ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ: Απούσα από τη λογοδοσία για να αποφύγει ανούσια πόλωση
Πολιτική

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ: Απούσα από τη λογοδοσία για να αποφύγει ανούσια πόλωση

Δεν μετείχε στη λογοδοσία της δημοτικής αρχής του Δήμου Πεντέλης, που πραγματοποιήθηκε σε ανοιχτή συνεδρίαση την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου, η παράταξη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ.

Τους λόγους της απόφασής της αυτή εξηγεί η παράταξη χαρακτηρίζοντας τη λογοδοσία ως «φιέστα», μιλώντας για «παρελθοντολογία» και «ανακρίβειες» από μέρους της δημοτικής αρχής, όπως αναφέρει η ακόλουθη ανακοίνωση.

Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ δεν μετείχε στη λογοδοσία – φιέστα της δημοτικής αρχής που για μια ακόμα φορά ψεύδεται με ανακρίβειες και παρελθοντολογεί, θέλοντας να αποφύγει την ανούσια πόλωση και τις άγονες αντιπαραθέσεις
Όμως και οι πολίτες γύρισαν την πλάτη τους σε αυτή τη διαδικασία

Με επιστολή που κατέθεσαν στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ Κώστας Καλλιανιώτης, Γιώργος Δρόσος και Νίκος Λίγκας, εξηγούν τους λόγους που η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ δεν συμμετείχε στη διαδικασία της λογοδοσίας της δημοτικής αρχής.

Την ίδια στάση επέλεξαν και οι άλλοι δύο συνδυασμοί της αντιπολίτευσης.

Η επιστολή της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ προς την πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, που εξηγεί τους λόγους της μη συμμετοχής της στη διαδικασία λογοδοσίας, έχει ως εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ δεν θα συμμετάσχει στη σημερινή λογοδοσία, με εξαίρεση την απλή καταγραφή παρουσίας ορισμένων δημοτικών μας συμβούλων στην έναρξη της συνεδρίασης.

Τους λόγους τους έχουμε εκθέσει στις δύο προηγούμενες ανάλογες διαδικασίες.

Ο τρόπος διεξαγωγής της συζήτησης και ο ελάχιστος χρόνος που δίνεται στους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, είναι δυσανάλογος με αυτόν του δημάρχου και δεν επιτρέπει την απρόσκοπτη παρουσίαση των θέσεων κάθε δημοτικής παράταξης.

Επιπρόσθετα η φετινή διαδικασία αφορά το έτος 2013, όπου η δράση της δημοτικής αρχής ήδη έχει κριθεί από τους πολίτες.

Τέλος σημειώνουμε ότι η παρούσα λογοδοσία για μια ακόμα φορά αναλώνεται στο παρελθόν, μέσα από το πρίσμα των ανακριβειών της δημοτικής αρχής. Κρίνουμε ότι πλέον δεν έχει κανένα νόημα να ξανααπαντηθούν οι ανακρίβειες αυτές. Δεν επιθυμούμε να μπούμε σε άγονες συζητήσεις για το παρελθόν, ούτε σε μια διαδικασία που πολώνει και διχάζει την τοπική κοινωνία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet