Δ. Αποστολάκος προς Δ. Παπακωνσταντίνου: Οι πολίτες πρέπει να είναι προσεκτικοί με τους «καρεκλοκένταυρους»!
Πολιτική

Δ. Αποστολάκος προς Δ. Παπακωνσταντίνου: Οι πολίτες πρέπει να είναι προσεκτικοί με τους «καρεκλοκένταυρους»!

Την ομιλία του επικεφαλής της παράταξης Ανθρώπινη Πολιτεία, Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο της λογοδοσίας τού τότε δημάρχου Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, τον Σεπτέμβριο του 2012, φέρνει στην επιφάνεια ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Αποστολάκος, με αφορμή άρθρο του πρώτου για την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφορικά με την κατάργηση των νομικών προσώπων του Δήμου.

Ειδικότερα, στο απόσπασμα της ομιλίας που επικαλείται ο κ. Αποστολάκος ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωνε τα εξής:

Στους 20 μήνες της διοίκησης Στεργίου γίναμε όλοι μάρτυρες εφαρμογής ενός προσωποπαγούς, εγωκεντρικού, μονοκρατορικού, αυταρχικού και αλαζονικού τρόπου διοίκησης, που δεν συνάδει με τη διοίκηση ενός σύγχρονου δημοκρατικού και ευρωπαϊκού Δήμου.

Ακόμα και σε αυτή τη σπουδαία, όσο και κρίσιμη ώρα της λογοδοσίας του, γίναμε όλοι μάρτυρες ενός παράδοξου και πρωτόγνωρου γεγονότος. Τόσο στην απεικόνιση καταστάσεων και αριθμών, όσο και στον σχεδιασμό πολιτικών, ο δήμαρχος να κρύβεται πίσω από υπογραφές υπηρεσιακών παραγόντων και να τους χρησιμοποιεί ως ασπίδα προστασίας του σε κάθε αντιπολιτευτική άποψη.

Δεν υπάρχει προηγούμενο στα αυτοδιοικητικά χρονικά. Στους 20 τελευταίους μήνες η διοίκηση του κ. Στεργίου:

  • Προσπάθησε να ικανοποιήσει τον μεγαλοϊδεατισμό του, αλλάζοντας το όνομα του Δήμου μας σε «Δήμος Πεντελικού». Το εγχείρημα του απέτυχε! Αξίζει να σημειωθεί ότι παρέλειψε να καλέσει, ως όφειλε, τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην εξέταση του θέματος από την Επιτροπή Ονοματοδοσίας. Εμείς όμως είχαμε τις πηγές μας, παρευρεθήκαμε, επιχειρηματολογήσαμε, πείσαμε. Για μας το θέμα της ονομασίας του νέου Δήμου παραμένει ανοικτό.
  • Επέλεξε να μην έχει η πόλη μας Συμπαραστάτη του Δημότη και ευτέλισε τρεις φορές τη διαδικασία εκλογής του, παίζοντας πελατειακά παιχνίδια στις πλάτες των υποψηφίων που ο ίδιος πρότεινε.
  • Κατέρριψε τη θεωρία των πιθανοτήτων όταν μετά από «κλήρωση» 14 από τους 18 δημοτικούς σύμβουλους της παράταξης του κ. Στεργίου κατέλαβαν και τις 14 θέσεις (100%) των επιτροπών δημοπρασιών και προμηθειών – παραλαβών.
  • Εκμεταλλεύτηκε επικοινωνιακά τις δηλώσεις Γιλμάζ, συγκαλώντας έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 3/1/2012, εν μέσω χριστουγεννιάτικων διακοπών, προκειμένου να προλάβει πρώτος να μηνύσει την Τουρκία για τους εμπρησμούς της διετίας 1995-1997. Δημιουργήθηκαν πολλά ερωτηματικά όταν ο νομικός σύμβουλος του κ. Στεργίου (Άγγελος Δημοσθένους) εισηγήθηκε την επιλογή του δικηγορικού γραφείου του πατέρα του (Δημοσθένη Δημοσθένους) ως δικηγόρου της υπόθεσης έναντι 30.000 ευρώ, η οποία τελικά έγινε δεκτή από τη διοίκηση

«Αυτά δήλωνε ο κ. Παπακωνσταντίνου τον Σεπτέμβριο του 2012 για τον τότε αντίπαλό του και μετέπειτα πολιτικό συνοδοιπόρο κ. Στεργίου» σημειώνει ο κ. Αποστολάκος και προσθέτει:

«Το 2019, ο ίδιος εμφανίζεται σε άρθρο του, εξ αφορμής της ψήφισης της κατάργησης των ΝΠΔΔ του Δήμου Πεντέλης, να καλεί τους ψηφοφόρους να είναι προσεχτικοί, αναφερόμενος στους ανεξάρτητους συμβούλους του Δημοτικού Συμβουλίου. Προφανώς και ο συγκεκριμένος άνθρωπος, που ηγείται εδώ και καιρό του συνδυασμό τού άλλοτε αντιπάλου του και νυν συμμάχου του, είναι σε κατάσταση έντονης σύγχυσης και αμφιθυμίας.

»Ενδεχομένως, θέλoντας να αναδείξει τα χαρακτηριστικά αυτά που προσδιορίζουν έναν ηγέτη, μίλησε με θάρρος και αυτοπεποίθηση, όπως το 2012, για «ανέκδοτα και παγκόσμιες πρωτοτυπίες» και προσπάθησε ακόμα να νουθετήσει το πολιτικό ακροατήριο, προτρέποντάς το να είναι πιο προσεχτικό.

»Συμφωνώ με τον κ. Παπακωνσταντίνου… οι πολίτες πρέπει να είναι προσεχτικοί, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν στο τοπικό πολιτικό σκηνικό καρεκλοκένταυροι και «αιωνόβιοι πάση θυσία δήμαρχοι και ηγέτες»!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet