Συμπολιτεία: Βολές κατά Κοσμοπούλου για τα ανοιχτά σχολεία «με τους γονείς σε ρόλο… σκοπών»
Πολιτική

Συμπολιτεία: Βολές κατά Κοσμοπούλου για τα ανοιχτά σχολεία «με τους γονείς σε ρόλο… σκοπών»

Την «ανικανότητα» της δημάρχου Πεντέλης Ν. Κοσμοπούλου να διαχειριστεί έτοιμες λύσεις, τονίζει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Συμπολιτεία, με αφορμή το θέμα των ανοιχτών σχολείων το καλοκαίρι με τη συνδρομή των γονέων «σε ρόλο… σκοπών». Το θέμα ανέδειξε με ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων Δήμου Πεντέλης.

Όπως επιπλέον αναφέρει η δημοτική παράταξη, η κ. Κοσμοπούλου «προχωρά σε μία ακόμη ανακρίβεια» καθώς αναφέρει ότι «η διοίκησή της υλοποιεί μία ακόμα δέσμευσή της», ενώ το πρόγραμμα «ανοιχτά σχολεία» ξεκίνησε επί θητείας Δ. Κεχαγιά – και λειτούργησε χωρίς προβλήματα.

Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Συμπολιτεία και το εικαστικό που τη συνοδεύει:

«Δεν πίστευαν στ’ αυτιά τους οι γονείς που βρέθηκαν την Παρασκευή 5 Ιουλίου στη σύσκεψη που συγκάλεσε η κ. Κοσμοπούλου σχετικά με το άνοιγμα των σχολικών προαυλίων το φετινό καλοκαίρι όταν άκουσαν τη δήμαρχο να τους λέει ότι θα πρέπει να αναλάβουν οι ίδιοι, μαζί με τους διευθυντές, τη φύλαξη των σχολικών κτιρίων. Μάλιστα, η κ. Κοσμοπούλου έσπευσε να διευκρινίσει στους γονείς ότι εκείνη τη νοιάζει πρώτα απ’ όλα η ασφάλεια των κτιρίων!

Και το ξάφνιασμα των γονιών δεν έμεινε εκεί, αφού πληροφορήθηκαν ότι τα προαύλια όπου θα παίζουν τα παιδιά θα επιτηρούνται από τα drones πυρασφάλειας, τα οποία προφανώς, εκτός από τις φωτιές, θα κληθούν -ταυτόχρονα(;)- να… ανιχνεύουν και τυχόν παραβατικές συμπεριφορές. Δικαίως η Ένωση Γονέων Δήμου Πεντέλης, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, σημειώνει ότι κάτι τέτοιο θα ήταν και παράνομο και εφιαλτικό ως σενάριο…

Πέρα από τον προφανή παραλογισμό των παραπάνω, η κ. Κοσμοπούλου, στην επίσημη ανακοίνωσή της για το άνοιγμα των σχολικών προαυλίων το καλοκαίρι, προχωρά σε μία ακόμη ανακρίβεια: αναφέρει ότι “η διοίκησή της υλοποιεί μία ακόμα δέσμευσή της”, λησμονώντας ότι το καλοκαιρινό άνοιγμα των σχολείων του Δήμου μας, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, για άθληση και δημιουργική απασχόληση των παιδιών, ξεκίνησε το 2022 από την προηγούμενη διοίκηση. Και μάλιστα χωρίς επικίνδυνους πειραματισμούς, αφού ο Δήμος είχε αναλάβει, με στελέχη του και με την εταιρεία φύλαξης που είχε προσλάβει, την επιτήρηση των σχολικών υποδομών, αφήνοντας στους γονείς να έχουν την ευθύνη του παιδιού τους και μόνο.

Δυστυχώς, η διοίκηση της κ. Κοσμοπούλου δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε καν τις έτοιμες δράσεις που της παραδώσαμε…»

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet