Πρωτοχρονιάτικη πίτα Συμπολιτείας και μίνι απολογισμός από τη δήμαρχο Δ. Κεχαγιά
Πολιτική

Πρωτοχρονιάτικη πίτα Συμπολιτείας και μίνι απολογισμός από τη δήμαρχο Δ. Κεχαγιά

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Πεντέλης στα Μελίσσια, η δημοτική παράταξη Συμπολιτεία έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα για το 2020, την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, «σε μια εκδήλωση γεμάτη παλμό και ενθουσιασμό από τους πολυάριθμους παρισταμένους, οι οποίοι κατέκλυσαν τον χώρο», όπως αναφέρει το δελτίου Τύπου του συνδυασμού.

Καλωσορίζοντας τους καλεσμένους, η δήμαρχος Πεντέλης και επικεφαλής της Συμπολιτείας, Δήμητρα Κεχαγιά, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στον εκλογικό αγώνα, που έφερε την παράταξη στη διοίκηση του Δήμου.

Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό των πέντε πρώτων μηνών της νέας δημοτικής αρχής, η κ. Κεχαγιά αναφέρθηκε στον τομέα της καθαριότητας, λέγοντας ότι αποτελεί ακόμη το μεγάλο πρόβλημα της πόλης, το οποίο θα αντιμετωπισθεί άμεσα, καθώς θα επιλυθούν σταδιακά οι δυσκολίες από την έλλειψη προσωπικού και τα απαρχαιωμένα μέσα που διαθέτει ο Δήμος. Τόνισε επίσης ότι αλλάζει ο τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων, καθώς υποβλήθηκε ολοκληρωμένη πρόταση προς τον αρμόδιο φορέα του υπουργείου Περιβάλλοντος για την απόκτηση νέου εξοπλισμού, που θα εισαγάγει νέα λογική στον διαχωρισμό των αποβλήτων, με τη χρήση και καφέ κάδων για τα βιοαπόβλητα.

Η δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης:

  • Στον νέο προϋπολογισμό του Δήμου, λέγοντας ότι για πρώτη φορά δεν υπάρχουν λειτουργικά ελλείμματα, και στις νέες μελέτες που σχεδιάζονται για προγράμματα που θα φέρουν χρηματοδοτήσεις και έργα στον Δήμο.
  • Στη μεταφορά των πυλώνων της ΔΕΗ στη Νέα Πεντέλη, ενός έργου που ξεκίνησε πριν, αλλά το οποίο θα υλοποιηθεί χωρίς επιβάρυνση των πολιτών και αυτό αποτελεί επιτυχία της νέας δημοτικής αρχής.
  • Στην αποχέτευση της Καλλιθέα Πεντέλης και την άρση των αγκυλώσεων που υπήρχαν ώστε να τελειώσει άμεσα το έργο και να κατασκευαστεί στο σύνολο του με λύση που δόθηκε άμεσα, κάνοντας πράξη μία προεκλογική δέσμευση.
  • Στην παροχή από τον Δήμο προς τους φοιτητές λεωφορείου για την Πανεπιστημιούπολη και στην Πολυτεχνειούπολη.

Και η κ. Κεχαγιά κατέληξε αναφέροντας:

«Δεν είναι δυνατό να λύσουμε όλα τα προβλήματα από τη μία μέρα στην άλλη, διότι κάτι τέτοιο δεν είναι ανθρωπίνως εφικτό. Καταφέραμε όμως αρκετά σε αυτό το χρονικό διάστημα, μπορούμε να κάνουμε περισσότερα, με συναίνεση από όλες τις πλευρές αυτού του Δημοτικού Συμβουλίου.

»Σας καλώ, λοιπόν, όλους να έρθετε κοντά μας, μαζί με όλους όσοι ενδιαφέρονται για την πόλη μας, που συμφωνούν με το πρόγραμμα και τις ιδέες που μπορούμε να υλοποιήσουμε για το καλό της πόλης».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, πρώην επικεφαλής της Συμπολιτείας και πρώην δήμαρχος Μελισσίων, Μανώλης Γραφάκος, ο πρώην δήμαρχος Νέας Πεντέλης Κώστας Κοσοβίτσας, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ψυχικού, Φαίνη Χατζηαθανασιάδου και ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Κεχρής.

Παρέστησαν, επίσης, σύσσωμη η ομάδα των αιρετών της Συμπολιτείας, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και δεκάδες εκπρόσωποι  πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων της πόλης.

Ευχές απέστειλαν η αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα, Λουκία Κεφαλογιάννη και ο πρώην δήμαρχος Μελισσίων Δημήτρης Τομπουλίδης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet