ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Ψήφισμα περί νόμου για τα οικονομικά κομμάτων
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Ψήφισμα περί νόμου για τα οικονομικά κομμάτων

Ψήφισμα για τον νόμο σχετικά με τα οικονομικά των κομμάτων κατέθεσε η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Πεντέλης προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου.

Ακολουθεί το ψήφισμα:

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα οικονομικά των κομμάτων όχι μόνο δεν έχει στόχο την αντιμετώπιση της διαπλοκής επιχειρηματικών οικονομικών συμφερόντων με τα πολιτικά κόμματα και βουλευτές, αλλά αντίθετα τη νομιμοποιεί θεσμοθετώντας τις συναλλαγές κομμάτων και βουλευτών με τα επιχειρηματικά οικονομικά συμφέροντα θεσπίζοντας μάλιστα και έκπτωση στο 100% των σχετικών ποσών από το φορολογητέο εισόδημα των επιχειρηματιών – χρηματοδοτών.

Την ίδια στιγμή προσπαθεί να περιορίσει τη δυνατότητα κόμματα που στηρίζονται οικονομικά από τον λαό να απευθύνονται σε αυτόν για την οικονομική τους στήριξη και λειτουργία θεσμοθετώντας το φακέλωμα των μελών και φίλων ενός κόμματος που από το υστέρημά τους επιθυμούν να το ενισχύσουν οικονομικά επιβάλλοντας την αναγραφή των στοιχείων τους και του ΑΦΜ ή του αριθμού της αστυνομικής τους ταυτότητας, ακόμα και για μια συνδρομή ή οικονομική ενίσχυση 2-5 ευρώ.

Τα παραπάνω αποσκοπούν στον περιορισμό της πολιτικής δράσης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και αποτελεί μέρος της συνολικής πολιτικής για την καταστολή των αγώνων του εργατικού – λαϊκού κινήματος και των μέτρων που ετοιμάζονται σε βάρος της λειτουργίας και δράσης των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Είναι υποχρέωση όλων των εργαζόμενων και του λαϊκού κινήματος να αντιταχθεί σε αυτούς τους σχεδιασμούς, να απαιτήσει, να παλέψει να μην ψηφιστεί και να μην εφαρμοστεί.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση σε αυτούς τους σχεδιασμούς και καλεί την κυβέρνηση να το αποσύρει και τους βουλευτές να το καταψηφίσουν στη Βουλή.

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε την καταδίκη μας σε αυτούς τους σχεδιασμούς και τη διάθεσή μας να αγωνιστούμε για να μην εφαρμοστεί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet