Πεντέλη 2020: Ύποπτη η υποβάθμιση του θέματος των νέων λατομείων στο Πεντελικό από την κ. Κεχαγιά
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Πεντέλη 2020: Ύποπτη η υποβάθμιση του θέματος των νέων λατομείων στο Πεντελικό από την κ. Κεχαγιά

Τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η δήμαρχος Πεντέλης το ζήτημα της δημιουργίας λατομείων μαρμάρου στο πίσω μέρος του Πεντελικού Όρους καταγγέλλει ο συνδυασμός Πεντέλη 2020, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο, Άγγελο Παλαιοδήμο, σημειώνοντας ότι «η κ. Κεχαγιά φροντίζει να υποβαθμίσει, όσο περνά από το χέρι της, το θέμα».

Ειδικότερα, η παράταξη αναφέρει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Εύλογες απορίες έχει προκαλέσει η καθυστερημένη αντίδραση από τη δήμαρχο Πεντέλης, Δ. Κεχαγιά, καθώς και η υποβάθμιση του θέματος της αδειοδότησης διενέργειας ερευνητικών εργασιών για τη διαπίστωση μαρμάρου, στη θέση «Βαθειά Χούνη» Άνω Ραπεντώσας, που έδωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής στην εταιρεία ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΗ ΑΒΕ.

Και ενώ η κ. Κεχαγιά χρειάστηκε έναν ολόκληρο μήνα, από την μέρα που δόθηκαν οι τρεις σχετικές άδειες (ΑΔΑ: ΩΘ02ΟΡ1Κ-Γ6Υ, ΨΘΩ3ΟΡ1Κ-52Ρ, 60ΡΨΟΡ1Κ-ΦΞ4), για να συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη των επικεφαλής στις 17/5/2021, χρειάστηκε άλλες 15 ημέρες, προκειμένου να το φέρει ως θέμα για την ενημέρωση του Δ.Σ.

Φρόντισε όμως με τον τρόπο της να το υποβαθμίσει καθώς:

  • Έθεσε το συγκεκριμένο θέμα τελευταίο (!!!) στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης στις 31/05/2021, γνωρίζοντας ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είχε συνεδριάσει επί έναν ολόκληρο μήνα και η συνεδρίαση θα είχε μεγάλη διάρκεια (το θέμα τελικά συζητήθηκε την επόμενη ημέρα).
  • Δεν υπήρχε ΚΑΜΙΑ σχετική εισήγηση της διοίκησης είτε από την ίδια είτε από υπηρεσιακό παράγοντα του Δήμου Πεντέλης.
  • Δεν υπήρξε καμία σχετική προηγούμενη διαβούλευση με τις θεσμοθετημένες επιτροπές Πεντελικού και Περιβάλλοντος
  • Ήταν εκκωφαντική η απουσία του υπηρεσιακού παράγοντα εκ μέρους του Δήμου Πεντέλης, καθώς δεν κλήθηκε να δώσει το «παρών» για να συνεισφέρει με τη γνώση και την εμπειρία του ο διευθυντής της διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωροταξίας του Δήμου Πεντέλης.

Στην τοποθέτησή του, κατά τη συζήτηση του θέματος στο Δ.Σ. την 1/6/2021, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πεντέλη 2020, Άγγελος Παλαιοδήμος, εκτός των παραπάνω, τόνισε ότι το Πεντελικό, μετά τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, δέχεται νέα επίθεση και θα συνεχίσει να δέχεται επιθέσεις από το μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας. Τόνισε επίσης στην κ. Κεχαγιά ότι δεν μπορεί η ευαισθησία της για το Πεντελικό να εκφράζεται «a la carte» και ότι οι επισκέψεις στο Πεντελικό, τα μεγάλα λόγια και οι φωτογραφήσεις με υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς γραμματείς μάλλον ήταν στάχτη στα μάτια. «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας» κατέληξε ο κ. Παλαιοδήμος, ζητώντας από τους δημοτικούς συμβούλους να πουν όλοι μαζί ένα μεγάλο «ΟΧΙ» προς όλες τις επιθέσεις που δέχεται τώρα και θα δεχτεί στο μέλλον το Πεντελικό (ΣΜΑ, ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά, λατομεία, εργοστάσια καύσης σκουπιδιών κ.λπ.).

Τελικά, το Δ.Σ. κατέληξε σε ψήφισμα και σε σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής για την αντιμετώπιση του θέματος. Το ότι η πρώτη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής θα γίνει μία εβδομάδα μετά (8/6/2021), κατόπιν πρόσκλησης που απέστειλε η κ. Ντίνα Λαζή (δημοτική σύμβουλος της Συμπολιτείας, αλλά και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας «Μάρμαρα Θάσου Α.Ε.», τ. πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας – Θράκης), το αφήνουμε προς το παρόν ασχολίαστο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet