Πεντέλη 2020: Ήταν αυτονόητο ότι για άλλη μια φορά η κ. Κεχαγιά θα φυγομαχούσε
Πολιτική

Πεντέλη 2020: Ήταν αυτονόητο ότι για άλλη μια φορά η κ. Κεχαγιά θα φυγομαχούσε

Ο επικεφαλής της παράταξης Πεντέλη 2020, Άγγελος Παλαιοδήμος, τονίζει ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι που στηρίζουν τη δήμαρχο Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, απείχαν από τη συζήτηση των θεμάτων της 16ης Σεπτεμβρίου 2021, τα οποία αφορο΄ύσαν την ανάληψη των τριών δημοτικών επιχειρήσεων του Δήμου Μελισσίων από τον Δήμο Πεντέλης. Παράλληλα, ο κ. Παλαιοδήμος υπογραμμίζει ότι η κ. Κεχαγιά «αποδεικνύει συνεχώς ότι είναι υπό κηδεμονία».

Ειδικότερα ο κ. Παλαιοδήμος αναφέρει: «Μια ιστορία που ταλανίζει δέκα και πλέον χρόνια τον Δήμο Πεντέλης επανήλθε στο προσκήνιο στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν ήταν άλλη από την ανάληψη των υποχρεώσεων των αμαρτωλών δημοτικών επιχειρήσεων του Δήμου Μελισσίων, ΑΜΝΕΠ Α.Ε., ΚΕΚΑ (Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Αλληλεγγύης), ΚΕΠ (Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού), που λειτούργησαν τη μαύρη περίοδο 2007-2010, επί δημαρχίας του Μ. Γραφάκου.

»Επί δύο χρόνια και παρά τις συνεχείς πιέσεις όλων των δημοτικών συνδυασμών (πλην του συνδυασμού της διοίκησης), η κ. Κεχαγιά ποιούσε τη νήσσαν, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της ακόμα και την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. (5/2020 ΨΒΚΤΩΞ3-Κ9Σ) στις 26 Φεβρουαρίου 2020, σύμφωνα με την οποία θα ερχόταν το θέμα προς ψήφιση στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση.

»Ενάμιση χρόνο μετά, τα θέματα ανάληψης των υποχρεώσεων των τριών αμαρτωλών δημοτικών επιχειρήσεων του Δήμου Μελισσίων από τον Δήμο Πεντέλης εισήλθαν ως κατεπείγοντα, εκτός ημερήσιας διάταξης, στη συνεδρίαση της 16ης Σεπτεμβρίου 2021 από συνδυασμούς της αντιπολίτευσης.

»Με εντολή της κ. Κεχαγιά, οι δημοτικοί σύμβουλοι που τη στηρίζουν απείχαν από τη συζήτηση αυτών των θεμάτων. Ήταν αυτονόητο ότι για άλλη μια φορά η κ. Κεχαγιά θα φυγομαχούσε, καθιστώντας έτσι τον εαυτό της κατώτερο των περιστάσεων. Είναι πραγματικά λυπηρό ότι, δύο χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, αποδεικνύει συνεχώς ότι είναι υπό κηδεμονία, ενώ το συγκεκριμένο θέμα ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον απογαλακτισμό της από τον Μ. Γραφάκο και την αποστασιοποίησή της από τα τραγικά πεπραγμένα της αμαρτωλής διοίκησης του Δήμου Μελισσίων, κατά την τετραετία 2007-2010.

»Είναι επίσης λυπηρό ότι δημοτικοί σύμβουλοι που στηρίζουν σήμερα την κ. Κεχαγιά, ενώ την περίοδο 2007-2010 είτε δεν άνηκαν στον συνδυασμό της τότε διοίκησης, είτε αντιπολιτεύονταν την τότε διοίκηση, είτε ήταν δημότες και αυτοδιοικητικοί εκτός Μελισσίων (Νέα Πεντέλη, Πεντέλη), με την εσκεμμένη απουσία τους από τη συζήτηση, κατ’ εντολή της κ. Κεχαγιά, έκαναν αποδοχή κληρονομιάς της αμαρτωλής διοίκησης 2007-2010 του Μ. Γραφάκου.

»Με τις θετικές ψήφους και του συνδυασμού μας, πάρθηκαν ομόφωνες αποφάσεις (με 19 ψήφους έκαστη, αφού οι σύμβουλοι της διοίκησης κατ’ εντολή απείχαν), με τις οποίες αναλαμβάνονται από τον Δήμο οι εναπομείνασες υποχρεώσεις των επιχειρήσεων του Δήμου Μελισσίων ΚΕΚΑ, ΚΕΠ και ΑΜΝΕΠ, ύψους περίπου 360.000 ευρώ, οι οποίες θα επιβαρύνουν το φετινό προϋπολογισμό και θα πρέπει να συμπεριληφθούν σε επόμενη αναμόρφωση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet