Κ. Κοσοβίτσας-Ανδ. Νεφελούδης προς τοπική Ν.Δ. Πεντέλης για ΝΙΕΝ: Aξιοποιήστε το δώρο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
Πολιτική

Κ. Κοσοβίτσας-Ανδ. Νεφελούδης προς τοπική Ν.Δ. Πεντέλης για ΝΙΕΝ: Aξιοποιήστε το δώρο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση στην Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Πεντέλης, όσον αφορά την επίσκεψη του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, στο ΝΙΕΝ ενόψει αντιπυρικής περιόδου, δίνουν ο πρώην δήμαρχος Νέας Πεντέλης Κώστας Κοσοβίτσας και ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης.

Ειδικότερα, οι κ.κ. Κοσοβίτσας και Νεφελούδης σημειώνουν:

Σε σχέση με την ανακοίνωση-«μνημείο» της ΔΗΜ. Τ.Ο της Ν.Δ. Πεντέλης, θα θέλαμε καταρχάς να ευχηθούμε χρόνια πολλά και καλή ανάσταση. Θα χρειαστούν τις ευχές αυτές, στον ανεπίστρεπτο δρόμο της αποδρομής που ήδη βαδίζουν.

Είναι πράγματι λυπηρό να παρακολουθείς το έτος 2021, το κυβερνών κόμμα της Ν.Δ., να μεταλλάσσεται σε αντιπολίτευση παλαιών εποχών.

Είναι ακόμα λυπηρό να διαπιστώνεις ότι οι συντάκτες αυτής της ανακοίνωσης-«μνημείο» αντιπολίτευσης, να αποδεικνύουν ότι είναι, όχι μόνο εμπαθείς, αλλά και εντελώς αδιάβαστοι .

Διότι για παράδειγμα, κ.κ. της τοπικής Ν.Δ., επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (ν.4330/2016), θεσπίστηκε η κοινωνική ανταπόδοση και χρήση του περιβάλλοντος χώρου δημόσιων νοσοκομείων και άνοιξε ο δρόμος για την παραχώρηση της κοινωνικής χρήσης του περιβάλλοντος χώρου του ΝΙΕΘ Μελισσίων.

Δεν ξέρατε ότι αυτό αποτελούσε ανεκπλήρωτο αίτημα όλων των δημοτικών αρχών των Μελισσίων, τα τελευταία 40 χρόνια;

Το υπουργείο Εργασίας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ΔΕΝ παρέδωσε στον Δήμο το κτήριο του ΝΙΕΝ. Ενέκρινε στις 27/6/2019, την παράδοση ΜΟΝΟ των 110 στρ. της δασικής έκτασης που το περιβάλλει, για να γίνει χώρος περιπάτου και αναψυχής για τους κατοίκους και να μην γίνει ψαραγορά, όπως εσείς είχατε σχεδιάσει.

Σε αυτήν την εξέλιξη, δεν υπήρξαμε «θεατές». Αντίθετα, εργαστήκαμε για τον τόπο και όλους τους συμπολίτες μας. Απαντάμε στο διχαστικό σας λόγο και λυπούμαστε για τη στασιμότητα ενός έργου, που μπορούσε να εξελίσσεται, σε αστικό πάρκο πρασίνου, πρότυπο στην Αττική.

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης, στις 15/7/2019, αποδέχτηκε «ως θείο δώρο» την απόφαση του υπουργείου Εργασίας. Αλήθεια δεν ξέρετε την πανηγυρική ανακοίνωση της δημάρχου κ. Κεχαγιά στις 14/5/2020, όταν εκλήθη από το Δ.Σ του ΕΦΚΑ, να συνυπογράψει τη σύμβαση;

Να σας τη θυμίσουμε:

«Ενημερώθηκα πριν λίγο, από τον υποδιοικητή του ΕΦΚΑ, ότι παραχωρούνται 110 στρέμματα πρασίνου στο Δήμο μας. Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για την πόλη μας. Πλέον ανοίγει ο δρόμος ώστε οι πολίτες να μπορούν να χαρούν ένα υπέροχο δάσος μέσα στην πόλη, ένα δάσος καλά προστατευμένο και περιποιημένο, σύμφωνα με το σχέδιο της δημοτικής αρχής».

Μήπως την καταδικάζετε;

Αποδεικνύεται, ένα χρόνο μετά, ότι «σχέδιο της δημοτικής αρχής» δεν υπήρχε και δεν υπάρχει.

Το εάν η δημοτική αρχή, που εσείς υποστηρίζετε, δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει το δώρο που σας έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι δικό σας πρόβλημα, όσο και αν προσπαθείτε να μετακυλήσετε τις ευθύνες που ακέραια ανήκουν σε σας και στους υπουργούς σας.

Αντί λοιπόν να κάνετε αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα με τόσο συμπλεγματικό τρόπο και τόση εμπάθεια, ασχοληθείτε με τα καθήκοντά σας, αξιοποιήστε το δώρο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, περιφρουρήστε το χώρο και σταματήστε να καταστρέφετε τους χώρους πρασίνου της πόλης μας, όπως επιχειρείται  στο πάρκο της 25ης Μαρτίου.

Κρείττων το σιγάν!

Μήπως δεν ξέρετε την υποχρέωση της δημοτικής αρχής, που απορρέει από τη σύμβαση με τον ΕΦΚΑ, εδώ και ένα χρόνο;

Να σας τη θυμίσουμε:

«Ο Δήμος δυνάμει της παρούσης φέρει την πλήρη ευθύνη έναντι του νόμου  και δικές του δαπάνες, χωρίς καμία συμμετοχή ή επιβάρυνση του EΦΚΑ λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για την πυρασφάλεια, την αποτροπή έκνομων ενεργειών, τον καθαρισμό, την αποψίλωση κ.λπ. του περιβάλλοντος χώρου. Επίσης, ο Δήμος φέρει την πλήρη ευθύνη, έναντι του νόμου, σχετικά με την απαγόρευση πρόσβασης στο κτήριο του ΝΙΕΝ, την ασφάλεια και την αποτροπή εισόδου και έκνομων ενεργειών, εντός του ως άνω κτηρίου, υποχρεούται, δε, στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, με ίδιες δαπάνες».

Ποιο είναι το σχέδιό σας; Πού είναι το έργο σας;

Εκτός και εάν κάτι, προς το παρόν «ανομολόγητο σχέδιο» υπάρχει στο μυαλό του περιοδεύοντος το ΝΙΕΘ κ. υπουργού και της συνοδείας του, που θα βλάπτει σοβαρά την υγεία και τη ζωή των συμπολιτών μας.

Ίδωμεν. 

Καλό Πάσχα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet