Δ. Παπακωνσταντίνου: «Βιομηχανία απευθείας αναθέσεων» στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Πεντέλης
Πολιτική

Δ. Παπακωνσταντίνου: «Βιομηχανία απευθείας αναθέσεων» στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Πεντέλης

«Χωρίς συγκρότηση επιτροπής διαβούλευσης, χωρίς καμία επικοινωνία με την αντιπολίτευση, που αποτελεί και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, η μειοψηφία της συνδιοίκησης του Δήμου Πεντέλης Κεχαγιά Παλαιοδήμου, συνεπικουρούμενη από τον ορόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Λ. Μακρή, απέκλεισε από τη διαδικασία κατάθεσης συνθετικής ή εναλλακτικής πρότασης για την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος την αντιπολίτευση και όλους τους δημότες».

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Δημοτική Συμμαχία, με επικεφαλής τον Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου, με αφορμή τη συζήτηση του τεχνικού προγράμματος στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019.

«Η αλαζονεία της δημάρχου και η μεθόδευση του προέδρου, που ήταν ενήμερος για τη δυνατότητα κατάθεσης και εναλλακτικής/ών προτάσεων, αλλά παρέλειψε, ως μη όφειλε, να ενημερώσει όλες τις  παρατάξεις, οδήγησαν σε τερατογέννεση τη διαδικασία της ψηφοφορίας» σημειώνεται η ίδια ανακοίνωση και προσθέτει:

«Η πρόταση της συνδιοίκησης απερρίφθη με ψήφους 16 κατά και 14 υπέρ, αλλά το τεχνικό πρόγραμμα πέρασε ως η συνδιοίκηση ήθελε, λόγω στρεβλών εγκυκλίων του ΥΠ.ΕΣ., με κύρια χαρακτηριστικά τα συνεχιζόμενα έργα της προηγούμενης διοίκησης κατά 95% επιχορηγούμενα από πόρους ΕΣΠΑ και Περιφέρειας, και όχι δημοτικούς, και νέα έργα και μελέτες προτεινόμενα από τη σημερινή διοίκηση, με κύρια χαρακτηριστικά τη χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους και τον κατακερματισμό των μελετών σε μια διαδικασία βιομηχανίας απευθείας αναθέσεων. Όλες σχεδόν 24.800 ευρώ στο όριο της απευθείας ανάθεσης!

»Η δήμαρχος έχασε μια μεγάλη ευκαιρία, την οποία με σύνεση σύσσωμη η αντιπολίτευση της την πρόσφερε απλόχερα. Να ενώσει και να συνθέσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν μπόρεσε όμως να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Έκανε την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος ενδοοικογενειακή υπόθεσή της με τον κ. Παλαιοδήμο. Δίχασε και πόλωσε. Από εδώ και μπρος η ευθύνη  δική της.

»Όσο για τον πρόεδρο, απέδειξε ότι είναι πρόεδρος της συνδιοίκησης και όχι του Δημοτικού Συμβουλίου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet