Και πάλι νικήτρια η αντιπολίτευση στον Δήμο Πεντέλης – Το Δ.Σ. καταδικάζει τον ΣΜΑ
Πολιτική

Και πάλι νικήτρια η αντιπολίτευση στον Δήμο Πεντέλης – Το Δ.Σ. καταδικάζει τον ΣΜΑ

«Με ευρεία πλειοψηφία 16 υπέρ και πέντε κατά στα «σημεία» και όχι επί της ουσίας, το Δ.Σ. Πεντέλης υπερψήφισε την εισήγηση που κατέθεσαν οι επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης Δ. Παπακωνσταντίνου, Α. Φειδοπιάστης, Λ. Κουντουλάκος και Γ. Κατσικογιάννης για μη λειτουργία ΣΜΑ στον περιβάλλοντα χώρο του Κοιμητηρίου Μελισσίων», όπως αναφέρει η παράταξη Δημοτική Συμμαχία, η οποία προσθέτει ότι «την εισήγηση υπερψήφισε και ο Σ. Κωνσταντάς της Λαϊκής Συσπείρωσης».

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης η Δημοτική Συμμαχία σημειώνει τα εξής:

Στην εισήγηση για λογαριασμό των επικεφαλής που έκανε ο Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου τεκμηριώθηκε ότι η περιοχή πέριξ του ιερού χώρου του Νεκροταφείου Μελισσίων ουδέποτε λειτούργησε ως ΣΜΑ, είναι αναδασωτέα, ανήκει στη ζώνη προστασίας του Πεντελικού σύμφωνα με τα Π.Δ., ΦΕΚ 755/Δ/88 όπως τροποποιήθηκε με το ΦΕΚ 253/Δ/89 και ΦΕΚ 659/Δ/95 προστασία ρέματος Πεντέλης-Χαλανδρίου. Τα στοιχεία αυτά μάλιστα αναφέρονται στο τοπογραφικό που απέστειλε ο Δήμος Πεντέλης στο υπουργείο!

Ως εκ τούτου σαφέστατα λειτουργία ΣΜΑ στον εν λόγω χώρο είναι παράνομη και αντισυνταγματική.

Ο Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου δεν παρέλειψε να χαιρετήσει ως Δημοτική Συμμαχία την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Μελισσίων που τάχθηκε κατά του ΣΜΑ, να τονίσει ότι μετέθεσαν το αρχικό αίτημα των 17 συμβούλων της 7ης Δεκεμβρίου για τις 11 Δεκεμβρίου για να συνεκτιμήσουν και την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου, τόνισε όμως με έμφαση ότι είναι δύο ξεχωριστά όργανα και η λειτουργία τους είναι αυτόνομη και ανεξάρτητη. Τέλος δήλωσε ότι σε περίπτωση που η διοίκηση φέρει πρόταση επικαιροποίησης του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων του 2014 ή νέα μελέτη για την ολική τους διαχείριση θα το αντιμετωπίσουμε θετικά. Η πρωτοβουλία όμως ανήκει στη διοίκηση.

Η ψηφισθείσα απόφαση έχει ως παρακάτω:

  • Η δοίκηση να δώσει στη δημοσιότητα την αλληλογραφία μεταξύ Δήμου και ΥΠ.ΕΝ.
  • Να μη λειτουργήσει σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ) στο χώρο που περιγράφεται στο τοπογραφικά διάγραμμα (σελ. 142-145) που περιλαμβάνεται στο Ν. 4759/20 ΦΕΚ 245/Α/2020, ούτε να χρησιμοποιηθεί ο χώρος για οποιαδήποτε εναπόθεση κλαδιών και ογκωδών
  • Να μη γίνει ουδεμία εγγραφή πιστώσεων σε κωδικούς του προϋπολογισμού του Δήμου Πεντέλης για λειτουργία ΣΜΑ

Στα αξιοσημείωτα και τις ειδήσεις που έβγαλε το Συμβούλιο της 21ης Δεκεμβρίου που συνεκλήθη έπειτα από αίτημα 17 συμβούλων της αντιπολίτευσης:

Η φυγομαχία της δημάρχου κ. Κεχαγιά, της δημοτικής ομάδας της, πλην ενός, των «πολιτικών αποκομμάτων» της αντιπολίτευσης που χρησιμοποιούνται ως «πολιτικά μπαλώματα» του χιτώνα της εξουσίας, και της αντιδημάρχου Περιβάλλοντος.

Δεν προσήλθαν, κρύφτηκαν πίσω από μια αχαρακτήριστη επιστολή της δημάρχου που υποβαθμίζει τον ρόλο του Δ.Σ.

Εμμέσως πλην σαφώς οι 12 αυτοί δημοτικού σύμβουλοι με την εκκωφαντική απουσία τους επιβεβαίωσαν τη θέση τους υπέρ του ΣΜΑ.

Άλλωστε η κυρία δήμαρχος έσπευσε να το χαιρετήσει πριν στεγνώσει το μελάνι στο τυπογραφείο!

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. προσήλθε, έκανε την έναρξη, διάβασε την επιστολή της δημάρχου του και μετά την «κοπάνησε» ταυτιζόμενος, ως είπε με τη θέση της παράταξής του.

Ξέχασε, όπως του επεσήμανε ο Δ. Παπακωνσταντίνου, ότι είναι πρόεδρος του Δ.Σ. και όχι παράταξης. Και μάλιστα δεν είχε ενημερώσει τον αντιπρόεδρο κ. Κολιό περί αυτού.

«Η υποδειγματική προεδρία του Μιχάλη Κολιού στη λειτουργία του Δ.Σ.»

Αλήθεια μήπως κ. Μακρή πρέπει να το σκεφθείτε να δίνετε την ευκαιρία στον αντιπρόεδρο να προεδρεύει συχνότερα; Θα είναι προς όφελος της λειτουργίας του Δ.Σ.

Η προσχηματική μη ψήφιση της εισήγησης, εκ μέρους των πέντε άλλων συμβούλων για τους δικούς τους λόγους, χωρίς κατ’ ανάγκη να ταυτίζονται, αν και δήλωσαν ευθαρσώς ότι είναι κατά της λειτουργίας ΣΜΑ στον συγκεκριμένο χώρο.

«“Και με τον αστυφύλαξ και με το χωροφύλαξ” κύριοι συνάδελφοι: Θα δείξει»

Η επίρριψη της ευθύνης από τον κ. Παλαιοδήμο μόνο στην Πολιτεία και η μη αναφορά του στις ευθύνες της δημοτικής αρχής.

Αυτή το ζήτησε από το υπουργείο!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet