης μέρους των υπηρεσιών Καθαριότητας, όσο και με την κατασκευή ποδηλατόδρομου στον Δήμο.

Ο κ. Παλαιοδήμος, αφού χαρακτηρίζει ως «υπηρεσιακό επικεφαλής» τον κ. Παπακωνσταντίνου, τον κατηγορεί τόσο για υποκρισία όσο και για διαστρέβλωση της πραγματικότητας, αναφέροντας:

2+1 απαντήσεις προς τον υπηρεσιακό επικεφαλής της Δημοτικής Συμμαχίας και τον μεταμελημένο άσωτο υιό της:

1) Περί ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας:

α) Είναι επιεικώς υποκρισία κάποιοι να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, όταν είναι ευρέως γνωστό ότι εδώ και χρόνια στον Δήμο Πεντέλης, επί διοίκησης Στεργίου, τομείς της καθαριότητας όπως η συλλογή και διαχείριση ογκωδών απορριμμάτων (π.χ. ΑΔΑ 6ΥΞΖΩΞ3-Ψ5Ψ), βλαστικών απορριμμάτων (π.χ. ΑΔΑ ΨΖΕΒΩΞ3-ΙΔΒ) και αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων (π.χ. ΑΔΑ 640ΔΩΞ3-ΗΟΧ ) έχουν ανατεθεί σε ιδιώτες.

β) Είναι ακόμα μεγαλύτερη υποκρισία, όταν ακόμα και για την τρέχουσα δημοτική περίοδο, στην εναλλακτική πρόταση Προϋπολογισμού 2020 που κατέθεσαν προς ψήφιση 16 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης (27/12/2019) συμπεριέλαβαν κωδικούς και ποσά για αναθέσεις τομέων της καθαριότητας σε ιδιώτες. Πιο συγκεκριμένα:

  • 20-6277.006 ΔΑΠΑΝΕΣ ΜΕΤΑΦ.ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛ. ΥΛ.ΕΚΣ.ΚΑΤΕΔ. 74.400,00€
  • 20-6277.007 ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΥΛΛΟΓ & ΜΕΤΑΦ. ΣΕ ΣΥΣΤ.ΑΕΚΚ 74.400,00€
  • 20-6277.008 ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΥΛΛΟΓ.& ΜΕΤΑΦ.& ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΥ ΚΛΑΔΙΩΝ 74.400,00€

γ) Είναι αυτονόητο ότι η πανδημία του κορωονοϊού και η έλευση μιας νέας πραγματικότητας έφεραν στο προσκήνιο την αναγκαιότητα της άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων που άπτονται θεμάτων υγείας, όπως η καθαριότητα. Σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, ο σχεδιασμός των λύσεων που θα προταθούν δεν μπορεί να έχει ιδεολογικά στεγανά, αλλά επιβάλλεται η προσαρμοστικότητά του στο συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Ιδιωτικός και δημόσιος τομέας μπορούν να συνεργαστούν μέσα στο αυτοδιοικητικό πλαίσιο, με στόχο την υγεία και την ποιότητα ζωής του κοινωνικού συνόλου.

2) Περί ποδηλατόδρομου:

Αποτελεί μνημείο παραπληροφόρησης και διχαστικής λογικής η εσκεμμένα ασαφής αναφορά του υπηρεσιακού επικεφαλής της «Δημοτικής Συμμαχίας» σε ένα απλό θέμα της Οικονομικής Επιτροπής, που έχει να κάνει με τη χρονική παράταση σύμβασης της επικαιροποίησης μελέτης ποδηλατόδρομου. Για την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας, οφείλω να του υπενθυμίσω ότι το 2009 αντισταθήκαμε στον, εντελώς πρόχειρο και μετέωρο από πλευράς χρηματοδότησης, ποδηλατόδρομο που προτάθηκε από την τότε διοίκηση του Δήμου Μελισσίων. Δηλώσαμε όμως ξεκάθαρα ότι είμαστε υπέρ ενός ποδηλατόδρομου βέλτιστου σχεδιασμού και εξασφαλισμένης χρηματοδότησης (Δελτία Τύπου 01/07/2009, 03/08/2009 που υπογράφονται από τον κοσμοπολίτη και τεχνοκράτη πρόεδρο του συνδυασμού Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου). Δυστυχώς, scripta manent…

3) Η οριστική αποχώρηση του Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη από την Αυτοδιοίκηση και η ολοκλήρωση της εικοσαετούς διαδρομής του άφησε ένα δυσαναπλήρωτο κενό στον συνδυασμό της «Δημοτικής Συμμαχίας». Εάν ο υπηρεσιακός επικεφαλής της «Δημοτικής Συμμαχίας», αλλά και ο μεταμελημένος άσωτος υιός της, έχουν αποφασίσει να διεκδικήσουν επισήμως τα ηνία του συνδυασμού του πρώην δημάρχου, θα πρέπει πρώτον να το δηλώσουν και δεύτερον να επιλέξουν άλλον τρόπο προβολής τους, από το να στοχοποιούν τον Άγγελο Παλαιοδήμο και τον συνδυασμό «Πεντέλη 2020», αυτούς δηλαδή που τόλμησαν και άλλαξαν οριστικά το αυτοδιοικητικό τοπίο του Δήμου μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet