Κ. Κοσοβίτσας: Η «χαμένη μπάλα» και η πικρή αλήθεια για το γήπεδο Ν. Πεντέλης
Αθλητισμός

Κ. Κοσοβίτσας: Η «χαμένη μπάλα» και η πικρή αλήθεια για το γήπεδο Ν. Πεντέλης

Παρέμβαση στο θέμα του γηπέδου στη Ν. Πεντέλη, που προκάλεσε σκληρές αντιπαραθέσεις στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019, κάνει ο πρώην δήμαρχος Ν. Πεντέλης Κώστας Κοσοβίτσας.

Στη σχετική ανακοίνωσή του, ο κ. Κοσοβίτσας απαντά ουσιαστικά στον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας Γιώργο Μουαμελετζή για την κατηγορία που διατύπωσε, στην προαναφερόμενη συνεδρίαση, κατά του ιδίου, αλλά και του προέδρου της τότε Κοινότητας Ν. Πεντέλης, Χρήστου Φειδοπιάστη, ότι ευθύνονται αυτοί για τη μη κυριότητα του γηπέδου από τον Δήμο Πεντέλης. Στην απάντησή του ο πρώην δήμαρχος υποστηρίζει ότι η παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου στην τότε Κοινότητα δεν είχε κανένα «ελάττωμα», προσθέτοντας ότι την αποκλειστική ευθύνη για τη μη δήλωση της έκτασης στο Εθνικό Κτηματολόγιο τη φέρει ακέραια η σημερινή διοίκηση του Δήμου Πεντέλης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Κοσοβίτσα:

Στη συνεδρίαση στις 12-2-2019, του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πεντέλης, όπου «χάθηκε η μπάλα», όπως ήταν ο εύστοχος τίτλος του ιστοτόπου «Ενυπόγραφα», μερικοί έχασαν και την ψυχραιμία τους. Μεταξύ αυτών και ο τότε συνεργάτης δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος, επί δημαρχίας μου, στο Δήμο Ν. Πεντέλης και τώρα δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης, στη διοίκηση του κ. Στεργίου, κ. Γ. Μουαμελετζής. Για να δικαιολογήσει γιατί ο Δήμος Πεντέλης δεν έχει την κυριότητα του γηπέδου (10 στρέμματα) το 2019, είπε ότι φταίει το… 1989.  Έριξε το φταίξιμο στον αείμνηστο πρόεδρο της τότε Κοινότητας Χρήστο Φειδοπιάστη και σε μένα, που τότε ήμουν κοινοτικός σύμβουλος και στενός συνεργάτης του προέδρου. Δηλαδή φταίμε εμείς, δύο άνθρωποι που δώσαμε μεγάλο μέρος της ζωής μας και κυρίως μεγάλο μέρος της ψυχής μας, για την πόλη και τους συμπολίτες μας και που ο ένας δεν είναι στη ζωή, για να μπορεί να απαντήσει στην κατηγορία.

Το 1989, με μεγάλη προσπάθεια (τρία χρόνια το παλεύαμε) καταφέραμε να αποκτήσει η κοινότητα τον χώρο του γηπέδου (10 στρέμματα), με πλήρη κυριότητα, με εισήγηση του Δασαρχείου και απόφαση του τότε νομάρχη Ανατολικής Αττικής, Ηρακλή Παπαδόπουλου, «για τη δημιουργία Κοινοτικού Γυμναστηρίου προς κάλυψη αναγκών της αθλουμένης νεότητας της περιοχής».

Ο χώρος του γηπέδου είχε προέλθει, δυστυχώς, από το μπάζωμα της λίμνης Θάλωσι, τη δεκαετία του 1970, στην περιοχή του Προφήτη Ηλία.

Απαντήστε καθαρά: Γιατί δεν δηλώσατε την έκταση του γηπέδου στο Εθνικό Κτηματολόγιο, με αποτέλεσμα να χαθεί από την κυριότητα του Δήμου Πεντέλης περιουσία 10 στρεμμάτων, μια έκταση τόσο ζωτική για την άθληση;

Αντί να απαντήσουν στους πολίτες και τη νεολαία της Πεντέλης γιατί δεν δήλωσαν στο κτηματολόγιο την περίοδο 2011-2014 το γήπεδο, με βάσει την απόφαση νομάρχη που είχαν στα χέρια τους, που  προέκυψε με τον αγώνα το δικό μας, μας κατηγορούν και από πάνω. Τι θράσος!!!

Ψελλίζουν δικαιολογίες, δήθεν ότι είχε ελαττώματα η παραχώρηση στην τότε Κοινότητα. Την απάντηση δεν θα τη δώσω εγώ. Την έδωσε, τον Φεβρουάριο του 2013, η Ειδική Νομική Γνωμοδότηση δύο (2) νομικών πανεπιστημιακής εμβέλειας, στο δικηγορικό γραφείο των οποίων προσέφυγε η ίδια η διοίκηση του κ. Στεργίου, για την οποία ο Δήμος Πεντέλης πλήρωσε μερικές χιλιάδες ευρώ.

Η εν λόγω Ειδική Νομική Γνωμοδότηση για το γήπεδο της Ν. Πεντέλης αποτελείται από 14 σελίδες και καταλήγει στο εξής συμπέρασμα για την κυριότητα του χώρου.

5. Συμπέρασμα: Εκ του συνόλου όλων όσων προηγήθηκαν προκύπτει ότι η υπ’ αριθ. 171/01.02.1989 Απόφαση του Νομάρχη Ανατ. Αττικής είναι καθ’ όλα έγκυρη και ισχυρή και παράγει όλες τις έννομες συνέπειές της, μη δυνάμενη να ακυρωθεί με δικαστική απόφαση κατόπιν άσκησης του προβλεπόμενου ένδικου βοηθήματος ή στο πλαίσιο κατασταλτικού ιεραρχικού ελέγχου νομιμότητας, τυχόν δε ανάκλησή της από το αρμόδιο διοικητικό όργανο θα παραβίαζε τις γενικές αρχές ανάκλησης των διοικητικών πράξεων και θα ήταν ακυρωτέα.

Συμπέρασμα των πολιτών: Ο Δήμος Πεντέλης χρειάζεται ΝΕΑ ΑΡΧΗ που θα δώσει ΝΕΑ ΠΝΟΗ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet