Δημοτική Συμμαχία: Το μείγμα λαϊκισμού και «Λουδοβικισμού» είναι επικίνδυνα εκρηκτικό κ. δήμαρχε
Πολιτική

Δημοτική Συμμαχία: Το μείγμα λαϊκισμού και «Λουδοβικισμού» είναι επικίνδυνα εκρηκτικό κ. δήμαρχε

Για μείγμα «λαϊκισμού» και «Λουδοβικισμού» κατηγορεί τη δήμαρχο Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, η δημοτική παράταξη Δημοτική Συμμαχία, με επικεφαλής τον Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου, με αφορμή τοποθέτηση της πρώτης σχετικά με την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

Με την ανάρτησή της στο facebook της 24ης Δεκεμβρίου 2019 με τίτλο « η αντιπολίτευση ψήφισε να μείνει η πόλη βρώμικη», η δήμαρχος αφ’ ενός μεν παραδέχεται ότι η πόλη δεν είναι καθαρή, αφ’ ετέρου δε δείχνει να αγνοεί  ότι εδώ και τέσσερις μήνες διοίκηση είναι εκείνη και οι συνεργάτες της.

Παραλείπει επί πλέον να αναγνωρίσει και να παραδεχτεί τα δικά της οργανωτικά λάθη, που κατήργησε τους 3 τοπικούς αντιδημάρχους που είχαν σε τοπικό επίπεδο την ευθύνη της καθαριότητας, και ειδικά για Ν. Πεντέλη και Πεντέλη δεν υπάρχει κανείς που να ασχολείται.

Το χειρότερο όμως και επικίνδυνο είναι ότι κινδυνολογεί, λαϊκίζει και παραπληροφορεί.

Λοιπόν αγαπητοί συμπολίτες, τα πράγματα είναι απλά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, με ψήφους 18 υπέρ (16 της αντιπολίτευσης και 2 της συμπολίτευσης) ενέκρινε ψήφισμα, που ήταν και  αίτημα του Σωματείου των Εργαζομένων, και λέει τα εξής:

«Δεσμεύεται ότι δεν θα εφαρμοστούν στον Δήμο Πεντέλης οι διατάξεις του άρθρου 178 του αναπτυξιακού νόμου 4635 της  24 Οκτωβρίου 2019, που η σύναψη δημόσιων συμβάσεων με ιδιώτες για υπηρεσίες μεταφοράς αποβλήτων, ανακυκλώσιμων υλικών, καθαριότητας, συντήρησης χώρων πρασίνου και άλλων παρεμφερών δράσεων γίνεται με απόφαση απλής πλειοψηφίας των παρόντων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την κρίση τους», σε πλήρη αντίθεση με το άρθρο 61 του Ν.3979/2011 που προέβλεπε ότι για την εκχώρηση υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιωτικές εταιρίες απαιτούνταν:

  • Η αιτιολογημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να έχει την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών. Με απλά λόγια, για τον Δήμο Πεντέλης που έχει 33 δημοτικούς συμβούλους, θα έπρεπε 17 να ψηφίσουν θετικά. Με τον καινούργιο νόμο, που δεν αποδεχόμαστε, αρκεί να γίνει συνεδρίαση με 17 από τα 33 μέλη και οι 9 να ψηφίσουν εκχώρηση εκατομμυρίων σε ιδιώτες!
  • Να τεκμηριώνεται η αδυναμία εκτέλεσης συγκεκριμένων υπηρεσιών (τώρα, με μια απλή  έκφραση  κρίσης μπορεί μια περιστασιακή απλή  σχετική πλειοψηφία  να κάνει συμβάσεις εκατομμυρίων).
  • Να αναφέρεται η διάρκεια και η περιοχή εντός της οποίας αυτές παρέχονται.

Υπήρχαν δηλαδή ασφαλιστικές δικλείδες! Τώρα ξέφραγο αμπέλι!

Ο Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου τόνισε με έμφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι τέτοιες αποφάσεις είναι στρατηγικού χαρακτήρα, απαιτούν σύνθεση και συναίνεση και πρέπει να λαμβάνονται με απόλυτη πλειοψηφία. «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει να φαίνεται και  τίμια». Θεωρούμε δε, πρόσθεσε, ότι το σύνθετο πρόβλημα της καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων είναι συνδυασμός πέντε παραγόντων:

  1. Ικανής δημοτικής αρχής να το διαχειριστεί.
  2. Επάρκειας μέσων, έξυπνων, κατάλληλων.
  3. Συνειδητοποιημένων επαγγελματιών δημοτικών εργαζομένων, που επιμορφώνονται και αγαπούν το λειτούργημα που κάνουν.
  4. Συνειδητοποιημένων πολιτών.
  5. Ενός συμβολαίου διοίκησης Δήμου, εργαζομένων και πολιτών με κανόνες και ρήτρες για πόλη καθαρή.

Επειδή λοιπόν ο προηγούμενος νόμος έδινε λύσεις και τον εφαρμόσαμε σε μεταφορά κλαδοκλαδεμάτων, ογκωδών και νοσοκομειακών αποβλήτων, αλλά ΠΟΤΕ στα οικογενειακά απόβλητα (που είναι  υπόθεση των εργαζομένων καθαριότητας του Δήμου), προστάτευε τους διοικούντες, έβαζε δικλείδες στη διαχείριση, ενώ ο νέος οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς, για αυτό ψηφίσαμε το ψήφισμα περί μη εφαρμογής του στον Δήμο μας.

Αν η κυρία δήμαρχος και οι συνεργάτες της, μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο και στη κοινωνία, θέλουν με αλαζονεία να παίρνουν αποφάσεις όπως εκείνοι θέλουν, είναι θέμα των πολιτών να κρίνουν.

Πάντοτε υπάρχει και η δεύτερη ανάγνωση.

Να γνωρίζουν όμως ότι η αλαζονεία και ο «Λουδοβικισμός» είναι επικίνδυνες συνταγές στη διοίκηση.

Στο τέλος μένεις μόνος!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet