Β. Μπούρας: Απορίας άξιον οι συμπτώσεις στις… αναθέσεις και τις απευθείας αναθέσεις στην καθαριότητα κ. Παλαιοδήμο
Πολιτική

Β. Μπούρας: Απορίας άξιον οι συμπτώσεις στις… αναθέσεις και τις απευθείας αναθέσεις στην καθαριότητα κ. Παλαιοδήμο

Παρέμβαση με αφορμή ανακοίνωση του αντιδημάρχου Πεντέλης, Άγγελου Παλαιοδήμου, αναφορικά με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής να εγκρίνει τη σύναψη και τους όρους της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Πεντέλης και της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. για την κατασκευή δευτερεύοντος δικτύου και εξωτερικών διακλαδώσεων στην περιοχή της Καλλιθέας της Δ.Κ. Πεντέλης, κάνει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Βασίλης Μπούρας.

Όπως σημειώνει «απολαμβάνοντας τις διακοπές κάτω από τον καυτό ήλιο, (κατά πληροφορία του ιδίου), ο αντιδήμαρχος κ. Παλαιοδήμος θυμήθηκε ότι υπάρχει και ο Δήμος Πεντέλης, σπεύδοντας πρώτος να προλάβει τη δόξα από την δήμαρχο κ. Κεχαγιά και παράλληλα δικαιολογώντας την απουσία του αυτήν την περίοδο, προκαλεί τις εντυπώσεις, αναλύοντας μέσα από ανακοίνωση, την “επιτυχία” που επιτεύχθη κατά την οικονομική επιτροπή στις 10/7/2020 και αφορά τη σύμβαση με την ΕΥΔΑΠ, με απώτερο σκοπό την υλοποίηση του έργου αποχέτευσης Καλλιθέας Δ.Κ. Πεντέλης».

Στη συνέχεια της τοποθέτησής ο δημοτικός σύμβουλος αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Κρατώντας τις επιφυλάξεις μου, εάν έχει επισκεφτεί την εν λόγω περιοχή, σίγουρα είναι μια σημαντική εξέλιξη στην προσπάθεια ετών! Όμως δυστυχώς για αυτόν, είναι έργο που φέρει την σφραγίδα του πρώην δημάρχου κ. Στεργίου, (όπως και όλα τα συνεχιζόμενα έργα που προσπαθεί να οικειοποιηθεί), ξεχνώντας για άλλη μία φορά ωστόσο να τον μνημονεύσει, όπως έκανε με όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

»Όμως πιθανόν λόγω καλοκαιρινής ραστώνης, ξέχασε να μας κάνει γνωστό, ότι στην ίδια επιτροπή, καθώς και σε προγενέστερη οικονομική επιτροπή στις 16/6/2020, είχαμε επίσης και τα εξής:

  • Έγκριση πρακτικών διαγωνισμού και ανάθεση της παροχής οδοκαθαρισμού και απολύμανσης κοινόχρηστων χώρων έναντι ποσού 853.351.63 ευρώ στην εταιρεία ΑΝΩΔΙΚΗ ΕΠΕ.
  • Έγκριση πρακτικών διαγωνισμού και ανάθεση της παροχής υπηρεσιών για τον καθαρισμό γραφείων – δημοτικών κτιρίων έναντι ποσού 415.632.72 ευρώ στην εταιρεία ΑΝΩΔΙΚΗ ΕΠΕ.

»Χωρίς να μέμφομαι τη διαφάνεια, μιας και οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, ήταν αυτές του ανοικτού διεθνή ηλεκτρονικού δημόσιου διαγωνισμού, είναι απορίας άξιον οι εξής συμπτώσεις:

  1. Εκτός από τις δύο υπηρεσίες καθαριότητας που ανατέθηκαν μετά από διεθνή διαγωνισμό στην ίδια εταιρεία με την επωνυμία, «ΑΝΩΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ  Ε.Π.Ε» με έδρα Σ. Καραγεώργη 10 Ν. Ηράκλειο Αττικής, στην εν λόγω εταιρεία είχε προηγηθεί με απευθείας ανάθεση από την Οικονομική Επιτροπή (ΑΔΑ: 6ΧΝΚΩΞ3-Δ86) στίς 24/3/2020 λόγω της Covid-19, ο καθαρισμός και η απολύμανση κοινόχρηστων χώρων κ.λπ. με το ποσό των 46.524.80 ευρώ.
  2. Με απευθείας ανάθεση της δημάρχου (ΑΔΑ: Ψ5ΜΧΩΞ3-ΨΤ6) έναντι ποσού 9.672 ευρώ, επίσης, δόθηκε η φύλαξη των κοινόχρηστων χώρων κ.λπ, στις 23/3/2020, λόγω της Covid-19, στην εταιρεία «ΗΦΑΙΣΤΟΣ SECURITY ΕΠΕ», που όλως τυχαίως έχει και αυτή έδρα Σ. Καραγεώργη 10 Ν. Ηράκλειο Αττικής.

Στο τέλος της ανακοίνωσής του ο κ. Μπούρας επισημαίνει:

«Αναμένω από τον κ. Παλαιοδήμο να λύσει τις εύλογες απορίες μου, καθώς γνωρίζει σαφώς καλύτερα από μένα τον νόμο των πιθανοτήτων, κυρίως μέσα από την επιστήμη που έχει σπουδάσει και ασκεί ως εκπαιδευτικός!

«Δραττόμενος της ευκαιρίας χωρίς να έχω καμία πρόθεση να τον απογοητεύσω, ελπίζω να έχει αντιληφθεί και αυτός, ότι μετά την πρόσφατη τοποθέτηση της κ. Α. Κοσμοπούλου, ως αναπληρώτριας δημάρχου, κάθε τυχόν πλέον σκέψη για χαλίφης στη θέση του χαλίφη, αποτελεί “όνειρο θερινής νυκτός ”!»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet