Ξεκινούμε τα μαθητικά φεστιβάλ της ΚΝΕ
Κοινωνία

Ξεκινούμε τα μαθητικά φεστιβάλ της ΚΝΕ

Με το σύνθημα «Στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται, φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται… ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!», που είναι εμπνευσμένο από τους στίχους του Κώστα Βάρναλη, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, σε όλη τη χώρα, διοργανώνουν το Μάιο και τον Ιούνιο τα Μαθητικά Φεστιβάλ.

«Το φεστιβάλ αυτά είναι το μεγάλο μαθητικό ραντεβού στο τέλος της σχολικής χρονιάς σε εκατοντάδες στέκια, πάρκα, πλατείες και γειτονιές!» όπως αναφέρει η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης.

Όπως σημειώνει, «στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ, η δίψα και το μεράκι των μαθητών για τραγούδι, χορό, θέατρο, αθλητισμό βρίσκουν διέξοδο! Μέσα από τα φεστιβάλ οι μαθητές στήνουν τη δική τους γιορτή με στόχο:

  • Να εκφραστούν και να δημιουργήσουν, να αισθανθούν όμορφα και αισιόδοξα μέσα στις δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζουν εδώ και δύο χρόνια, με την πανδημία, το webex, την ακρίβεια, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο…
  • Να συζητήσουν τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς τους για ό,τι συμβαίνει γύρω μας, για το τι μπορούν να κάνουν για αυτά.
  • Να στείλουν το πιο δυνατό μήνυμα πως είναι κάθε φορά το μέλλον και πως τα όνειρά τους για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και αδικία θα τα κάνουν πραγματικότητα!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet