Παρέμβαση Δ. Στεργίου στα τεκταινόμενα του Δήμου Πεντέλης
Πολιτική

Παρέμβαση Δ. Στεργίου στα τεκταινόμενα του Δήμου Πεντέλης

Μετά από πολλούς μήνες σιωπής, ο τέως δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου, παρεμβαίνει στις τελευταίες εξελίξεις στον Δήμο Πεντέλης.

Έτσι, με ανακοίνωσή του, αφού κάνει μια αναφορά στο τι άφησε στον Δήμο, αναφέρει:

Η εξ αρχής οργάνωση, το στήσιμο και η λειτουργία του Καλλικρατικού Δήμου Πεντέλης στη βάση που το σχετικό νομοσχέδιο του «Καλλικράτη» καθόριζε, με Κεντρικό Δήμο Διευθύνσεων και Τμημάτων, τέσσερα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) αυτάρκεις και αυτόνομες Δημοτικές Κοινότητες, με την παράλληλη λύση και εκκαθάριση των οκτώ Επιχειρήσεων Ιδιωτικού Δικαίου (έξι είχε η Δ.Κ. Μελισσίων) ήταν ένας επιτυχημένος αντικειμενικά εννιάχρονος αγώνας των εργαζομένων πάνω στο πλαίσιο, τις αρχές και τις κατευθύνσεις της διοίκησης Στεργίου-Καψάλη.

Κυρίως, όμως, η διοίκηση Στεργίου-Καψάλη κατόρθωσε έναν Δήμο υπερχρεωμένο (Δ.Κ. Μελισσίων), σύμφωνα και με τα διαθέσιμα στοιχεία της αρχικής καταμέτρησης, με χρέη 14,5 εκατ. ευρώ, περίπου, και με δάνεια 6 εκατ. ευρώ (τα 5 εκατ. ευρώ στη Δ.Κ. Μελισσίων) με χρηστή και διαφανή διοίκηση, να τον παραδώσει το 2019 ξεχρεωμένο και έχοντας αποπληρώσει κανονικά τα τοκοχρεολύσια των δανείων και με ταμειακό υπόλοιπο 5 εκατ. ευρώ, περίπου.

Όλα έγιναν με στρατηγική, διαφάνεια, πολύ δουλειά, σεβασμό στον άνθρωπο και στήριξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η νέα διοίκηση, με τις πρώτες αποφάσεις της, κατήργησε τους τοπικούς αντιδημάρχους, κατήργησε τα δύο ΝΠΔΔ (Πρόνοια-Αλληλεγγύη και Πολιτισμό-Αθλητισμό) και σήμερα, με μεγάλη μας έκπληξη, βλέπουμε στον πίνακα θεμάτων ημερήσιας διάταξης που αναρτήθηκε για την Οικονομική Επιτροπή της Τρίτης 14 Απριλίου 2020 να προωθούνται:

  • Ανάθεση του μεγαλύτερου κομματιού της καθαριότητας (συλλογή και μεταφορά κλαδιών, ογκωδών και υλικών κατεδαφίσεως και μεταφορά στερεών αποβλήτων) σε ιδιωτική εταιρεία.
  • Παράταση και επικαιροποίηση μελέτης ποδηλατόδρομου που είχε απορριφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο το 2008.

Αγαπητοί μου αυτοδιοικητικοί συνάδελφοι του Δήμου Πεντέλης, αν θέλετε να βοηθήσετε την καθαριότητα στον Δήμο, εξοπλίστε την με τον κατάλληλο μηχανολογικό εξοπλισμό και στελεχώστε την. Δώστε όλες τις ευθύνες και τις αρμοδιότητες στη σχετική διεύθυνση του Δήμου. Τώρα έχετε τα χρήματα, δεν είμαστε στο οικονομικό χάος της Δ.Κ. Μελισσίων του 2010. Ποτέ στην καθαριότητα του Δήμου ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Όσο για έργα, σας ανοίξαμε τον δρόμο πολλών και μεγάλων έργων, η υλοποίηση των οποίων έχει τελματωθεί. Πώς και γιατί θυμηθήκατε τον ποδηλατόδρομο και είναι αυτό έργο πρώτης προτεραιότητας;

Τι γίνεται;

  • Με τα αντιπλημμυρικά της Δ.Κ. Πεντέλης (τέσσερα γεφυράκια);
  • Με τις ασφαλτοστρώσεις;
  • Με τη μεταφορά των πυλώνων της Δ.Κ. Ν. Πεντέλης;
  • Με την αποχέτευση της Καλλιθέας Πεντέλης;
  • Με τον τάπητα στο ανοιχτό γήπεδο της Δ.Κ. Ν. Πεντέλης;
  • Με τον χώρο του ΝΙΕΝ που παραχωρήθηκε στον Δήμο; Θα κατεδαφιστούν τα κτήρια του χώρου ή θα ενεργοποιηθείτε όταν γίνουν κέντρα μεταναστών;
  • Η εξέλιξη για τα δασικά της Δ.Κ. Πεντέλης και Ν.Πεντέλης σας αφορά; Και πολλά άλλα.

Προσοχή, μη γυρίσετε τον «Καλλικρατικό» Δήμο Πεντέλης στην αφετηρία του, οικονομική και διαχειριστική. Θα είναι καταστροφή για τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Αξιοποιήστε το εργατικό δυναμικό του Δήμου, με μέσα, εξοπλισμό και αρμοδιότητες. Οικονομικά σας ανοίξαμε τον δρόμο. Εταιρίες Ιδιωτικού Δικαίου στην καθαριότητα δεν έχουν καμία θέση.

Η ευθύνη της αυτοδιοικητικής μου διαδρομής και η αυτόχθονη σαρακατσαναίικη καταγωγή μου από την Πεντέλη επιβάλλουν τις παρεμβάσεις μου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet