Το αύριο στον Δήμο Πεντέλης απαιτεί άμεση επιβολή μέτρων «αυτοπεριορισμού» σε όλους
Πολιτική

Το αύριο στον Δήμο Πεντέλης απαιτεί άμεση επιβολή μέτρων «αυτοπεριορισμού» σε όλους

Σκηνικό… πολέμου θύμισε το πολιτικό τοπίο στον Δήμο Πεντέλης τη Μ. Εβδομάδα. Έως και τη Μ. Τετάρτη λοιπές παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου και ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι «έβαλαν κατά ριπάς» κατά της διοίκησης της δημάρχου, Δήμητρας Κεχαγιά και του επικεφαλής της συμπράττουσας παράταξης «Πεντέλη 2020», Άγγελου Παλαιοδήμου. Προφανώς, λόγω της κορύφωσης του θείου δράματος κάπου εκεί σταμάτησε (προσωρινά) ο καταιγισμός ανακοινώσεων, αναβάλλοντας τη… σταύρωση της δημοτικής αρχής για λίγο αργότερα.

Το ότι η νέα διοίκηση του Δήμου Πεντέλης θα αντιμετώπιζε σφοδρή αντιπολιτευτική επίθεση φάνηκε σχεδόν με το… καλημέρα. Οι ευθύνες θα πρέπει να αναζητηθούν εκατέρωθεν. Βιαστικές και ατυχείς επιλογές, διαφορές ιδεολογίας, ακόμη και προσωπικά απωθημένα, όλα έχουν το μερίδιό τους στο «εμφυλιοπολεμικό» κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή και το οποίο, το τελευταίο διάστημα, πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Και όπως γίνεται συνήθως στην «αναμπουμπούλα», είχαμε και την… αιφνίδια εμφάνιση του κ. Δημήτρη Στεργίου. Για όσους πιθανότατα έχουν λησμονήσει είναι ο τέως δήμαρχος Πεντέλης, ο οποίος έχασε κατά τις πρόσφατες εκλογές από τη δήμαρχο Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, αλλά δεν μπορούσε να το ανεχθεί, παραιτούμενος και κρατώντας -γιατί άραγε;- τη «σφραγίδα» του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημοτική Συμμαχία».

Είναι ο άνθρωπος που κατηγόρησε για μύρια όσα τη διοίκηση Μανώλη Γραφάκου, στον πρώην Δήμο Μελισσίων, αλλά στα χρόνια που διοίκησε -και δεν ήταν λίγα- δεν κατάφερε να αποδείξει κάτι μεμπτό.

Ο άνθρωπος που, έχοντας υιοθετήσει το γεμάτο αλαζονεία ρητό του «Βασιλιά Ήλιου» (Λουδοβίκος ΙΔ’) «L’ Etat c’ est moi» (το κράτος είμαι εγώ), απέκλειε τα ΜΜΕ που δεν έκαναν «τεμενάδες» ακόμη και από την αποστολή των δελτίων Τύπου του Δήμου! (τα θυμήθηκε, όμως, στην τελευταία ανακοίνωσή του).

Ενεφανίσθη, λοιπόν, με μία ανακοίνωση, που αυτάρεσκα τιτλοφορεί ως «Πρώτη Παρέμβαση του Επικεφαλής του Συνδυασμού “Δημοτική Συμμαχία” Δημήτρη Στεργίου Καψάλη». Απειλητικό ακούγεται αυτό. Άρα, θα ακολουθήσουν κι άλλες!

Παρενέβη, λοιπόν, για να μας θυμίσει όσα «σημαντικά» έκανε η διοίκησή του και για να… νουθετήσει τους νέους δημοτικούς συμβούλους για το τι θα πρέπει να πράξουν εφεξής.

Λησμόνησε, φαίνεται, ο τέως δήμαρχος ότι ο Δήμος έκανε εκλογές και αποφάσισε, την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019, ότι θέλει να διοικηθεί από τη δήμαρχο Δήμητρα Κεχαγιά. Του διέφυγε ότι δήμοι δεν είναι «στρατόπεδα» και όσο «προικισμένοι» να είναι κάποιοι, δεν μπορούν να τα ξέρουν όλα…

Ας μην απειλεί με νέες παρεμβάσεις, λοιπόν,  γιατί ίσως να μην αφορούν κανέναν από αυτούς που ζουν και εργάζονται στον Δήμο Πεντέλης…

Οι συνθήκες άλλαξαν. Τώρα οι Δήμοι έχουν ανάγκη από οραματικούς διοικητές. Είναι η κ. Κεχαγιά τέτοια; Οφείλει να το αποδείξει και, κυρίως, θα πρέπει να διαχειρισθεί το «εκρηκτικό» μέτωπο απέναντί της, για τη δημιουργία του οποίου ίσως και η ίδια να μην είναι άμοιρη ευθυνών.

Από την άλλη, και οι λοιπές παρατάξεις, χωρίς να απεμπολήσουν το δικαίωμα που τους έχει αναθέσει ο συνταγματικός νομοθέτης, να ελέγχουν αυστηρά την όποια διοίκηση, έχουν υποχρέωση να σταθμίζουν τη σοβαρότητα των καταστάσεων και να προσαρμόζουν την «πολεμική» τους στις συνθήκες που επικρατούν κάθε φορά. Η δε αντιπολίτευσή τους θα ήταν περισσότερο επωφελής εάν εστίαζε σε πολιτικές και όχι σε πρόσωπα.  

Αρέσει ή όχι, σήμερα στο «τιμόνι» του Δήμου Πεντέλης βρίσκεται η κ. Κεχαγιά, με «συγκυβερνήτη» τον κ. Παλαιοδήμο. Αυτοί και έχουν τη βασική ευθύνη να πάνε τον Δήμο μπροστά, αποφεύγοντας τους όποιους «υφάλους». Οι λοιπές παρατάξεις είναι αναγκαίο να τους επισημαίνουν εγκαίρως τις… κακοτοπιές και να -εάν παρεκκλίνουν- να πιέζουν ώστε το «καράβι» να επανέλθει στη σωστή «ρότα». Σε καμιά περίπτωση, πάντως, δεν δικαιούται οποιοσδήποτε να εύχεται την πρόσκρουση στα «βράχια», μόνο και μόνο για να «δικαιωθούν» οι όποιες προβλέψεις ή προσδοκίες του…

Μελίσσια, Νέα Πεντέλη και Πεντέλη έχασαν ήδη πολλά χρόνια κατά τις προηγούμενες θητείες. Δεν έχουν την πολυτέλεια για άλλες χαμένες ευκαιρίες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet