Τι συζητήθηκε στην ανοιχτή συγκέντρωση της Κ.Ο. Μελισσίων-Πεντέλης του ΚΚΕ
Πολιτική

Τι συζητήθηκε στην ανοιχτή συγκέντρωση της Κ.Ο. Μελισσίων-Πεντέλης του ΚΚΕ

“Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου κι εργαζόμενων κάθε ηλικίας”, όπως μας ενημερώνει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης, έγινε την Παρασκευή 24 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων, η ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση της Κ.Ο. Μελισσίων-Πεντέλης του ΚΚΕ. Ομιλητής ήταν ο Γιάννης Πατσής, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αττικής του ΚΚΕ.

Στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, “στη διαπάλη ΗΠΑ-Γερμανίας για την πρωτοκαθεδρία στην Ευρώπη και για το μείγμα διαχείρισης της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης”. Όπως ανέφερε, “στη διαπάλη αυτή θέση παίρνει και η ελληνική κυβέρνηση. Η όποια διαπραγμάτευση όμως δε μπορεί να έχει αντιλαϊκό αποτέλεσμα”.

Επίσης έκανε λόγο για “πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική” της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που “δημιουργεί νέους κινδύνους εμπλοκής της χώρας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, όπως για παράδειγμα με το πρόσχημα της αντιμετώπισης των τζιχαντιστών”.

Παράλληλα, κάλεσε τους εργαζόμενους και τους νέους “να συμπορευτούν με τους κομμουνιστές στο εργατικό-λαϊκό κίνημα” και να σκεφτούν πως “ό,τι κατακτήθηκε στο παρελθόν έγινε με αγώνα και συμμετοχή του ίδιου του λαού”. Την ίδια στιγμή κάλεσε τους “αριστερούς, ριζοσπάστες, όσους στήριξαν το ΣΥΡΙΖΑ, να δουν ότι η ελπίδα που πλάσαρε ήταν ψευδεπίγραφη, να δουν ότι “περήφανα και με το κεφάλι ψηλά” η χώρα παραμένει μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, οι μεγάλες επιχειρήσεις παραμένουν στα χέρια των καπιταλιστών, τα λεφτά του λαού δεσμεύονται για να αποπληρώνονται οι δόσεις στους δανειστές”. Κατέληξε δε λέγοντας ότι “η λύση δεν μπορεί παρά να είναι η αποδέσμευση από την Ε.Ε. και η μονομερής διαγραφή του χρέους, με λαϊκή εξουσία”.

Μετά την ομιλία ακολούθησε πλούσια συζήτηση για την Ε.Ε., το ενδεχόμενο πολέμου, την ανεργία και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ.

Το “ραντεβού” ανανεώθηκε από τους παρευρισκόμενους για την Παρασκευή 1η Μαΐου, στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 10 το πρωί, στην πλατεία Συντάγματος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet