“Πληρώνουμε προσωπικές δίκες του δημάρχου”
Πολιτική

“Πληρώνουμε προσωπικές δίκες του δημάρχου”

Ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πεντέλης να αναθέσει σε δικηγόρο τον οποίο θα πληρώνει ο Δήμος προσωπικές υποθέσεις του δημάρχου και συνεργάτη αυτού εξέδωσε η παράταξη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ Μελίσσια – Νέα Πεντέλη – Πεντέλη.

Σχετικά με την υπόθεση ρεπορτάζ είχε δημοσιεύσει το enypografa.gr (δες Διπλό ΟΧΙ Καρατζή στην Οικ. Επιτροπή και Δελτίο… θυέλλης).

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Ο κ. Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης διώκεται για παράβαση καθήκοντος και απιστία στην Υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση και ο Δήμος πληρώνει τους δικηγόρους του.

Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγραφεί η απαίτηση του κ. Δ. Στεργίου – Καψάλη για ανάθεση σε δικηγόρο που θα πληρώνει ο Δήμος των προσωπικών υποθέσεων του ιδίου και του πρώην αντιδημάρχου του.

Συγκεκριμένα με εισήγηση δημάρχου, η οικονομική επιτροπή αποφάσισε να αναθέσει σε δικηγόρους την υπεράσπιση του ιδίου για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και απιστίας στην υπηρεσία κατ΄ εξακολούθηση, που παραπέμπεται, καθώς και την υπεράσπιση του συνεργάτη του πρώην αντιδημάρχου Πεντέλης και δημοτικού συμβούλου Κώστα Μωραΐτη, ο οποίος κατηγορείται για παράνομη υλοτομία.

Είναι αδιανόητο για ενέργειες που δεν έχουν καμία σχέση με την εκτέλεση των καθηκόντων του δημάρχου, αλλά αφορούν κακουργηματικές πράξεις που ζημίωσαν τον Δήμο, να ζητείται εκταμίευση χρημάτων απο το Δημοτικό ταμείο για κάλυψη του κόστους δικηγόρων.

Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ δηλώνει απερίφραστα ότι με την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τις συγκεκριμένες δαπάνες διότι προσβάλουν το περί δικαίου αίσθημα, επιβαρύνουν αναίτια τους δημότες και δίνουν ένα κάκιστο παράδειγμα εναγκaλισμού της εξουσίας με τα εκάστοτε προσωπικά συμφέροντα των διοικούντων.

Ζητάμε, έστω και τώρα, ο κ. Δ. Στεργίου – Καψάλης να αναλογιστεί την ευθύνη των πράξεών του και να αναλάβει, όπως κάθε πολίτης, το κόστος υπεράσπισής του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet