«Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης»: Η διοίκηση Κεχαγιά δίνει δώρα στους εργολάβους εν μέσω πανδημίας
Πολιτική

«Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης»: Η διοίκηση Κεχαγιά δίνει δώρα στους εργολάβους εν μέσω πανδημίας

Με τη διοίκηση της δημάρχου, Δήμητρας Κεχαγιά, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, τα… βάζει η «Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης» με αφορμή την πρόσφατη απόφαση για την ανάθεση της καθαριότητας και της φύλαξης των σχολείων σε ιδιώτες.

Η δημοτική παράταξη, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Σπύρο Κωνσταντά, κάνει λόγο για «κατήφορο», στον οποίο θα βάλει τέλος ο «Πεντελιώτικος λαός».

Ειδικότερα, η «Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης» αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

Την Τρίτη 24/03/20 η διοίκηση του Δήμου Πεντέλης έφερε στην Οικονομική Επιτροπή, στα μουλωχτά και σαν τον κλέφτη, εκτός ημερησίας διάταξης, το θέμα της  παράδοσης σε ιδιώτες εργολάβους της καθαριότητας και της φύλαξης των σχολείων. Η απόφαση της διοίκησης και των δήθεν αντιπολιτευόμενων παρατάξεων που συμμετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή είναι προκλητική και απαράδεκτη.

Πρόκειται για επιδίωξη χρόνων, και της προηγούμενης διοίκησης (π.χ. ογκώδη απορρίμματα), την οποία η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης έχει καταγγείλει εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ την αναδείξαμε και στη διακήρυξη του συνδυασμού μας λίγο πριν τις τελευταίες τοπικές εκλογές.

Αλήθεια, πού πήγαν οι προεκλογικές υποσχέσεις σειράς παρατάξεων ότι δεν θα ιδιωτικοποιήσουν καμιά υπηρεσία του Δήμου;

Εν μέσω λοιπόν πανδημίας, και αντί να ασχολούνται με την εφαρμογή αναγκαίων μέτρων προστασίας των δημοτών μας, αντί να πιέζουν για προσλήψεις προσωπικού, επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και επαναλειτουργία του «Φλέμινγκ», αποφάσισαν να ταΐσουν τους εργολάβους με τα λεφτά του εργαζόμενου, του άνεργου, του αυτοαπασχολούμενου, του συνταξιούχου που κατοικεί στην Πεντέλη.

Ο κατήφορος συνεχίζεται

Αποδεικνύεται, για ακόμα μια φορά, ότι όλοι τους είναι από την ίδια πλευρά του τραπεζιού. Υπηρετούν με συνέπεια και συνέχεια τις κατευθύνσεις της εκάστοτε κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και τις απαιτήσεις των εργολάβων. Σκοπός τους να υποβαθμίσουν τις υπηρεσίες του Δήμου για να τις χαρίσουν στους ιδιώτες. Γι’ αυτό και ο Στεργίου στα τόσα χρόνια που διοικούσε δεν έκανε καμιά πρόσληψη. Την ίδια πολιτική συνεχίζει επάξια και η σημερινή δήμαρχος Κεχαγιά με τους συν αυτώ.

Αποδεικνύεται επίσης ότι ακόμα και σε πρωτόγνωρες συνθήκες πανδημίας, η «ομοψυχία» πάει περίπατο όταν πρόκειται για τα ιδιωτικά συμφέροντα. Από τη μία εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, θα κληθούμε να πληρώσουμε το μάρμαρο της παράδοσης της καθαριότητας και της φύλαξης σχολείων με το ακόμη μεγαλύτερο χαράτσωμα και από την άλλη οι επιχειρηματίες θα τσεπώσουν ζεστό χρήμα μιας και τα κέρδη από τα ανταποδοτικά τέλη που είναι τεράστια.

Αλήθεια, θα μας πουν ποιο είναι το κόστος που θα επωμιστεί ο Δήμος για να πληρώνει τους εργολάβους; Τους «ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς» τους θυμούνται μόνο για να απορρίψουν τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων (κατάργηση τροφείων, μείωση δημοτικών τελών κ.λπ).

Η θέση μας είναι ότι ο Δήμος πρέπει να έχει μια οργανωμένη υπηρεσία καθαριότητας, με τα απαραίτητα μέσα και εργαζόμενους με σταθερή εργασία, πλήρη ασφαλιστικά, μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα, ώστε να μπορεί  να κάνει την αποκομιδή των απορριμμάτων, καθώς και προσωπικό για τη φύλαξη των σχολείων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, το προσωπικό του Δήμου, τους φορείς και όλο τον Πεντελιώτικο λαό να μην αποδεχτούν την υλοποίηση των συγκεκριμένων αποφάσεων.

Για εμάς οι αποφάσεις αυτές είναι άκυρες. Τους καλούμε να μην συνεχίσουν αυτόν τον κατήφορο. Είναι βαθιά νυχτωμένοι, η διοίκηση του Δήμου Πεντέλης και οι φίλοι της, αν νομίζουν ότι ο κορωνοϊός κάνει τη φωνή των εργαζομένων να σιωπά. Θα διαπιστώσουν σύντομα ότι μάλλον ισχύει το αντίθετο.

Σημειώνεται ότι ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η ΔΑΣ ΟΤΑ Πεντέλης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet