Δήμητρα Κεχαγιά: Νοικοκυρεμένος προϋπολογισμός, με μηδενικά λειτουργικά ελλείμματα
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Δήμητρα Κεχαγιά: Νοικοκυρεμένος προϋπολογισμός, με μηδενικά λειτουργικά ελλείμματα

Ανακοίνωση για την πρόσφατη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης σχετικά με τον προϋπολογισμό του 2020 εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Δήμου, στην οποία και αναφέρει τα εξής:

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου η αναβληθείσα, λόγω έλλειψης απαρτίας, συζήτηση και ψήφιση του Προϋπολογισμού του Δήμου Πεντέλης στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, όπου εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός για το 2020, που είχε καταθέσει η δημοτική Αρχή.

Η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, αφού ευχήθηκε μια καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους, στην εισήγησή της, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Στόχος μας το 2020 είναι να μπορέσουμε να φέρουμε στον Δήμο μας όσο το δυνατόν περισσότερες χρηματοδοτήσεις και προς αυτή την κατεύθυνση μπορούμε εντατικά να εργαστούμε όλοι μαζί.

Ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει επί της ουσίας το σύνολο του προγράμματος της δημοτικής αρχής και τις προγραμματικές δεσμεύσεις των συμμετεχόντων στη διοίκηση. Το κύριο στοιχείο του προϋπολογισμού είναι ότι είναι λειτουργικά ισοσκελισμένος, με στόχο η ισοσκέλιση αυτή του προϋπολογισμού να συνεχίζεται και σε κάθε αναμόρφωση και να αποτελεί οδηγό για την οικονομική πορεία της δημοτικής αρχής, με σεβασμό στα χρήματα των δημοτών.

Υπάρχει σημαντική διασφάλιση των πόρων από το 0,50 το τέλος που καταβάλλεται από τους πολίτες των Μελισσίων. Εντός της παρούσης τετραετίας προβλέπουμε να διατεθούν για την αγορά γης 3 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να τιμήσουμε τα χρήματα που δίνουν οι δημότες για τον σκοπό αυτό.

Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε μελέτες, που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε από το ΕΣΠΑ σημαντικά έργα για την πόλη, όπως είναι οι ολοκληρωμένες αστικές αναπλάσεις, η ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων, η δημιουργία πεζοδρομίων και η δημιουργία κτηριακών εγκαταστάσεων. 

Προβλέπουμε επίσης από ίδιους πόρους:

 • δύο μεγάλα έργα ύψους 250.000 ευρώ για το 2020, με τα οποία στοχεύουμε να αντιμετωπίσουμε τις αναγκαίες επισκευές στα σχολεία, στα πεζοδρόμια και στους δρόμους,
 • 400.000 ευρώ, για ίδια συμμετοχή του Δήμου σε έργα χρηματοδοτούμενα τα οποία έχουμε στόχο να υλοποιήσουμε και
 • έργα ύψους 250.000 για διάνοιξη δρόμων, ανάπλαση ενός τμήματος της οδού Αλεξανδρουπόλεως, έργα αποχέτευσης, διανοίξεων δρόμων και διαγραμμίσεων.

Σε ό,τι αφορά την καθαριότητα ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις και συνεργασίες, ώστε ο Δήμος μας να είναι καθαρός και τακτοποιημένος. Ο Δήμος μας αποκτά μέσω ΕΣΠΑ τον απαραίτητο εξοπλισμό σε κάδους για απορριμματοφόρα και για ξεχωριστή διαλογή των βιοαποβλήτων. Αυξάνουμε τους κάδους ανακύκλωσης, ενώ μελετάμε και τη συμμετοχή μας σε πιλοτικό  πρόγραμμα για την ανακύκλωση σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης.

Ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει την υλοποίηση του προγράμματός μας για:

 • την ασφάλεια των πολιτών, κάτι που άλλωστε ζητούν και όλοι οι συνδυασμοί της αντιπολίτευσης,
 • σημαντικές παρεμβάσεις στην κοινωνική πολιτική και σε πολιτιστικές δράσεις,
 • πλήρη εξυγίανση του αθλητισμού στον Δήμο, με στόχο να εισπράξουμε χαμένα έσοδα, ενώ προβλέπει και ανάληψη νέων δράσεων στον τομέα του αθλητισμού,
 • δράσεις για τους νέους, για το περιβάλλον για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς.

Προσδοκούμε, τέλος, αύξηση των εσόδων από τις διορθωτικές δηλώσεις των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων των συμπολιτών μας. Υπάρχει μία διορία μέχρι 31 Μαρτίου 2020 ώστε να έρθουν στον Δήμο και να τα δηλώσουν σωστά και με αυτόν τον τρόπο να αποφύγουν πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Ο στόχος είναι τα επόμενα χρόνια να δώσουμε περισσότερες παροχές στους πολίτες και να διευκολύνουμε τα νοικοκυριά. Διατηρούμε τα τέλη που βρήκαμε, συμμαζεύουμε τα έξοδα και κάνουμε προσπάθεια να εισπράξουμε τα έσοδα που δικαιούται ο Δήμος.

Μετά από τη σημερινή ημέρα τρία είναι τα μεγάλα θέματα της πόλης για τα οποία θα ανοίξει άμεσα δημόσιο διάλογο η δημοτική αρχή:

 • τι κάνουμε με τα μεγάλα κτήρια εντός των ορίων του Δήμου,
 • ποιο το μέλλον των οικοπέδων που ήδη διαθέτει σήμερα ο Δήμος και
 • πώς θα προχωρήσουμε στην απόκτηση νέων αναγκαίων χώρων για την πόλη μας, όπως αυτό προβλέπεται από τα γενικά πολεοδομικά σχέδια και στο πλαίσιο ενός γενικότερου σχεδιασμού στο σύνολο των τριών Δημοτικών Κοινοτήτων.

Σχετικά άρθρα

1 Comment

 1. Δ.Κ.

  Αυτό δεν είναι δελτίο τύπου αλλά προγράμματικη δήλωση. Ούτε αυτό δεν πέτυχαν..

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet