Δ. Παπακωνσταντίνου: «Πέρασε» με τη διπλή ψήφο του προέδρου Δ.Σ. και ενός αμφίσημου «παρών» ο προϋπολογισμός Δήμου Πεντέλης
Πολιτική

Δ. Παπακωνσταντίνου: «Πέρασε» με τη διπλή ψήφο του προέδρου Δ.Σ. και ενός αμφίσημου «παρών» ο προϋπολογισμός Δήμου Πεντέλης

Με αφορμή τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης, στις 14 Δεκεμβρίου, κατά την οποία το Σώμα ψήφισε τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2021, η παράταξη Δημοτική Συμμαχία κάνει λόγο για «ανελέητο “σφυροκόπημα” σύσσωμης της αντιπολίτευσης προς τη διοίκηση».

Ειδικότερα, η Δημοτική Συμμαχία αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

«Σε μια συνεδρίαση, επιτέλους με τηλεδιάσκεψη, που χαρακτηρίστηκε από το ανελέητο “σφυροκόπημα” σύσσωμης της αντιπολίτευσης, την αφωνία της δημάρχου, τις ήπιες και για το “θεαθήναι” αιτιάσεις του συγκυβερνήτη αλλά και την πλήρη βουβαμάρα των μελών της διοίκησης, “καλά εσείς δεν έχετε να πείτε τίποτα” αναρωτήθηκε έκπληκτος επικεφαλής συνδυασμού, αναδείχθηκαν οι παθογένειες της λειτουργίας της διοίκησης Κεχαγιά-Παλαιοδήμου».

Στηλιτεύοντας τη λειτουργία της διοίκησης τους τελευταίους 16 μήνες ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της Δημοτικής Συμμαχίας, Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, τονίζει:

Ο προϋπολογισμός κάθε οργανισμού δεν είναι μόνο στήλες αριθμών με ίσα σκέλη. Αυτές τις ρυθμίζεις. Ακόμη και εικονικά όπως κάνετε εσείς σήμερα. Είναι πολιτικές επιλογές και δυστυχώς εσείς:

  • Διαλέξατε να ακυρώσετε ό,τι σωστό είχε δρομολογήσει η προηγούμενη διοίκηση Στεργίου.
  • Ακυρώσατε τη Σύμβαση με τον ΑΔΜΗΕ που προέβλεπε απομάκρυνση των πυλώνων της ΔΕΗ  έως τον Ιούνιο του 2020 και προχωρήσατε σε άλλη διαδικασία.

«Ακόμη να ξεκινήσετε»

  • Προσυπογράψατε την αλλαγή χρήσης της πτέρυγας Μπόμπολα, που το σχεδιάζαμε για αστικό Κέντρο Υγείας, και υιοθετήσατε να γίνει περιβαλλοντικός-πολιτιστικός χώρος στην κορύφωση της πανδημίας.
  • Θέλετε να μετατρέψετε σε σκουπιδότοπο τον περιβάλλοντα του κοιμητηρίου Μελισσίων χώρο, παρά τα εκατομμύρια που δίνετε στους εργολάβους για την καθαριότητα και τα ογκώδη.

«Αλήθεια γιατί πληρώνονται;»

  • Κανένα νέο έργο στο τεχνικό πρόγραμμα!
  • Βάζετε στα έσοδα του προϋπολογισμού τροφεία 150.000 ευρώ ενώ υπάρχει απόφαση, που δεν μπορέσατε να αποτρέψετε, για δωρεάν τροφεία. Μέχρι και ο κ. Παλαιοδήμος αναρωτήθηκε γιατί αυτό το ποσό αφού το ύψος των τροφείων δεν περνά τις 50.000 ευρώ και, εμμέσως πλην σαφώς, μίλησε για αναξιόπιστο προϋπολογισμό.
  • Δεν κάνατε τίποτα υγειονομικά στο θέμα της πανδημίας. Δεν υπάρχετε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή!
  • Αντικαθιστάτε τον κλαδοκόφτη με απορριμματοφόρα, χαρίζοντας το 1.500.000 ευρώ πίσω στην Περιφέρεια που είχαμε εγγράψει για τους πυλώνες, αντί να το διεκδικήσετε για άλλες χρήσεις.

Στα αξιοσημείωτα της συνεδρίασης, φραστικές αποκλίσεις και πρωτόλεια ανάλυση περί οικονομικών από τον κ. αντιδήμαρχο της θεωρίας αυξάνω έσοδα-κόβω έξοδα, έφερε στα χείλη όλων το «δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις».

Και φυσικά όταν ήλθε η ώρα του μεγάλου «Ναι» ή του μεγάλου «Όχι» ακούσθηκε το μεγάλο «Ναι» στη διοίκηση.

«Έχουμε δρόμο μπροστά»

Η Δημοτική Συμμαχία μάχεται ενωμένη, σεβόμενοι ο ένας τον άλλον και με ενιαία στάση για το συμφέρον των πολιτών. Θα εξακολουθήσει να φέρνει «φιλολαϊκά» μέτρα όπως δωρεάν τροφεία, απαλλαγή ευπαθών κοινωνικά ομάδων από δημοτικά τέλη, μέτρα ανακούφισης καταστηματαρχών και θα ψηφίζει ότι ωφελεί την πόλη και τον πολίτη.

Συνεργάζεται αρμονικά και θα εξακολουθήσει να συνεργάζεται με τις υπόλοιπες δημοτικές ομάδες, διότι στα περισσότερα θέματα υπάρχει κοινός τόπος.

Ψήφος σε ό,τι ωφελεί τον πολίτη σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ψήφο στη διοίκηση.

Οι δρόμοι μας είναι ασύμβατοι!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet