Κ.Ο. ΚΚΕ Μελισσίων-Πεντέλης: «Τι γυρεύει (ξανά) η αλεπού στο παζάρι;»
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Κ.Ο. ΚΚΕ Μελισσίων-Πεντέλης: «Τι γυρεύει (ξανά) η αλεπού στο παζάρι;»

Την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, στον Δήμο Πεντέλης, κατά την οποία επισκέφθηκε το Νοσηλευτικό Ίδρυμα Εμπορικού Ναυτικού (ΝΙΕΝ) και την πτέρυγα «Μπόμπολα», στα Μελίσσια, σχολιάζει η Κ.Ο. ΚΚΕ Μελισσίων-Πεντέλης.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες ο κ. Χατζηδάκης επισκέφθηκε τον Δήμο μας, παλιότερα ως υπουργός Ενέργειας, σήμερα ως υπουργός Εργασίας. Η επίσκεψή του, συνοδεία της δημάρχου, γεννά δικαιολογημένα προβληματισμό.

Τι σχεδιάζουν για το ΝΙΕΝ και την πτέρυγα «Μπόμπολα»; O υπουργός Εργασίας, που ως γνωστόν έχει βάλει σκοπό να τελειώνει με το οκτάωρο και τα δικαιώματα των εργαζόμενων, φαίνεται ότι έχει ειδική αποστολή και για την «αξιοποίηση» της περιουσίας του ΕΦΚΑ στον οποίο ανήκει το ΝΙΕΝ.

Δήλωσε «εκνευρισμένος» με τη «θλιβερή» εικόνα του χώρου. Στη συνέχεια επισκέφτηκε την πτέρυγα «Μπόμπολα», για την οποία είπε «θα αξιοποιηθεί και αυτή κατάλληλα».

Κύριοι της κυβέρνησης, πολύ πριν εσείς «εκνευριστείτε», ο λαός των Μελισσίων έχει νιώσει αηδία και αποστροφή για την πολιτική σας. Ο εργαζόμενος που κατοικεί στην πόλη μας βλέπει να του παίρνουν το οκτάωρο, να του διαλύουν τον σταθερό χρόνο εργασίας, να του μειώνουν το εισόδημα και μαζί με αυτά να του υποβαθμίζουν τη δυνατότητα κάλυψης των αναγκών υγείας του εν μέσω πανδημίας, να του στερούν ελεύθερους χώρους και μνημεία.

Πολύ πριν εσείς «εκνευριστείτε», οι εργαζόμενοι του «Αμαλία Φλέμινγκ», με τη συμπαράσταση του λαού της περιοχής, αγωνίστηκαν και αγωνίζονται κόντρα στις κυβερνήσεις και την πολιτική της Ε.Ε. για να μείνει όρθιο το νοσοκομείο και να αναπτυχθεί. Αλήθεια, ποιος έφερε το ΝΙΕΝ σε αυτήν την κατάσταση; Ποιος έκλεισε και υποβάθμισε τα νοσοκομεία της περιοχής;

Όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, κάθε μια ξήλωνε όσο προλάβαινε το «πουλόβερ» των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων. Από το κάδρο των ευθυνών δεν βγαίνουν κόμματα και τοπικοί παράγοντες, που από τη μια επιδίδονται σε «οικογενειακά καυγαδάκια» με τη Ν.Δ., από την άλλη δεν λένε τίποτα για την ταμπακιέρα της πολιτικής της.

Το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει στον αγώνα για τη ζωή, την υγεία και τα δικαιώματα του λαού. Μαζί με τους εργαζόμενους και τη νεολαία των Μελισσίων, διεκδικούμε:

Το ΝΙΕΝ και το δάσος του ανήκει στον λαό. Παλεύουμε για να παραμείνει δάσος ανοιχτό σε όλους. Παλεύουμε για τη διάσωση του ιστορικού κτηρίου του ΝΙΕΝ από την εγκατάλειψη και την εμπορευματοποίηση. Κάτω τα χέρια από το γειτονικό δάσος Παπαδημητρίου.

Να επαναλειτουργήσει και να αναπτυχθεί η πτέρυγα «Μπόμπολα». Να στελεχωθεί το «Αμαλία Φλέμινγκ». Μπλόκο στα σχέδια τους! Να μην περάσει η υποβάθμιση της ζωής μας. Η οργή και ο αγώνας του λαού μπορεί να σαρώσει την πολιτική τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet