Με ένταση, νεύρα και αντιπαραθέσεις «φεύγει» το 2019 στον Δήμο Πεντέλης (βίντεο)
Video

Με ένταση, νεύρα και αντιπαραθέσεις «φεύγει» το 2019 στον Δήμο Πεντέλης (βίντεο)

Με τον πλέον αρνητικό τρόπο ολοκληρώθηκε η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης για το 2019, αφού τα νεύρα, οι εντάσεις και οι αλληλοκατηγορίες έκαναν τις όποιες ευχές για «καλή νέα χρονιά» να φαντάζουν τουλάχιστον περιττές…

Η συνεδρίαση που ξεκίνησε λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα της Δευτέρας 30 Δεκεμβρίου 2019 δεν ήταν η πρώτη της ημέρας. Είχε προηγηθεί στις 15.00 η προσπάθεια να συγκληθεί το Σώμα για να ψηφίσει τον προϋπολογισμό και το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Δράσης του Δήμου, που κατέληξε στο… κενό, αφού στην αίθουσα συνεδριάσεων βρέθηκαν μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων που συναπαρτίζουν τη διοίκηση, μαζί με τους τρεις ανεξάρτητους, που έφθαναν συνολικά τους 16, σε σύνολο 33 εδρών.

Αντίθετα με τα άδεια έδρανα των λοιπών παρατάξεων στην πρώτη, ειδική συνεδρίαση, στη δεύτερη συνεδρίαση η απαρτία ήταν σχεδόν πλήρης, με εξαίρεση τον κ. Μιχάλη Κολιό, από τη Δημοτική Συμμαχία, που είχε δηλώσει -μέσω επιστολής του- ασθένεια. Τα προς συζήτηση θέματα της δεύτερης συνεδρίασης αφορούσαν την πρόσληψη προσωπικού δίμηνης απασχόλησης για την καθαριότητα των δημοτικών κτηρίων και των παιδικών σταθμών. Κι ενώ τα δύο θέματα ψηφίστηκαν ομοφώνως από τους 32 παρόντες δημοτικούς συμβούλους και όλα έδειχναν ότι η συνεδρίαση είχε τελειώσει, τον λόγο πήρε η δήμαρχος, Δήμητρα Κεχαγιά, κάνοντας μια πρόταση προς το Σώμα που ξεσήκωσε τους αντιπολιτευόμενους δημοτικούς συμβούλους.

Ειδικότερα, η δήμαρχος ζήτησε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Λουκά Μακρή, να θέσει προς ψήφιση πρόταση να συζητηθούν τα θέματα της ειδικής συνεδρίασης, η οποία είχε αναβληθεί λίγο νωρίτερα, ελλείψει απαρτίας. Άμεση και οξύτατη ήταν η αντίδραση από την πλευρά των λοιπών παρατάξεων, με τον επικεφαλής του συνδυασμού Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή, Αντώνη Φειδοπιάστη, να κάνει λόγο για «πραξικόπημα» και να προειδοποιεί τον πρόεδρο του Σώματος ότι με αυτά που κάνει «θα κηρυχθεί έκπτωτος» και τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους να τονίζουν ότι η πρόταση της δημάρχου αντιβαίνει στους κανονισμούς του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν μπορεί να τεθεί προς ψήφιση.

Το κλίμα φορτίστηκε ακόμη περισσότερο, όταν ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Μωραΐτης (Δημοτική Συμμαχία), σηκώθηκε όρθιος, κατευθύνθηκε στο προεδρείο και, χτυπώντας το χέρι του στο έδρανο, απαιτούσε από τη γραμματέα να του δώσει το βιβλίο για να υπογράψει για την παρουσία του, θεωρώντας ότι η συνεδρίαση είχε λήξει. Κίνηση που ανάγκασε τον πρόεδρο του Σώματος να σηκωθεί κι αυτός όρθιος και να αρπάξει το βιβλίο, προκειμένου να αποτρέψει τον κ. Μωραΐτη να υπογράψει. Από εκεί και πέρα, ακολούθησαν έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ του κ. Μωραΐτη με τον κ. Βασίλη Μπούρα (ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο) και του κ. Μπούρα με τον κ. Ηλία Βιλιώτη (σύμβουλο της Δημοτικής Συμμαχίας) και κάπου εκεί κάθε έννοια διαλόγου είχε χαθεί…

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε χωρίς η πρόταση της δημάρχου να τεθεί σε ψηφοφορία, με την κ. Δ. Κεχαγιά να καταγγέλλει τη στάση της αντιπολίτευσης ως «απαξιωτική» προς την πόλη και το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ λίγο αργότερα, μιλώντας στο «Ε», μίλησε για «ξεκάθαρο πόλεμο» της μειοψηφίας απέναντι στη διοίκηση από την πρώτη στιγμή, που «στρέφεται κατά των συμφερόντων της πόλης και των δημοτών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet