Συμπολιτεία: Χρηματοδοτήσεις που διαφημίζονται, αλλά δεν υπάρχουν
Πολιτική

Συμπολιτεία: Χρηματοδοτήσεις που διαφημίζονται, αλλά δεν υπάρχουν

Για «χρηματοδοτήσεις που διαφημίζονται, αλλά δεν υπάρχουν» κάνει λόγο η παράταξη Συμπολιτεία σχετικά με την ανακοίνωση του Δήμου Πεντέλης περί έγκρισης πιστώσεων από την Περιφέρεια Αττικής προς τον Δήμο.

Συγκεκριμένα, η Συμπολιτεία επισημαίνει τα εξής:

Χρηματοδοτήσεις που διαφημίζονται αλλά δεν υπάρχουν!

Μόνο λύπη προκαλεί η προσπάθεια του απερχομένου δημάρχου να παρουσιάσει ως επιτυχία τη δήθεν χρηματοδότηση δύο έργων, καθώς αποδεικνύει για μια ακόμη φορά –δυστυχώς για όλους μας– την απόλυτη άγνοιά του για τον τρόπο που εξασφαλίζονται οι χρηματοδοτήσεις έργων σήμερα.

Ποια είναι η αλήθεια:

1. Μόνο 10.000 ευρώ για το 2019 είναι η δέσμευση της Περιφέρειας για τον χλοοτάπητα στη Νέα Πεντέλη, αντί για 580.000 ευρώ που πανηγυρίζει ο Δήμος ότι εξασφάλισε. Η απλή, μη δεσμευτική εγγραφή ποσού στο πρόγραμμα έργων της Περιφέρειας για το 2019, είναι μόνο τέχνασμα που εξυπηρετεί τις προεκλογικές της ανάγκες και δεν έχει κανένα πραγματικό αντίκρισμα. Επιπλέον, όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές, το έργο αυτό δεν θα γίνει ποτέ ώριμο για χρηματοδότηση, έτσι όπως το διαχειρίζεται ο κ. Στεργίου γιατί αγνοεί ότι η μελέτη πρέπει να εγκριθεί από το μόνο αρμόδιο φορέα που είναι το δασαρχείο Πεντέλης.

2. Για την απομάκρυνση των πυλώνων της ΔΕΗ, έργο που υπόσχεται την πραγματοποίησή του εδώ και 9 χρόνια, αποδεικνύει ο ίδιος με την πρόσφατη ανακοίνωσή του, ότι όσα έλεγε τόσα χρόνια ήταν ψέματα. Αρχικά αποδείχτηκε, ότι η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει καν εντάξει το έργο στον προγραμματισμό της για το 2017, το 2018 και το 2019. Μετά ο κ. Στεργίου ισχυρίστηκε ότι το έργο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά η απόφαση αυτή υπάρχει για το πρόγραμμα του 2018, σε ύψος 800.000 ευρώ και όχι για το 2019. Ελπίζουμε το έργο να ενταχθεί στο νέο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων τον Μάρτιο του 2019. Όμως σημειώνουμε, ότι ακόμα και αν ενταχθεί, θα προηγηθεί η εκτέλεση έργων που έχουν ήδη δημοπρατηθεί. Επίσης, σημειώνουμε ότι ακόμα κι αν ένα έργο ενταχθεί στο ΠΔΕ, αυτό δεν σημαίνει εξασφάλιση της χρηματοδότησής του, καθώς το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων είναι το πρώτο που περικόπτεται τα τελευταία χρόνια, για να επιτυγχάνονται τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Το συμπέρασμα από τις ανακοινώσεις του Δήμου για δήθεν έργα και χρηματοδοτήσεις είναι ότι δεν έχουν κόψει την παλιά τους συνήθεια να προσπαθούν να κοροϊδέψουν τους πολίτες. Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος Πεντέλης παραμένει ουραγός στην Αττική, στον τομέα των χρηματοδοτήσεων. Και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο δήμαρχος του μηδενικού έργου πρέπει να αποχωρήσει!

Τα Μελίσσια, η Νέα Πεντέλη, η Πεντέλη δεν θα μείνουν στο χθες.

Με τη Συμπολιτεία και τη Δήμητρα Κεχαγιά θα γυρίσουν σελίδα και θα πάμε επιτέλους μπροστά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet