Δ. Παπακωνσταντίνου: Η «αλλαγή» που έφερε στην Πεντέλη ο κ. Παλαιοδήμος είναι ότι «νεκρανάστησε» την παράταξη Γραφάκου
Πολιτική

Δ. Παπακωνσταντίνου: Η «αλλαγή» που έφερε στην Πεντέλη ο κ. Παλαιοδήμος είναι ότι «νεκρανάστησε» την παράταξη Γραφάκου

Με εκκλησιαστικά και αρχαία αποσπάσματα απαντά ο επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Συμμαχία», Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, στον επικεφαλής της «Πεντέλης 2020» -συμπράττουσας παράταξη με τη διοίκηση του Δήμου Πεντέλης- και αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Άγγελο Παλαιοδήμο, σχετικά με τα αιχμηρά σχόλια του τελευταίου σε πρόσφατη ανακοίνωσή του.

Ειδικότερα, ο κ. Παπακωνσταντίνου, απευθυνόμενος στον κ. Παλαιοδήμο, αναφέρει:

«Πάσα τε επιστήμη χωριζόμενη δικαιοσύνης και της άλλης αρετής πανουργία ου σοφία λογίζεται» (Πλάτων).

1. Τον κύριο Παλαιοδήμο δεν τον στοχοποιεί κανείς άλλος παρά μόνο ο βίος, η πολιτεία του και τα έργα του. Χθες 14/04/2020, στα «μουλωχτά», στα βουβά, αθέατα, ενέκρινε περίπου 1,8 εκατομμύρια ευρώ για 3 έτη παραχώρηση σε ιδιώτες σημαντικού τμήματος της καθαριότητας. Βρε τι σου κάνει αυτό ο άτιμος ο κορωναϊος. «Απομηχανής» Θεός ήταν. Βούτυρο στο ψωμί τους.

2. Όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων, σταθερή θέση μας ήταν και είναι και ως «Ανθρώπινη Πολιτεία» και ως «Δημοτική Συμμαχία», όπου ενεργότατα συμμετείχε, ο δημοτικός τρόπος λειτουργία της, με εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου και η συνεχής εκπαίδευση και ενημέρωση του προσωπικού. Μιλάμε για επαγγελματίες εργαζόμενους που κάνουν όχι απλή εργασία αλλά λειτούργημα, με συνειδητοποίηση της αποστολής τους και όχι για περιστασιακά νοικιασμένο μέσω του ιδιώτη φθηνό ανεπάγγελτο εργατικό προσωπικό.

Αφήσαμε έτοιμο εγκεκριμένο σχέδιο 1,2 εκατομμύρια ευρώ από το υπουργείο Περιβάλλοντος για Πράσινο Σημείο, αγορά κλαδοκόπτη, μηχανήματος θρυματισμού, παραγωγή πέλετ για δωρεάν διάθεση στους πολίτες, σχέδιο λειτουργίας 5 ρευμάτων ανακύκλωσης (γυαλί, χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, ηλεκτρικά είδη), καθώς και εναλλακτική χρηματοδότηση του κλαδοκόπτη από την Περιφέρεια. Το κονδύλι αυτό, 495.000 ευρώ από τη Περιφέρεια, είναι εγγεγραμμένο στον προϋπολογισμό του 2020 του Δήμου, με κωδικό εσόδων 1326.010 και δαπανών 62-7131.002

Γιατί δεν αγοράζουν τον κλαδοκόπτη, αλλά αναζητούν εργολάβο που να διαθέτει κλαδοκόπτη;

3. Αναφορικά με τον ποδηλατόδρομο, ο τρόπος που προσεγγίζει το θέμα, αποσπασματικά και επιλεκτικά, είναι μία σαφής ομολογία ότι η συμμετοχή του στον κλωνοποιημένο συνδυασμό Γραφάκου δεν έγινε χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ευτυχώς όμως που, μέσα από τα δελτία μας που επικαλείται, και που μαζί συντάσσαμε, αποτυπώνεται το εκρηκτικό και εφιαλτικό κλίμα της εποχής και η πίεση κάτω από την οποία λειτουργούσαν όλες οι ανακοινώσεις μας, που επιμελώς αποσιωπά στο κείμενό του

Αποσιωπά όμως και το πιο σημαντικό. Ότι μαζί φτιάξαμε το πρόγραμμα της «Ανθρώπινης Πολιτείας» το 2010, το καλύτερο και πληρέστερο ως τώρα για τον «Καλλικρατικό» Δήμο Πεντέλης, αλλά και όταν ενεργά τον είχα εντάξει στη διαμόρφωση του προγράμματος της «Δημοτικής Συμμαχίας» το 2014, στην ενότητα κυκλοφοριακό δεν συμπεριλάβαμε, κατόπιν επισταμένης προσέγγισης, τη λειτουργία ποδηλατοδρόμων στον αστικό ιστό σε κανένα από τα δύο.

4. Όσον αφορά την τόλμη του να αλλάξει οριστικά το αυτοδιοικητικό τοπίο της πόλης, ως ισχυρίζεται, η απάντηση στο «Βοναπατρισμό» του είναι ότι πράγματι κατόρθωσε σε αυτή τη φάση να «νεκραναστήσει» την παράταξη του κυρίου Γραφάκου. Επιστροφή στο χθες και όχι στο μέλλον λέγεται αυτό που έκανε.

Και μια και κάνει αναφορά στις ανακοινώσεις μας του 2009, του θυμίζω ότι είναι ιδιαίτερα επίκαιρες και σήμερα. Μια δημοτική αρχή που είναι μειοψηφία και παρέμεινε, παρά τις μεθόδους εκμαυλισμού και αποστασίας που επιχείρησε, θέλει -όπως και τότε- να επιβάλλει την άποψή της στην πλειοψηφία, χωρίς διάλογο και συναίνεση.

Μόνο που υπάρχει μια ουσιώδης διαφορά μεταξύ τότε και τώρα: Έχουμε αλλαγή ρόλου και στρατοπέδου σε κυρίαρχο πρωταγωνιστή, που δεν είναι άλλος από τον ίδιο.

5. Τέλος σε ό,τι αφορά το ειρωνικό του προς εμέ, κοσμοπολίτη και τεχνοκράτη, του θυμίζω ότι ήταν ο άμεσος συνεργάτης μου, το «νούμερο 1» επί 15 χρόνια! Και έμαθε πολλά. Όχι όμως αυτά που κάνει τώρα!

Και μέρες που είναι ας ακούσει το άσμα του Επιταφίου. «Ους έθρεψε το μάννα, εκίνησαν τη πτέρναν κατά του ευεργέτη».

Μπορεί να του είναι χρήσιμο!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet